Klik venligst
danskerederier.gif

Marineleverandører skærper deres position

Marineleverandører skærper deres position

Fredag 24. juli 2020 kl: 09:01


Weilbach, Vento Maritime og Force Technology gik tidligere til kunderne på egen hånd, men nu har de tre marineleverandører netop sendt en fælles digital løsning til ruteoptimering på markedet. Samarbejdet skal skabe et bedre fundament for salg til shippingindustrien i Danmark og på globale markeder.

”Vi sad alle med forespørgsler fra kunderne på, om vi ikke kunne tale sammen om at finde løsninger. Vi troede, at vi kunne det hele selv, men vi har måttet erkende, at vi ikke kan møde kundernes behov alene. Derfor har vi nu slået pjalterne sammen og går til markedet med en løsning, der bygger på den ekspertise, vi hver især har at byde ind med”, siger Martin Mikkelsen, Director, Business Development & Sales hos Weilbach.

Samarbejdet med Vento Maritime og Force Technology om at udvikle den nye digitale ruteoptimering skal give virksomhederne en stærkere position både i Danmark og på den internationale arena. Her er konkurrencen om ordrerne blevet endnu hårdere under corona-krisen.

”Vi har kunder i Danmark, som er ekstremt langt fremme teknologisk og gerne vil bruge nye løsninger til at optimere fx brændstofforbrug. De har investeret i deres forretning, og mange efterspørger derfor som et naturligt næste skridt, at vi som leverandører går sammen om at udvikle løsninger. Den erfaring skal vi udnytte og tager med til udlandet, så vi står stærkere sammen og kan imødekomme kravene fra kunderne”, siger Martin Mikkelsen.

Kernen i den digitale ruteoptimering er at give rederne én samlet indgang til de mest essentielle data, der skal til for at vælge den sikreste og mest optimale rute. Som en af de eneste på markedet er ruteoptimeringen baseret på opdaterede elektroniske søkort og beregner ruten ud fra vejr, søforhold og skibets nøjagtige dimensioner.

”Rederne ser hele tiden på, hvordan de kan simplificere driften af skibene, hvor besætningen har mange systemer og driftsopgaver, de skal forholde sig til. Samtidig giver færre leverandører en besparelse i forhold til tidsforbrug, vedligehold og drift. Det løfter mulighederne for, at vi kan få en bedre markedsandel ved at gå ud med én samlet attraktiv løsning til rederne”, fortæller Mogens Fynbo, Sales Manager, Force Technology.

Et afgørende element for shippingindustrien er brændstofforbruget, og branchen er udfordret af IMO-krav til reduceret udledning og kravet om at gøre sejlads grønnere.

”Skibsfarten har lige nu nogle udfordringer, som gør, at de bliver nødt til at tænke ny teknologi ind, der kan bidrage til at sikre en mere økonomisk sejlads. Mange kunder efterspørger rutevejledninger og bruger mange forskellige værktøjer om bord. Nu får de det hele i ét program – og da hver time koster dyrt i shipping, er løsningen hurtigt tjent hjem”, siger Carsten Kofoed, Managing Director, Vento Maritime.

Selvom løsningen lige er kommet på markedet, har Weilbach, Vento Maritime og Force Technology lagt planer om at udvikle samarbejdet yderligere:

”Nu går vi til kunderne med en digital løsning til ruteoptimering, og vi er klar til at tage næste skridt. Her vil digitale logbøger bliver en del af løsningen. Vi er åbne for nye samarbejder og håber, at flere danske leverandører vil bidrage til, at vi i fællesskab kan hjælpe hinanden til en stærkere position,” siger Martin Mikkelsen.

Om samarbejdet

• Weilbach, Vento Maritime og Force Technology er alle danske leverandører, som har været en del af det blå Danmark i mange år, og som sælger deres løsninger på det globale marinemarked.

• Den digitale ruteoptimering er én samlet platform, der giver mulighed for at vælge den mest optimale sejlrute baseret på opdaterede elektroniske søkort, meget præcise vejrdata, detaljerede beregninger på skibes dimensioner og søforhold.

• Det giver høj sikkerhed ombord og mulighed for at sejle den mest optimale rute i henhold til brændstofforbrug og sejltid.

• Løsningen er en af de få af sin slags på markedet.

Kilde: Weilbach


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Søfartsstyrelsen har fået ny hjemmeside
- NorSea opruster i Frederikshavn
- Ny leder af Marstal Søfartsmuseum
- Maritim stjerne klar til væksteventyr
- Blue Water ramt af hacker-angreb
- Fusioneret klynge har bestyrelsen på plads
- Maersk gør short-sea-tog-rute permanent
- Tysk konkurrent vil kapre Damcos kunder
- Maersk-køb af toldservice-selskab på plads
- Tab på investeringer reducerede overskud
- DSV kan være på vej ind i nyt opkøb
- DNV GL ansat sigtet for russisk spionage


Dagens mest læste

- Molslinjen er klar med ny færgeterminal
- Brændstof læk afsløret fra containerskib
- Havarikommission vil undersøge Estonia igen
- Keppel overvejer frasalg af offshore
- CMA CGM: Malware-angreb isoleret


Ugens mest læste

- Årsag til grundstødning måske fundet
- Ice Rose skal repareres på Fayard
- Nyt fund genåbner Estonia undersøgelse
- Povl Anker får den store tur på Orskov Yard
- Indisk flådestolthed sendt til skrotning
- Tuco Marine præsenterer ny stor politibåd
- Eimskip mistænkt for ulovlig skrotning
- Molslinjen er klar med ny færgeterminal
- Beslaglagt iransk olie fortsat på Maersk skib
- Danmarks største havvindmøllepark i udbud
Klik venligst
Klik venligst