danskerederier.gif

Maritim Startup Hub får tre nye deltagere

Maritim Startup Hub får tre nye deltagere
BlueKey som ejes og drives af Henrik Drud og Steffen Johnstad-Møller er netop optaget i Maritim Startup Hub. Foto: Fyns Maritime Klynge

Onsdag 2. september 2020 kl: 14:05


FYN: Tre nye maritime iværksættere har fået mulighed for at få et ekstra løft af deres virksomheder, da de er blevet optaget i Maritim Startup Hub i Svendborg, der er ejet og drevet af Fyns Maritime Klynge i samarbejde med ShareFifty5.

“Man skal være i stand til at sælge sin idé, hvis man vil have adgang til hubben. Til gengæld får man et struktureret acceleratorforløb, der kan bringe ens startup fra stærk produktidé til markedsmodent produkt - og måske endda salg,” siger Troels Johan Ankerstjerne, forretningsudvikler og daglig leder af Maritim Startup Hub om hubbens formål.

Og pitchet var tilsyneladende godt nok fra de tre nye maritime iværksættere Plast2Oil, BlueKey og The Navigator, der alle blev optaget.

Den ene virksomhed er Plast2Oil som udvikler, bygger og driver pyrolyseanlæg, der kan omdanne ikke-genbrugelig affaldsplastik fra havet til brændstof.
“Vi er virkelig glade for at være optaget i hubben, det er jo en blåstempling af vores idé, siger Niels Immerkær, der sammen med sin partner Jan Mathorne ejer og driver virksomheden.

BlueKey, ejet af iværksætterne Henrik Drud og Steffen Johnstad-Møller, har udviklet en såkaldt softwarebot, der ved hjælp af kunstig intelligens kan opsamle og bearbejde en lang række forskellige data, der sendes videre i et simpelt chatsprog, der kan gøre det nemmere at træffe de rigitge beslutninger.

“Vi er interesseret i sparring på og input til vores produkt fra erfarne folk i branchen - det kan hubben give os med dens store netværk af fagprofessionelle, forretningsudvikler og investorer. Derudover vil vi gerne støtte op om virksomheder, som kunne få gavn af vores kompetencer, og dermed være med til at styrke det maritime Fyn,” siger Henrik Drud.

Tredje iværksætter, der kom ind i hubben var The Navigator, som svendborgenseren Søren Vinther Hansen står bag. Virksomheden udbyder en software, der fx kan måle en flådes CO2-aftryk, pege på forbedringspotentialer og dermed hjælpe med at reducere emissioner og optimere driften af skibe.

Kilde: Fyns Maritime Klynge


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- MARLOG øger medlemsskaren
- MARLOG har fuld gang i udvidelserne
- MARLOG etablerer sig i Trekantområdet
- Jens Ditlev Lauritzen ny i Martec bestyrelse
- SDK Shipping udvider på Aalborg havn
- VMS Group bliver Yanmar forhandler
- MARLOG udpeget til national klyngeoperatør
- Maritim Startup Hub får tre nye deltagere
- Rekordhøjt antal ansøgere til SIMAC
- Logimatic henter ny kunde i Norge
- 56 iværksættere vil være maritime stjerner
- MAN først med adoption af skoleklasse


Dagens mest læste

- Nybygget luksusyacht opslugt af flammer
- Samsø Rederi vil kapre endnu en færgerute
- Travlhed – også på den tyske side af Femern


Ugens mest læste

- Stort narkofund på Maersk containerskib
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge
- Coasteren Saturn erklæret bevaringsværdig
- Verdens næststørste nybyggede sejlyacht
- Maersk Air Cargo gennemfører testflyvning
- Ny verdensrekordholder på vej til MSC
- Kina har udviklet atomdrevet torpedo
- Kontrolskibet Nordsøen tæt på levering
- Dykkere finder kokain i kølevandsindtag