Klik venligst
danskerederier.gif

Det Blå Danmarks anbefalinger er afleveret

Det Blå Danmarks anbefalinger er afleveret
Arkivfoto.

Onsdag 16. september 2020 kl: 07:59


Det Blå Danmark har som de øvrige genstatsteams afleveret anbefalinger til regeringen, der skal være med til at sætte gang i eksporten igen. Blandt de vigtigste prioriteter er besætningsskift, smidigere forhold for erhvervsrejsende og pulje til grøn omstilling af skibsfarten.

Otte genstartsteams har efter en måneds arbejde udarbejdet forslag til regeringen, der skal være med til at sætte gang i eksporten igen.

”Det Blå Danmark er flere steder hårdt ramt af COVID-19, bl.a. på grund af begrænsninger i den globale mobilitet samt fald i verdenshandlen. Desuden er der i branchen en frygt for en opbremsning af den grønne omstilling, som er nødvendig i de kommende år.

Danmark har, ved igangsættelse af målrettede tiltag, gode muligheder for at fastholde og udbygge positionen som en førende grøn søfartsnation samt leverandør af klimavenlige maritime løsninger,” siger Executive Vice President i Maersk, Henriette Hallberg Thygesen, har været formand for genstartsteamet for Det Blå Danmark.

For Danske Rederier, der har siddet med i teamet, er den allervigtigste anbefaling at holde fokus på at finde løsninger på de besværliggjorte besætningsskift, skriver organisationen i en pressemeddelse.

Derfor lyder en af anbefalingerne, at der afsættes midler til en forlængelse af den midlertidige ordning for besætningsskift i Danmark gældende for resten af 2020.

“På den måde kan søfolk fra danske rederier fortsat bruge Danmark som knudepunkt for besætningsskift,” skriver Danske Rederier.

Udover problemerne med besætningsskifte har genstartsteamet haft fokus på, at genstarten skal bidrage til den grønne omstilling af skibsfarten. Derfor er en anden central anbefaling fra genstartsteamet at oprette en grøn vækstpulje, hvor rederierne kan søge støtte til at til søsætte forsøgsprojekter, der skal skubbe skibsfarten i en grønnere retning.

”Vi står overfor en meget stor og vigtig opgave med at gøre den globale handelsflåde mere grøn og effektiv. Her er der behov for nytænkning og udvikling, som udover at bidrage til den grønne omstilling også vil bane vejen for eksport af ny teknologi,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Regeringen er klar til at behandle de mange anbefalinger:
”Dansk eksport står i en historisk krise. Og det skal vi rette op på. Derfor er jeg glad for at erhvervslederne nu kommer med deres anbefalinger. Nu skal vi se nærmere på deres anbefalinger og finde ud af, hvilke initiativer, vi kan sætte i gang,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Du kan læse alle forslagene fra Det Blå Danmarks genstartsteam HER.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nu skal Maersk vurdere skaderne
- Fem sømænd savnes efter kollision
- Driftsresultatet i Hapag-Lloyd øges markant
- Pirater har endnu ikke givet lyd fra sig
- Nu er det snart slut med containermanglen
- DFDS køber køle-gigant for mia-beløb
- To tankskibe tilbageholdt for illegal transport
- Bulkcarrier på grund ved Sri Lanka
- Besætningsmedlem dræbt af pirater
- Gratis ø-færger kan igen komme på tale
- Helge Ingstad skal ophugges I Norge
- Bevæbnede vagter forhindrer kapring


Dagens mest læste

- Anklager kræver dagbøder til journalister
- Fem sømænd savnes efter kollision
- Göteborg klar med nyt landstrømsanlæg
- Nu skal Maersk vurdere skaderne
- Driftsresultatet i Hapag-Lloyd øges markant


Ugens mest læste

- Video: På arbejde med de danske isbrydere
- Redningsbåd mast under havnemanøvre
- Maersk-skib taber 750 containere i storm
- U.S. Navy vil ikke have flere LCS’er
- Bevæbnede vagter forhindrer kapring
- Helge Ingstad skal ophugges I Norge
- DFDS færge få måneder fra levering
- Flere skibe sejler under dansk flag
- Verdens første vipbare rotorsejl monteret
- Brand meget tæt på Maersk skib
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst