danskerederier.gif

Aalborg Havn godt gennem første halvår

Aalborg Havn godt gennem første halvår
Foto: Aalborg Havn

Tirsdag 22. september 2020 kl: 15:17


Trods et udfordrende coronaramt forår, præget af uforudsigelighed og nedgang for store dele af det danske erhvervsliv, kom Aalborg Havn godt igennem første halvår og fastholder forventningerne om et samlet overskud på 50-55 millioner kroner i 2020.

”Resultat for første halvår af 2020 er et overskud på 23,2 millioner kroner, og det anser vi som tilfredsstillende. Omsætningen har været på 107,9 millioner kroner, hvilket blot er 0,9 millioner kroner lavere end sidste år, som var et flot rekordår, men fordi det er lykkedes at justere en række omkostningsposter, viser resultatet af den primære drift en stigning på cirka 4,5 millioner kroner i forhold til 2019”, siger bestyrelsesformand og borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

”Vi har i første halvår af 2020 igangsat investeringer i udvidelse af vores nuværende Multiterminal og ny jernbaneterminal med et større baglandsareal for at imødekomme den stigende efterspørgsel på arealer til oplagring af gods og godstransport på jernbanen. Og der er allerede indgået lejeaftaler på begge arealer”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Derudover er der i 2020 igangsat byggeri af yderligere fire lagerhaller og byggemodning af Ankeret, som er en del af Green Hub Denmark. Det første areal på Ankeret er solgt til Aalborg Chokoladen, og i løbet af andet halvår af 2020 forventes yderligere byggeprojekter igangsat.

”Grundet effektiviseringen af driftsomkostningerne og de mange udviklings- og byggeprojekter, som vi allerede nu oplever efterspørgsel på, fastholder vi vores forventninger om et positivt samlet resultat før skat på 50-55 millioner kroner i 2020”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Mens Port of Aalborg er kommet tilfredsstillende ud af første halvdel af 2020, er det ikke tilfældet for alle virksomheder i lokalområdet, og hos Port of Aalborg er man bevidst om sit ansvar.

”Vi er én af byens store erhvervsaktører, og det stiller krav til os – til at vi tager socialt og samfundsmæssigt ansvar og bidrager til at fremme den positive udvikling i området, siger Claus Holstein, adm. direktør hos Port of Aalborg.

”I 2020 har vi arbejdet intenst på at styrke og udvikle vores organiserede indsats på CSR-området, og med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål arbejder vi med CSR som en strategisk ledelsesdisciplin og en ledelsesfilosofi i både drift og udvikling. Formålet er at skabe et bæredygtigt samfund med gunstige beskæftigelsesmuligheder, vækst, partnerskaber, innovation, tryghed og positive levevilkår for alle. Vi tror på, at vejen hertil er samarbejde mellem by, industri, forskning og havn, og derfor er partnerskaber et nøgleord for os”.

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Blue Water valgt som årets terminaloperatør
- To danske leverandører til havne fusionerer
- Rotterdam i ambitiøst sats på landstrøm
- Copenhagen Merchants udvider i Aarhus
- Ny tankterminal etableres på Hirtshals Havn
- Nu tillader Kina besætningsskift i ti havne
- Göteborg Havn gør klar til version 2.0
- Militæret skal stoppe korruption i havne
- Aabenraa Havn styrket ud af 3. kvartal
- Nu bygger APMT på Elfenbenskysten
- Molslinjen er klar med ny færgeterminal
- Førerløs fjorbus bliver fremtiden i Aalborg


Dagens mest læste

- Fjord Line lukker to ruter til Danmark
- Så er den gal igen på Theodore Roosevelt
- Russiske agenter jages for Maersk-angreb
- Maersk opkøber naboejendom for 400 mio.
- Svitzer A/S har fundet sin nye global-COO


Ugens mest læste

- Stort containerskib står på grund i Suez
- 62 evakuerede er strandet på øde ø
- Slagside vokser:Øget frygt for oliekatastrofe
- Povl Anker ramt af uheld på værft
- Maersk dropper aftale med DB Schenker
- Ramte klippeskær og gik ned
- Støttegruppe:DFDS og Stena bør efterforskes
- Enorm bombe fra 2.Verdenskrig eksploderet
- Stena udvider med ombyggede færger
- Kold og dramatisk redningsaktion
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst