Klik venligst
danskerederier.gif

Aalborg Havn godt gennem første halvår

Aalborg Havn godt gennem første halvår
Foto: Aalborg Havn

Tirsdag 22. september 2020 kl: 15:17


Trods et udfordrende coronaramt forår, præget af uforudsigelighed og nedgang for store dele af det danske erhvervsliv, kom Aalborg Havn godt igennem første halvår og fastholder forventningerne om et samlet overskud på 50-55 millioner kroner i 2020.

”Resultat for første halvår af 2020 er et overskud på 23,2 millioner kroner, og det anser vi som tilfredsstillende. Omsætningen har været på 107,9 millioner kroner, hvilket blot er 0,9 millioner kroner lavere end sidste år, som var et flot rekordår, men fordi det er lykkedes at justere en række omkostningsposter, viser resultatet af den primære drift en stigning på cirka 4,5 millioner kroner i forhold til 2019”, siger bestyrelsesformand og borgmester, Thomas Kastrup-Larsen.

”Vi har i første halvår af 2020 igangsat investeringer i udvidelse af vores nuværende Multiterminal og ny jernbaneterminal med et større baglandsareal for at imødekomme den stigende efterspørgsel på arealer til oplagring af gods og godstransport på jernbanen. Og der er allerede indgået lejeaftaler på begge arealer”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Derudover er der i 2020 igangsat byggeri af yderligere fire lagerhaller og byggemodning af Ankeret, som er en del af Green Hub Denmark. Det første areal på Ankeret er solgt til Aalborg Chokoladen, og i løbet af andet halvår af 2020 forventes yderligere byggeprojekter igangsat.

”Grundet effektiviseringen af driftsomkostningerne og de mange udviklings- og byggeprojekter, som vi allerede nu oplever efterspørgsel på, fastholder vi vores forventninger om et positivt samlet resultat før skat på 50-55 millioner kroner i 2020”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Mens Port of Aalborg er kommet tilfredsstillende ud af første halvdel af 2020, er det ikke tilfældet for alle virksomheder i lokalområdet, og hos Port of Aalborg er man bevidst om sit ansvar.

”Vi er én af byens store erhvervsaktører, og det stiller krav til os – til at vi tager socialt og samfundsmæssigt ansvar og bidrager til at fremme den positive udvikling i området, siger Claus Holstein, adm. direktør hos Port of Aalborg.

”I 2020 har vi arbejdet intenst på at styrke og udvikle vores organiserede indsats på CSR-området, og med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål arbejder vi med CSR som en strategisk ledelsesdisciplin og en ledelsesfilosofi i både drift og udvikling. Formålet er at skabe et bæredygtigt samfund med gunstige beskæftigelsesmuligheder, vækst, partnerskaber, innovation, tryghed og positive levevilkår for alle. Vi tror på, at vejen hertil er samarbejde mellem by, industri, forskning og havn, og derfor er partnerskaber et nøgleord for os”.

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Singapore: Maritime ansatte foran i køen
- Rønne Havn skifter ud på chefpost
- Aarhus Havn i markant fremgang i 2020
- Skagen Havn topper fortsat på fisk
- Taulov Dry Port sætter gang i nybyggeri
- APM Terminals i Aarhus satte ny rekord
- Minister så ny hverdag på havnen i Esbjerg
- Sæby har påbegyndt havneudvidelsen
- Kalundborg jubler over ny APM Terminal
- APM Terminals åbner i Kalundborg
- Maersk bygger distributionscenter i Duisburg
- Grenaa Havn foran historisk stor udvidelse


Dagens mest læste

- Video: America’s Cup yacht kæntrer
- UHL tager levering af ny F900 Eco-Lifter
- Offshore forsyningsskib sunket i Suluhavet
- Ny bog om Nordens 150 år lange historie
- Ny Samskip rute fra Dublin til Amsterdam


Ugens mest læste

- Verdens dyreste skib svigter fortsat
- Maersk: Ingen ledige containere i verden
- Farligt livestock-skib udelukket i 2 år
- Så er tre svenske isbrydere i gang
- For første gang: Ingen saudiarabisk olie
- Så er Lilleøre på vej til Danmark
- Så er Scandia Seaways på vej hjem
- Maersk sælger de sidste P&O Nedlloyd-skibe
- Norröna i gang med facelift på Fayard
- Ny Fanø-færge ankommet til Hvide Sande
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst