Klik venligst
danskerederier.gif

Verdens største hospitalsskib på vej

Verdens største hospitalsskib på vej
Foto: Mercy Ships

Tirsdag 6. oktober 2020 kl: 11:50


Den gamle Storebæltsfærge “Dronning Ingrid” får en længe ventet følgesvend som hospitalsskib, når Mercy Ship præsenterer nybygningen, Global Mercy, der bliver verdens største civile hospitalsskib. Skibet er designet af Stena Ro Ro og er bygget på et kinesisk værft.

Global Mercy har nu vand under kølen og vil snart være klar til at forlade Tianjin Xingang-værftet i det nordlige Kina for - efter planen - at være klar til at blive sat i drift i Afrika i løbet af andet halvår 2021, oplyser Mercy Ships Danmark.

Skibet er konstrueret på baggrund af Stena RoRo´s RoPax-design, der er blevet modificeret til formålet.
“I stedet for bildæk har vi bygget operationsstuer og hospitalsafdelinger. Skibet vil have plads til omkring 950 personer med alt nødvendigt udstyr for både patienter og dem der arbejder om bord inklusiv grundskole og børnehave til personalets børn,” siger Per Westling, CEO of Stena RoRo AB.

Organisationen Mercy Ships har i mere end 40 år - støttet af volontører og donorer - givet gratis lægehjælp og operationer primært til udsatte i Vestafrika. Den tidligere Storebæltsfærge Dronning Ingrid har siden 2007 virket som hospitalsskib for organisationen.

“Ved at udvide vores indsats med endnu et hospitalsskib kan vi sætte stærkere ind mod den globale nød og store efterspørgsel på sundhedsydelser for befolkningen i fattige lande i Afrika. Mercy Ships er kendt for både professionalisme og passion, og det afspejler vores nye hospitalsskib også”, siger Vibeke Hauge Førrisdahl, der er generalsekretær for Mercy Ships Danmark og uddyber:  

”Derfor bliver Global Mercy et fuldt udstyret og specialbygget hospitalsskib med alt nødvendigt udstyr og avanceret teknologi. Skibet vil, ligesom vores nuværende skib Africa Mercy, være bemandet med højtuddannede volontører, der vil tage sig godt og professionelt af alle patienterne”. 
 
Global Mercy er 175 meter langt og vejer 37.000 tons. Det er udstyret med seks operationsstuer, gymnastiksal og pool til genoptræning, auditorium med 682 siddeplads, et akademi til studerende og iøvrigt plads og faciliteter til de omkring 600 volontører fra hele kloden, der repræsenterer de mange fagligheder om bord, herunder kirurger, maritim besætning, kokke, lærere, elektrikere og værts personale.

“Det føles meget tilfredsstillende at være i stand til at bidrage med vores ekspertise til dette projekt, der gør sådan en stor og vigtig forskel for så mange mennesker i de fattigste dele af verden. Mercy Ships gør et fantastisk stykke arbejde,“ siger Per Westling.

Kilde: Stena RoRo og Mercy ShipsKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Søværnet opgraderer støtteskibe til fregatter
- Premiere på grønt Knud E. Hansen design
- Samsø-færge skal godkendes via videolink
- US Navy navngiver ny fregat-klasse
- Værfter bag batteri-tankskibe navngivet
- Verdens største hospitalsskib på vej
- Forskningsskib bliver krav i forhandlinger
- Nybygning baglæns ud gennem Ems´en
- Carnivals største testes for første gang
- Tuco Marine præsenterer ny stor politibåd
- Verdens største LNG-drevne containerskib
- Nyt stort inspektionsskib til US Coast Guard


Dagens mest læste

- Fjord Line lukker to ruter til Danmark
- Så er den gal igen på Theodore Roosevelt
- Russiske agenter jages for Maersk-angreb
- Maersk opkøber naboejendom for 400 mio.
- Svitzer A/S har fundet sin nye global-COO


Ugens mest læste

- Stort containerskib står på grund i Suez
- 62 evakuerede er strandet på øde ø
- Slagside vokser:Øget frygt for oliekatastrofe
- Povl Anker ramt af uheld på værft
- Maersk dropper aftale med DB Schenker
- Ramte klippeskær og gik ned
- Støttegruppe:DFDS og Stena bør efterforskes
- Enorm bombe fra 2.Verdenskrig eksploderet
- Stena udvider med ombyggede færger
- Oliekatastrofe lurer: FN-team forsinkes
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst