Klik venligst
danskerederier.gif
Video

Slagside vokser:Øget frygt for oliekatastrofe

Slagside vokser:Øget frygt for oliekatastrofe
FSO Nabarima krænger faretruende. Foto:Fishermen and Friends of the Sea.

Søndag 18. oktober 2020 kl: 10:00


Det fyldte lager-tankskib FSO Nabarima, der er ligger for anker ud for Venezuelas kyst, krænger mere og mere, hvilket øger frygten for en voldsom oliekatastrofe, hvis skibet forliser med omkring 1,3 mio. tønder råolie om bord.

Det er billedet i toppen af historien her taget af Trinidad-miljøgruppen Fishermen and Friends of the Sea i sidste uge, der har øget frygten for en enorm oliekatastrofe i Paria-bugten mellem Venezuela og Trinidad, hvis FSO Nabarima vender rundt.

Det 15 år gamle skib, der i årevis har været brugt som flydende lager er ejet af Petrosucre, der er et joint venture mellem det venezuelanske statslige olieselskab PDVSA og det italienske olieselskab ENI.

Men siden USA indførte sanktioner mod Venezuela i januar 2019 er der ikke blevet solgt råolie fra skibet, der i årevis ikke er blevet ordentligt vedligeholdt med vandindtrængning i maskinrummet til følge, som det fremgår af et tweet i bunden af artiklen.

En talsmand for miljøgruppen siger til Reuters, at han man er bekymret for et muligt oliespild, der vil tage levebrødet fra Trinidad & Tobago´s fiskere.

“Hvis skibet vender rundt, vil vi alle mærke konsekvenserne i årtier frem,” siger han.

Men ifølge Reuters kilder skulle der angiveligt være reparationer i gang af ventiler på skibet, men det har ikke været muligt for nyhedsbureauet at få en kommentar fra det Venezuelas statslige olieselskab til sagen.

En talsmand for Eni sagde fredag, at selskabet vil forsøge at pumpe råolie fra skibet og har bedt om tilladelse til dette fra USA for at “forhindre risikoen for at blive ramt af sanktioner”.

Kilde: gCaptain og Reuters.

Klik venligst
Klik venligst