Klik venligst
danskerederier.gif

Biden sejr åbner nye maritime muligheder

Biden sejr åbner nye maritime muligheder
Foto Joe Biden Official Campaign Website

Søndag 8. november 2020 kl: 09:00


Joe Bidens sejr i det amerikanske præsidentvalg åbner nye muligheder for de maritime virksomheder - også de danske. Danske Rederier og Danske Maritime hilser da også den kommende præsident velkommen, og ser frem til at USA igen vil følge de internationale spilleregler - ikke mindst på klimaområdet.

”Først og fremmest vil vi ønske den nye præsident, Joe Biden tillykke med valget. Vi lever af at fragte varer over hele kloden, og derfor har vi brug for ens spilleregler. De regler har desværre været sat ud af spillet under Trump, så jeg håber, at Biden vil hjælpe med at få arbejdet i verdenshandelsorganisationen WTO tilbage på sporet”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

”Jeg håber og tror, at Biden vil reparere på forholdet til EU, og derfor kan straftold på både stål og aluminium og truslen om straftold på biler og bildele måske blive sløjfet under Biden”, siger Anne H. Steffensen.

”Vi skal nok forvente, at Joe Biden, som sin forgænger, forsat vil sætte amerikanerne først. Når det er sagt, kan vi håbe, at USA vil åbne for en mere aktiv rolle i reformeringen af WTO og også spille en mere aktiv rolle i FNs søfartsorganisation IMO, hvor fremtidens klimaregler for skibsfarten bliver forhandlet”.

I Danske Maritime ser man også frem til den nye præsident.

”Jeg er på vegne af den maritime industri meget spændt på, hvordan de kommende års politik med Joe Biden i spidsen ser ud. I valgkampen har der fra begge kandidater været mange signaler om ”America first”, der peger i retning af en amerikansk protektionisme, som vi gerne vil undgå. Vi har brug for en god og fri samhandel med USA, så jeg håber ikke, at det amerikanske marked lukker sig mere om sig selv – sådan som vi aktuelt ser det kinesiske gøre”, siger Jenny Braat, adm. direktør, Danske Maritime.

”På den anden side glæder jeg mig over de udmeldinger, som Joe Biden er kommet med på blandt andet klimaområdet. Det er tydeligt, at han forstår betydningen af grøn omstilling, og på det punkt kan den danske maritime industri også yde et vigtigt bidrag og forhåbentlig få endnu bedre greb om det amerikanske marked”, siger Jenny Braat.

”Alt i alt ser vi det som helt afgørende, at Danmark har et godt forhold til USA med fokus på både de handelsmæssige relationer og de øvrige vigtige samarbejder indenfor forsvar med mere. Den amerikanske økonomi er toneangivende i mange sammenhænge, så jeg håber, at også USA kommer godt over coronakrisen og sammen med både os og andre samarbejdspartnere kan skabe øget vækst, flere job og mere stabilitet både handelsmæssigt og i det hele taget”.

Joe Biden indsættes som USA's 46. præsident den 20. januar næste år.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Redere vaccinerer alle på hollandske skibe
- Raketangreb lukker israelske havne
- Enigt Folketing bag ny undersøgelse
- Hurtigruten i stor klima-opgradering
- Torm køber tre nye efter svagt kvartal
- BW Epic Kosan godt i gang efter fusion
- Udvidelse af Suez-kanalen på vej
- Stærk eksport-indsats fra skibsfarten i Q1
- Maersk igen parat til investering i skibe
- Historisk mange containere efterlades
- DFDS i hurtig bedring effter Brexit
- Ny FPSO-mastodont er under bygning


Dagens mest læste

- Udskibning af militært udstyr i Fredericia
- Teekay FPSO ankommet til Frederikshavn
- Redere vaccinerer alle på hollandske skibe
- Esvagt runder 40 år i dag
- Israelsk gasfelt lukket ned pga. kampe


Ugens mest læste

- Det første skib er sejlet til energiøen
- Baltic Pipe trækker mastodont til Danmark
- Prøvesejladser overstået for verdens største
- Maersk igen parat til investering i skibe
- Historisk mange containere efterlades
- Rønne Havn både vandt og tabte i retten
- Havnekaj skred i vandet i Kalundborg
- Uregistreret dhow var fyldt med våben
- Ny teknologi kan afsløre de slemme
- Dansker besejrede Kattegat på hydrofoilbræt
Klik venligst
Klik venligst