Klik venligst
danskerederier.gif

Tocifret million-donation til Museet for Søfart

Tocifret million-donation til Museet for Søfart
Foto: Museet for Søfart

Mandag 25. januar 2021 kl: 11:50


Museet for Søfart i Helsingør har modtaget en donation på ikke mindre end 21 mio. kr. som nu skal bruges til at etablere nye faste udstillinger, der skal gøre museet i Helsingør endnu bedre, skriver Museet for Søfart i en pressemeddelelse.

Midt i en svær tid har M/S Museet for Søfart modtaget 21 millioner i støtte fra forskellige maritime fonde. Efter et år med nedlukninger, stort set ingen udenlandske turister og faldende publikumstal er fondsmidlerne en stærkt opmuntrende håndsrækning.

”Det betyder, at vi kan se fremad, og det er vi meget glade for. I 2023 fylder M/S Museet for Søfart 10 år, og det kan vi nu fejre med åbningen af helt nye faste udstillinger. Det bliver også et comeback til tidligere tiders kronologiske formidling,” siger direktør Ulla Tofte, M/S Museet for Søfart.

Da museet blev indviet i 2013, var en af nyskabelserne de tematiske faste udstillinger, der brød med den kronologiske tilgang, som museer har benyttet sig af i århundreder. Nu bliver de tematiske udstillinger erstattet af 300 års maritim historie i kronologisk rækkefølge, men det bliver ikke bare en tilbagevenden til det gamle.

”Vi vil gerne give vores publikum et mere kronologisk historisk overblik, og samtidig inddrage flere nye og forskellige stemmer i fortællingerne. Vi tror på, at vores fælles historie vokser og bliver mere interessant, hvis vi er flere om at fortælle den og ikke kun os historikere. Derfor vil både den menige sømand, den kinesiske købmand og kvinderne i land, få en stemme i de nye udstillinger.”

Museet bevarer det bedste fra de nuværende udstillinger. Den populære tatovørsalon og de mange skibsmodeller får eksempelvis nyt liv i en stor installation. Museets nye faste udstillinger kommer til at sætte mennesket og dets evne til at omstille sig til ny teknologi i centrum. De mennesker der har arbejdet indenfor dansk søfart, har nemlig udvist en imponerende evne til at omstille sig til ny teknologi og en forandret verden, fortæller Ulla Tofte.

”Søfart er mere end skibe og last. Det er også kulturmøder, netværksdannelse og evnen til at omstille sig til ny teknologi. Alt sammen noget, vi moderne mennesker, kan spejle os i. Gæsterne skal ikke forvente en masse iPads og hovedtelefoner i udstillingen. Museet for Søfart er fortsat et sted for sociale fælles oplevelser, hvor gæsterne kan dele oplevelsen med hinanden, og fortælle deres egen historie undervejs.”

De nye udstillinger ventes at åbne om tre år og realiseres med støtte fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Den Danske Maritime Fond, Orients Fond, Knud Højgaards Fond, Lauritzen Fonden, S.C. Van Fonden og With-Fonden.

Kilde: Museet for Søfart


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Søværnet bringer Covid-19 vaccine ud
- Dansk inspektionsskib jagter ubåde i Norge
- Video: Sådan udskifter man en hovedmotor
- Få en virtuel tur på Samsøs nye hurtigfærge
- Narkosmuglere sænkede eget skib
- U.S. Coast Guard i usædvanlig hjælpeaktion
- Kaptajn indrømmer - men afviser skyld
- Uheldsramt Maersk-skib venter på tilladelse
- Grønt lys til verdens første skibstunnel
- Containerskib rammer skib og vælter kran
- Maskinchef reddet af eget skib efter 14 timer
- Så er Samsø Rederis nye færge i Aarhus


Dagens mest læste

- De danske skoleskibe kan komme til søs
- Torm overskud på 88 mio. dollar i 2020
- Port of Aalborg indgår aftale med Eimskip


Ugens mest læste

- Tidligere bornholmerfærge til Grenå
- Savnet dansk sømand fundet død
- Bjærgningen af Margrethe Fighter nu i gang
- Grønt lys til verdens første skibstunnel
- Margrethe Fighter hæves i løbet af få dage
- Video: Sådan udskifter man en hovedmotor
- Dårlig vedligeholdelse årsag til DFDS-brand
- Angrebet bilskib har store huller i skroget
- Narkosmuglere sænkede eget skib
- Samsø Rederi vinder sag i Arbejdsretten
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst