Klik venligst
danskerederier.gif

"Rejser vigtigere end likviditetspakke"


Adgang til at rejse vigtigere end likviditetspakke for det maritime erhverv, siger Jenny Braat, adm.dir. Danske Maritime.

Fredag 29. januar 2021 kl: 13:40


Regeringen har præsenteret en ny hjælpepakke til erhvervslivet, der bl.a. indeholder rentefri lån til momsbetalingen samt lån til betaling af A-skat for januar, februar og marts. “Fint nok,” siger Jenny Braat, adm. dir. i Danske Maritime, der dog savner noget andet for de maritime virksomheder.

Målet med hjælpepakken, der har en samlet ramme på 170 milliarder kroner, er at sikre virksomhederne livsvigtig likviditet på et tidspunkt, hvor de bl.a. står foran at skulle betale dobbeltmoms 1. marts.

Her vil små og mellemstore virksomheder få mulighed for at få adgang til et rentefrit lån, der skal tilbagebetales 1. februar 2022.
“Den her hjælpepakke kan sørge for, at vi ikke taber vigtige arbejdspladser, når vi nærmer os målstregen på krisen, siger formand i Dansk Metal, Claus Jensen ifølge TV 2.

Jenny Braat er da også ganske godt tilfreds med pakken, men siger samtidig, at det ikke er likviditeten, der er det største problem for de fleste af Danske Maritimes medlemsvirksomheder.

“Det er derimod muligheden for at komme ud at rejse for vores eksperter. Og der savner vi, at man melder noget mere klart ud fra regeringens side, men vi er meget bekymrede. Vi så i går (torsdag, red.) statsminister Mette Frederiksen være meget stolt over, at vi i Danmark er de mest restriktive. Det har vi ikke brug for,” fastslår Jenny Braat:

“Vi har selvfølgelig brug for, at vi er forsigtige og har respekt for de sundhedsfaglige vurderinger, men det er altså virkelig vigtigt, at det ikke bliver sværere og mere byrdefuldt for vores eksportrejsende”.

Her er det Danske Maritimes forventning, at regeringen vil lægge op til en ordning, der ligner den norske, hvor der bliver adgang til erhvervsrejser inden for kritiske erhverv mod at der bliver testet grundigt.

“Men vi er bekymrede for, at man også vil kræve, at de pågældende skal sidde i isolation uden mulighed for at arbejde. Vi håber, at det vil blive muligt at isolationen sker dér, hvor man skal arbejde,” siger Jenny Braat.

Med hensyn til den netop lancerede pakke er det mest de mindre medlemsvirksomheder, der ventes at få gavn af den, siger hun.
Danske Maritime har tidligere lavet en undersøgelse af medlemsvirksomhedernes brug af de forskellige støttemuligheder under corona-krisen, herunder bl.a. løntilskudsordningen.

“Og det er kun en mindre del af virksomhederne - omkring 20 pct. - der har brugt dem. Men vi hilser selvfølgelig de nye tiltag velkommen, men man skal dog ikke tro, det er dem, der redder det maritime erhverv,” siger Jenny Braat.

Du kan læse mere om regeringens nye pakke HER.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fayard leverer bedste resultat i tre år
- Bladt investerer i stor kapacitetsudvidelse
- Samsung Heavy indgår forlig til 149 mio.
- Generationsskifte på Assens Skibsværft
- Ny ammoniakfabrik skal forsyne skibsfarten
- Grøn dansk teknologi i tysk krydstogtskib
- Ny chefjurist hos Danske Maritime
- Tre omkomne fundet ved eksploderet pram
- To dræbt på tyrkiske ophugningsværfter
- Søby Værft skal have ny direktør
- Evergreen går på storindkøb på tre værfter
- Karantænelov undtager maritim arbejdskraft


Dagens mest læste

- De danske skoleskibe kan komme til søs
- Torm overskud på 88 mio. dollar i 2020
- Port of Aalborg indgår aftale med Eimskip
- Fynske robotter skal bygge isbrydere i USA
- Sådan starter man en stor skibsmotor op


Ugens mest læste

- Tidligere bornholmerfærge til Grenå
- Savnet dansk sømand fundet død
- Bjærgningen af Margrethe Fighter nu i gang
- Grønt lys til verdens første skibstunnel
- Video: Sådan udskifter man en hovedmotor
- Margrethe Fighter hæves i løbet af få dage
- Dårlig vedligeholdelse årsag til DFDS-brand
- Angrebet bilskib har store huller i skroget
- Narkosmuglere sænkede eget skib
- Samsø Rederi vinder sag i Arbejdsretten
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst