Klik venligst
danskerederier.gif

Port of Aalborg indgår aftale med Eimskip

Port of Aalborg indgår aftale med Eimskip
Foto: Eimskip

Mandag 1. marts 2021 kl: 10:18


Det islandske rederi Eimskip har indgået en havneaftale med Port of Aalborg, der vil koble Aalborg på Eimskips sejladssystem. Aftalen giver både importører og eksportører mulighed for at fragte hele, dry-containerlæs såvel som reefercontainere via Aalborg havn.

Den nye service tilbydes som følge af en såkaldt VSA med Royal Arctic Line, der blev påbegyndt i sidste kvartal 2020. Aalborg anløbes ugentligt som en af havnene i skibenes 3-ugers sejlruteplan mellem Nuuk, Reykjavik, Reydafjordur, Thorshavn, Aarhus, Aalborg, Helsingborg, Aarhus, Thorshavn, Reykjavik og Nuuk. Aalborg havn accepteres også for alle andre havne, der betjenes af Eimskip, baseret på omladning via en Eimskips terminal.

Den nye aftale baner vejen for endnu stærkere forbindelser til Nordatlanten med ugentlige forbindelser for virksomheder i nordlige og vestlige dele af Danmark. Den nye aftale styrker hele containertrafikken til og fra Aalborg, hvilket kommer virksomheder i hele regionen til gode.

”Vi har haft et tæt samarbejde med Eimskip gennem lang tid, og vi er meget tilfredse med, at vi nu tager næste skridt og intensiverer samarbejdet til fordel for vores fælles kunder. At Aalborg nu bliver en del af rederiets containernetværk er en klar styrkelse af vores samlede containerydelser i Aalborg. Det giver nye muligheder for de nord- og vestjyske virksomheder, der nu får en opkobling tættere på dem selv. Det optimerer deres transport betydeligt i forhold til økonomien, og aftalen med Eimskip vil således også spare miljøet og vejene for lastbilstransporter, hvilket kommer alle til gode”, siger Rasmus Munk Kolind, der er commerciel manager for container og jernbane hos Port of Aalborg.

Den nye rute er en såkaldt FCL-forbindelse (Full Container Load), hvor Eimskip tilbyder transport af hele containere for kunderne. Ifølge Rasmus Munk Kolind vil den nye mulighed særligt være relevant for den nordjyske fødevareindustri, hvor mange virksomheder har stærke handelsforbindelser med måde Island og Færøerne, mens kunder med dry-containere også vil opleve fordele ved aftalen.

Hos Eimskip har man set et stort potentiale i at servicere virksomheder i den nordlige og vestlige del af Danmark via Aalborg:

”Vi har i lang tid kigget på muligheden for at være til stede og koble Aalborg på Eimskips sejladssystem, og vi er ikke i tvivl om, at denne aftale vil være til gavn for det lokale erhvervsliv, Port of Aalborg og os selv. Desuden giver aftalen os nye forretningsmuligheder på tværs af havne på kontinentet såvel som på Island, Grønland og Færøerne”, siger Jesper Sandahl, Managing Director hos Eimskip Denmark A/S.

Udover Eimskip opererer Royal Arctic Line og Unifeeder også med forbindelser til og fra Aalborg

Aftalen er gyldig, så længe VSA’en (Vessel Sharing Agreement) mellem Royal Arctic Line og Eimskip anløber Aalborg.

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Grenaa Havn fastholder omsætningen
- APM Terminal trækker Toldstyrelsen til havn
- Hirtshals Havn får resultatet halveret i 2020
- Ny ugentlig containerrute til Hanstholm
- Skagen Havn har valgt leverandør
- Aarhus Havn anviser vej til CO2-neutralitet
- Fisk landet i danske havne faldet i værdi
- Gigantisk krydstogtskib anløber Skagen
- CMA CGM vil genopbygge Beiruts havn
- Godsomsætningen voksede trods pandemienmien
- Aarhus Havn jubler over udsigt til tunnel
- Göteborg gør sig til i kølvandet på Suez-kaos


Dagens mest læste

- Giganten Berge Stahl solgt til skrot
- Greenpeace har kig på Fayard
- Fondsdonation sikrer nyt havforskningsskib
- Prisen på brugt tonnage er eksploderet
- DFDS udsætter opstart af Oslo-rute


Ugens mest læste

- Maersk Eureka ankommet til Long Beach
- Ever Given overvejer at flytte containere
- Samsø-færger kollideret i Sælvig havn
- Længste møllevinger på containerskib
- Kræver millioner for redningsoperation
- Jack-up skib kæntret: 1 død - 12 savnes
- Nye kampfly styrker det danske søværn
- Suez har fået retskendelse til arrestation
- Rusland lukker for Kerchstrædet
- Lilleøre på værft i Frederikshavn
Klik venligst
Klik venligst