Klik venligst
danskerederier.gif

Spis til middag på fregatten Jylland

Spis til middag på fregatten Jylland
Foto: Fregatten Jylland

Tirsdag 2. marts 2021 kl: 11:45


Nu får alle mulighed for at spise til middag på fregatten Jylland, eller nærmere bestemt egetræsplankerne fra fregattens vejrdæk. Over de kommende år skal plankerne udskiftes, og en del af de historiske planker vil blive genanvendt til unikke plankeborde

Fregatten Jylland og specialforretningen Woodstyle, der sælger håndlavede møbler og interiørløsninger, er gået sammen om at forvandle dæksplanker af dansk flådeeg med mere end 200 års historie, til upcyclede plankeborde og interiørløsninger til både private og virksomheder.

”Vi er rigtig glade for at kunne præsentere samarbejdet med Woodstyle, så plankerne fra vejrdækket kan få et nyt liv. Vi ønsker, at overskudsmaterialet fra fregatten Jyllands vedligeholdelse anvendes til et relevant formål og Woodstyles tilgang til upcycling matcher de ønsker, vi har omkring anvendelsen af overskudstræ”, siger Karin Buhl Slæggerup, direktør hos Fregatten Jylland.

Hos Woodstyle i Hedensted er man yderst begejstret for samarbejdet og muligheden for at arbejde med et stykke af Danmarkshistorien.

”Muligheden for at upcycle træ fra fregatten Jylland, der har en stærk nationalhistorie, passer perfekt ind i vores tanker om at forene bæredygtighed og omtanke for miljøet med enestående historier og lækkert design”, siger Casper Jacobsen, direktør hos Woodstyle,.

Egetræsplankerne har en rig historie mellem årringene. En historie, der trækker spor helt tilbage til Københavns bombardement og Flådens ran i 1807.

”Plankerne blev lagt på fregatten Jylland i 1980’erne og 90’erne, da skibet blev restaureret, men træstammerne, som plankerne er skåret ud af, kan dateres helt tilbage til starten af 1800-tallet. Træerne blev plantet som følge af Flådens ran og det københavnske bombardement”, siger Karin Buhl Slæggerup.

Når de cirka 1.900 løbende meter planker af helt særlig dansk flådeeg er afmønstret fregatten, fortsætter rejsen træets rejse hos Woodstyle, hvor plankerne tørres og pudses inden de sættes sammen til borde og andre interiørløsninger.

”Træet skal tørres til under 10 procents fugtighed, for at man kan bruge det til møbler. Derefter bliver det høvlet, pudset og måske sandblæst, inden plankerne limes sammen. Der kommer til at gå fem planker til ét bord, men hver en stump skal bruges, så det er ikke utænkeligt, at der kommer sideprodukter som knagerækker eller hylder”, siger Casper Jacobsen.

Det er endnu uvist, hvornår plankebordene er klar, men man kan allerede nu reservere et af de unikke produkter i en længde efter eget ønske. En stor del af overskuddet går til støtte til Fregatten Jylland og institutionens arbejde med at bevare skibet og dets historie.

Kilde: Fregatten Jylland


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Han springer for livet
- Skal danske frømænd nu være flyvende?
- Giganten Berge Stahl solgt til skrot
- Nye kampfly styrker det danske søværn
- Gratis prøvetur med Lilleøre
- Længste møllevinger på containerskib
- Crystal Cruises vil lufte sit nyeste skib
- Rotorskib i dok på Orskov Yard
- Krydstogtskibe hjælper vulkan-udsatte
- Ro-Ro slår hul i ballasttank ved kollission
- Florida sagsøger Biden-administration
- Endelig fri efter tre måneder i Iran


Dagens mest læste

- Voldsom eksplosion på ro-ro passagerfærge
- Han springer for livet
- Oliespild set på havet hvor ubåd dykkede
- ITF: Tilbageholdt besætning er foreløbig OK
- Miljøstyrelsen går ind i Maersk-sag


Ugens mest læste

- Maersk Eureka ankommet til Long Beach
- Ever Given overvejer at flytte containere
- Samsø-færger kollideret i Sælvig havn
- Kræver millioner for redningsoperation
- Nye kampfly styrker det danske søværn
- Lilleøre på værft i Frederikshavn
- Rusland lukker for Kerchstrædet
- Menneskelig fejl årsag til påsejling
- Giganten Berge Stahl solgt til skrot
- Skal danske frømænd nu være flyvende?
Klik venligst
Klik venligst