danskerederier.gif

Odense Havn fik overskud på 19,9 mio.kr.

Odense Havn fik overskud på 19,9 mio.kr.
Foto: Lindø port of Odense

Mandag 8. marts 2021 kl: 09:08


I Corona-året 2020 lykkedes det Lindø port of Odense at hente nettooverskud på 19,9 millioner kroner hjem, mod et overskud på 28,2 millioner kroner i 2019. Omsætningen steg 7 procent fra 153,9 millioner kroner i 2019 til 165,3 i 2020.

"Vi kan se tilbage på et år, hvor vi trods COVID-19's påvirkning leverer et tilfredsstillende resultat og fortsætter vores sunde udvikling. Samtidig cementerede vi med sidste etape af havneudvidelsen vores position som en af verdens største havneaktører i den grønne omstilling. Lindø port of Odense er en koncern med stor spredning i aktiviteterne, og det glæder os, at vi løfter vores omsætning i udlejningsforretningen med 13 procent, og at logistikafdelingen havde betydeligt flere opgaver end forventet", siger Carsten Aa, CEO hos Lindø port of Odense.

Resultatet af den ordinær drift steg i 2020 med 39 procent til nu 28 mio. kr. Samtidig styrkede havnen sin position med sidste etape af havneudvidelsen med 1.000 meter ny kaj, et heavy-load område samt nyt havnebassin med 11 meters vanddybde.

"Med havneudvidelse og vores andre investeringer er vi i mål med vores ambition om at skabe markedets mest optimale rammer for fremtidens grønne omstilling på energiområdet. Vi råder nu over hele værdikæden for tilblivelse af kæmpe havvindmøller fra testfase til produktion og levering, hvilket er helt unikt. Vi ved, at vi ser ind i en fremtid, hvor de grønne løsninger uomtvisteligt kræver faciliteter som vores, og derved styrker vores investeringer ikke kun vores egen forretning, men også den danske økonomi fremadrettet", siger Carsten Aa.

"Vi oplever allerede stor efterspørgsel på vores nye faciliteter, og vi ser et enormt behov fremadrettet. Vi er konstant i dialog med relevante interessenter, så vi kommer i spil, når investeringsbeslutningerne skal tages, og vores forventning er, at vi bliver en af verdens mest attraktive produktionshavne indenfor den helt tunge industri inden for de kommende år. Derfor er vi også ved at undersøge mulighederne for at udvide sejlløbet og bygge endnu et havnebassin til offshore vind", siger Carsten Aa og tilføjer, at Corona-situationen dog stadig skaber noget usikkerhed.

Lindø port of Odense er Danmarks største havn målt på areal. Havnen dækker i alt 7,6 mio. kvadratmeter industri- og havneområde fordelt mellem Terminal City i Odense samt Terminal Nord og Syd på Lindø.

Kilde: Lindø port of Odense


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Grenaa Havn fastholder omsætningen
- APM Terminal trækker Toldstyrelsen til havn
- Hirtshals Havn får resultatet halveret i 2020
- Ny ugentlig containerrute til Hanstholm
- Skagen Havn har valgt leverandør
- Aarhus Havn anviser vej til CO2-neutralitet
- Fisk landet i danske havne faldet i værdi
- Gigantisk krydstogtskib anløber Skagen
- CMA CGM vil genopbygge Beiruts havn
- Godsomsætningen voksede trods pandemienmien
- Aarhus Havn jubler over udsigt til tunnel
- Göteborg gør sig til i kølvandet på Suez-kaos


Dagens mest læste

- Giganten Berge Stahl solgt til skrot
- Greenpeace har kig på Fayard
- Fondsdonation sikrer nyt havforskningsskib
- Prisen på brugt tonnage er eksploderet
- DFDS udsætter opstart af Oslo-rute


Ugens mest læste

- Maersk Eureka ankommet til Long Beach
- Ever Given overvejer at flytte containere
- Samsø-færger kollideret i Sælvig havn
- Længste møllevinger på containerskib
- Kræver millioner for redningsoperation
- Jack-up skib kæntret: 1 død - 12 savnes
- Nye kampfly styrker det danske søværn
- Suez har fået retskendelse til arrestation
- Rusland lukker for Kerchstrædet
- Lilleøre på værft i Frederikshavn
Klik venligst
Klik venligst