Klik venligst
danskerederier.gif

Yderligere tre personer fundet døde

Yderligere tre personer fundet døde

Lørdag 17. april 2021 kl: 08:00


Antallet af omkomne efter ulykken i Den Mexicanske Golf, hvor jack-up skib Seacor Power tirsdag kæntrede ca. 7 sømil syd for Port Fourchon i hårdt vejr, er nu oppe på fire, efter at yderligere tre omkomne blev fundet i havet fredag. Hårdt vejr vanskeliggør eftersøgningen efter de 9 besætningsmedlemmer der fortsat savnes.

Den ene af de omkomne blev fundet i havet 25 sømil fra det kæntrede skib, mens dykkere fandt to omkomne i umiddelbar nærhed af det delvist sunkne vrag.

Ifølge amerikanske medier var den amerikanske kystvagt onsdag i radiokontakt med tre overlevende på det kæntrede skib. En af de dengang overlevende faldt efterfølgende i vandet, men to søgte ly for det hårde vejr indeni skibet.

Ingen har siden hørt fra de to der søgte ly om bord, og forsøg på at kontakte dem vi bankesignaler på skroget har ikke givet resultat.

Fortsat hårdt vejr i området forhindrer, at dykkere kan trænge ind i det kæntrede jack-up skib, men det vil ske så snart vejret tillader det. Den amerikanske kystvagt udelukker fortsat ikke, at der kan være overlevende i luftlommer inde i vraget.

Seks besætningsmedlemmer blev reddet efter forliset, en blev reddet livløs op af vandet og er død - mens 9 besætningsmedlemmer fortsat savnes, efter yderligere tre nu er fundet døde.

Seacor Power forlod Port Fourchon Louisiana kort efter middag den 13. april med 19 besætningsmedlemmer om bord. Det skete selvom meteorologerne havde advaret om hårdvejr med høje vindhastigheder.

Kl 16.30 opfangede kystvagten nødsignaler fra Seacor Power, der på det tidspunkt befandt sig ca. 7 sømil fra havnen og alarmerede skibe i området og sendte selv to fartøjer af sted.

Det lykkedes for de første skibe på stedet at redde fire besætningsmedlemmer op af det oprørte hav, mens besætningen på kystvagtskibet Glenn Harris, der ankom 30 minutter senere, reddede et enkelt besætningsmedlem og det samme gjorde det andet kystvagtfartøj.

Ud over de dykkere der har været i vandet nær Seacor Power - har skibe, fly og helikoptere gennemsøgt et stort havområde i håb om at finde spor efter de savnede.

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- De store rederier sidder på markedet
- Ny hollandsk formand for SEA Europe
- X-Press Pearl forurening breder sig
- VTS Femern Bælt operativt fra 1. juli
- 300 containerskibe venter på plads i havne
- Krav om overenskomst på Femern-projektet
- Seacor Power hæves ikke som planlagt
- Maersk varsler forsinkelser på 16 dage
- Afgørende klimamøde i IMO starter i dag
- Samsø-færge aflyser efter grundstødning
- DI efterlyser lempelse af rejserestriktionerne
- Sverge: Skibe skal afløse 25.000 lastbiler


Dagens mest læste

- De store rederier sidder på markedet
- Norge fastholder sin olie- og gasproduktion
- Marinehjemmeværnet øver samarbejde


Ugens mest læste

- Noahs Ark er ikke sødygtig
- Ikke set før: Michelin bag oppusteligt sejl
- X-Press Feeders beskyldes for cover-up
- Samsø-færge aflyser efter grundstødning
- Nyt polar-ekspeditionsskib ud i lyset
- Pioneering Spirit i ny kraftpræstation
- “Black Box” bjærget fra X-Press Pearl
- Hurtigfærge på grund i New Yorks East River
- Stor interesse for Maersk´s containerfabrik
- Sikkerhedsrådet advaret om mulig katastrofe
Klik venligst
Klik venligst