Klik venligst
danskerederier.gif

Maersk opjusterer med flere milliarder dollar

Maersk opjusterer med flere milliarder dollar

Tirsdag 27. april 2021 kl: 08:00


Rekordhøje rater containershipping parret med en en enorm efterspørgsel får Maersk til at opjustere forventningerne til driftsresultatet for hele året med omkring 50 pct. Samtidig løfter selskabet sløret for 1. kvartalsresultatet, der slår nye rekorder.

A.P. Møller - Maersk fik i 1. kvartal 2021 en driftsindtjening før afskrivninger og finansielle poster (EBITDA) på 4 mia. dollar, hvilket er knap 50 pct. bedre end rekordindtjeningen i 4. kvartal i fjor på 2,7 mia. dollar.

Omsætningen landede på 12,4 mia. dollar, hvilket er godt en mia. mere end i 4. kvartal i år, mens driftsindtjeningen efter af/nedskrivninger blev på 3,1 mia. dollar.

“Det gode resultat skyldes primært den særlige markedsituation med stigende efterspørgsel og dermed knaphed i forsyningskæderne og mangel på materiel (containere) til følge. I 1. kvartal 2021 steg volumener i Ocean med 5,7% og gennemsnitsraterne med 35% i forhold til sidste år,” skriver Maersk i fondsbørsmeddelelsen.

Og “den særlige markedssituation” - som Maersk kalder det - ser ifølge selskabet ud til at fortsætte helt ind i 4. kvartal i år, drevet af en vækst i den globale efterspørgsel, der er blevet opjusteret til 5-7 pct. mod tidligere 3-5 pct. “primært drevet af eksport volumener fra Kina til USA”.

Og derfor er forventningerne til hele året også skruet op.

EBITDA forventes nu at blive “i omegnen af 13-15 mia. dollar (tidligere 8,5-10,5 mia. dollar) og EBIT i omegnen af 9-11 mia. dollar mod tidligere 4.3-6.3 mia. dollar,” skriver Maersk.

"Maersks gigantopjustering vil give genlyd. Analytikerne var på forhånd foran Mærsks egen udmelding, men langt bagefter de økonomiske realiteter. Samlet set skal forventningerne formentlig løftes med ca. 20 pct., og det kan ikke undgås at slå igennem på aktiekursen," skriver Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet i en kommentar ifølge Finans.

Også cash flow forventes at nå nye rekordhøjder med en fordobling til “mindst 7 mia. dollar” mod tidligere “over 3,5 mia. dollar.

Investeringerne øges markant fra et forventet niveau på 4,5-5,5 mia. dollar til omkring 7 mia. dollar, primært drevet af højere omkostninger til indkøb af yderligere containere for at imødegå den nuværende knaphed i forsyningskæderne, forbedre servicepålideligeheden i Ocean,  samt organisk vækst i Logistics & Services.

Maersk gør opmærksom på, at handelsvilkårene for de kommende kvartaler fortsat er påvirkede “af en højere end normal volatilitet grundet potentielle ændringer i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på materiel, som kan påvirke short-term container raterne.”

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Sidste søfolk rejser hjem fra efterladt skib
- Tysk containerskib lækker bunkerolie
- Helikoptere redder 16 fra grundstødt skib
- 850 mio. kr. til grønne brændstoffer
- Søfartsstyrelsen: Et lille skridt fremad
- Historisk sejlads over Atlanten er i gang
- Scandlines henter bryggeri-boss som ny CEO
- Brand på MSC mega-containerskib
- Skoleskibet Danmarks kaptajn går i land
- Danmark helt i top på ny Paris MoU-liste
- Forslag skal tvinge US-eksport om bord
- Dan-Bunkering tjente mere i svært marked


Dagens mest læste

- Nyt dansk bud på installationsfartøj
- Karstensens Skibsværft øger ordrebogen
- Helikoptere redder 16 fra grundstødt skib
- Eimskip får bøde på 75 mio. kroner
- Søfartsstyrelsen: Et lille skridt fremad


Ugens mest læste

- APM Terminals i Aarhus presset til grænsen
- Molslinjen vi sejle gratis midt på ugen
- Tre skibe involveret da stormvejr ramte
- Officerne har fået ny overenskomst
- Havn udskifter legendarisk navn
- VTS Femern Bælt operativt fra 1. juli
- Historisk sejlads over Atlanten er i gang
- Udforskning af historisk vrag på vej
- Skoleskibet Danmarks kaptajn går i land
- Brand på MSC mega-containerskib
Klik venligst
Klik venligst