Klik venligst
danskerederier.gif

Skou: Exceptionelt 1. halvår med rekord

Skou: Exceptionelt 1. halvår med rekord
Søren Skou, CEO i A.P. Møller - Maersk.

Onsdag 5. maj 2021 kl: 08:23


Maersk løftede allerede sløret for sit stærke 1. kvartal den 26. april, der i dag ved offentliggørelsen af 1. kvartalsrapporten betegnes “exceptionelt godt”. Driftsindtjeningen før afskrivninger m.m. (EBITDA) steg til 4 mia. dollar - ca. 25 mia. kr. - mod 1,5 mia. dollar i samme kvartal i fjor.

"A.P. Møller - Mærsk kom exceptionelt godt ud af første kvartal 2021 med et rekordresultat. Den høje vækst og indtjening var drevet af  solid fremgang på tværs af Ocean, logistik og havneforretningen. Høj efterspørgsel førte til flaskehalsproblemer og mangel på containere og kapacitet, hvilket sendte fragtraterne i vejret,” kommenterer Søren Skou, CEO i A.P. Møller - Maersk.

Omsætningen i kvartalet steg med 30 pct. til 12,4 mia. dollar, drevet af en stigning på 5,7 pct. i volumener, kombineret med et 35 pct. løft af fragtraterne. Lavere bunkerpriser var samtidig med til at forbedre EBITDA i Ocean til 3,4 mia. dollar - eller hele 2,2 mia. dollar mere end samme kvartal sidste år.

Den samlede driftsindtjening nåede 3,1 mia. dollar mod 552 mio. dollar i samme kvartal i fjor. Det bedste kvartalsresultat nogensinde.

Også Logistics & Services oplevede en stor vækst i omsætningen på 42 pct. til 2 mia. dollar, primært drevet af organisk vækst, men også vækst fra købene af det amerikanske selskab Performance Team og KGH Customs Services. Driftsindtjeningen før afskrivninger og finansielle poster steg fra 68 mio. dollar til 205 mio. dollar.

Gateway Terminals oplevede ligeledes markant vækst med et EBITDA, der steg med 52 pct. til 323 mio. dollar.

“Vores fokus er fortsat på den langsigtede transformation af A.P. Møller - Mærsk og vi prioriterer vores kunders behov for integrerede logistikløsninger. Strategien er blevet yderligere bekræftet i første kvartal, og dialogen med vores kunder handler i stigende grad om langsigtede, værdibaserede partnerskaber frem for  kortsigtede her-og-nu løsninger. Det er grundstenen for en fortsat stabil vækst i A.P. Møller - Mærsk,” siger Søren Skou.

“Overordnet set er vi meget tilfredse med den positive udvikling i  forretningen i første kvartal. Den høje indtjening leder til et afkast på den investerede kapital (ROIC) på 15,7 pct. Sammen med de stærke frie pengestrømme muliggør det yderligere investeringer i transformationen samtidig med, at vi både accelererer det eksisterende aktietilbagekøbsprogram og samtidig lancerer et nyt program på cirka USD 5 mia. over de kommende 2 år.”

Også forventningen til resultatet for hele 2021 er - som Maersk allerede afslørede 26. april - positiv, fordi opturen for container-shipping ventes at vare til ind i 4. kvartal. På den baggrund blev forventningen til EBITDA for hele året opjusteret fra tidligere 8,5-10,5 mia. dollar til 13-15 mia. dollar.

Driftsresultatet efter afskrivninger, EBIT, ventes at lande et sted mellem 9 og 11 mia. dollar mod tidligere 4,3-6,3 mia. dollar. Til sammenligning var EBIT i 2020 4,6 mia. dollar.

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Golden Ray skrotning ramt af nyt uheld
- Containerskib ramt af brand i Stillehavet
- Besætning lagt ned af corona - en død
- Redere vaccinerer alle på hollandske skibe
- Raketangreb lukker israelske havne
- Enigt Folketing bag ny undersøgelse
- Hurtigruten i stor klima-opgradering
- Torm køber tre nye efter svagt kvartal
- BW Epic Kosan godt i gang efter fusion
- Udvidelse af Suez-kanalen på vej
- Stærk eksport-indsats fra skibsfarten i Q1
- Maersk igen parat til investering i skibe


Dagens mest læste

- Besætning lagt ned af corona - en død
- Golden Ray skrotning ramt af nyt uheld
- Containerskib ramt af brand i Stillehavet


Ugens mest læste

- Det første skib er sejlet til energiøen
- Baltic Pipe trækker mastodont til Danmark
- Prøvesejladser overstået for verdens største
- Maersk igen parat til investering i skibe
- Historisk mange containere efterlades
- Havnekaj skred i vandet i Kalundborg
- Uregistreret dhow var fyldt med våben
- Endnu et Maersk Supply skib skal rydde op
- Udskibning af militært udstyr i Fredericia
- Dansker besejrede Kattegat på hydrofoilbræt
Klik venligst
Klik venligst