Klik venligst
danskerederier.gif

Opråb: Hjælp indiske søfolk med vacciner

Opråb: Hjælp indiske søfolk med vacciner

Onsdag 12. maj 2021 kl: 11:50


Sammen med fagforeningerne Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening opfordrer Danske Rederier nu sundhedsminister Magnus Heunicke til at donere vacciner til indiske søfarende og give mulighed for at vaccinere søfarende i Københavns Lufthavn.

De indiske søfarende udgør en stor del af de søfarende i den globale handelsflåde og de er hårdt ramt af udsatte besætningsskift og den voldsomme Covid-19 smitte blandt deres familier i Indien.

Derfor opfordrer fagforeningerne Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening nu - sammen med Danske Rederier - sundhedsminister Magnus Heunicke til at donere så stor en del som muligt af de Johnson & Johnson vacciner, der ikke kommer i brug i Danmark, til de indiske søfarende og deres familier.

Samtidig opfordres regeringen til at give de søfarende, der kommer gennem det eksisterende besætnings-skifte-hub i Københavns Lufthavn, muligheden for at blive vaccineret.

“De søfarende fortjener både Danmarks og verdenssamfundets anerkendelse, for deres store indsats og afsavn under Covid-19 pandemien, ikke blot i tale men i handling,” siger Lars Have Hansen, Formand for Maskinmestrenes Forening.

”Indien og ikke mindst de indiske søfarende og deres familier fortjener al den støtte, vi kan give dem. De har virkelig været hårdt prøvet både ude og hjemme, mens de har holdt os alle sammen forsynet under coronakrisen, og derfor håber jeg, at sundhedsministeren er enig med os i, at de skal have nogle af de overskydende vacciner,” siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier

”Derudover synes jeg, det er oplagt, at vi bruger vores velfungerende besætningsskifte-hub i lufthavnen til at tilbyde de søfarende et stik i armen, før de rejser videre. De søfarende har om nogen måtte lide store afsavn og mærket konsekvenserne af de lange nedlukninger, så hvis vi på nogen måde kan hjælpe dem, er det på høje tid,” siger Anne H. Steffensen.

Der findes ifølge Danske Rederier tilsvarende ordninger i Belgien og Nederlandene, hvor man vaccinerer de søfarende med Johnson & Johnson i et parallelt spor med myndighedernes vaccinationsprogrammer til den øvrige befolkning. Begge lande vaccinerer først deres nationale søfarende og dernæst udenlandske søfarende på belgiske og hollandske skibe.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Marinehjemmeværnet øver samarbejde
- Noahs Ark er ikke sødygtig
- Kombaro udvider kapaciteten til Bornholm
- Lad hornene tude den 25. juni
- Protester mod krydstogt-start i Venedig
- Jubilæum for stor flådeøvelse i Østersøen
- Ikke set før: Michelin bag oppusteligt sejl
- Sikkerhedsrådet advaret om mulig katastrofe
- Dansk fregat affyrede Harpoon-missiler
- Besætningen på Esvagt Njord hædret
- Maersk-skib grundstødte i Suez
- Suez-selvpromovering i video om Ever Given


Dagens mest læste

- De store rederier sidder på markedet
- Norge fastholder sin olie- og gasproduktion
- Marinehjemmeværnet øver samarbejde


Ugens mest læste

- Noahs Ark er ikke sødygtig
- Ikke set før: Michelin bag oppusteligt sejl
- X-Press Feeders beskyldes for cover-up
- Samsø-færge aflyser efter grundstødning
- Nyt polar-ekspeditionsskib ud i lyset
- Pioneering Spirit i ny kraftpræstation
- “Black Box” bjærget fra X-Press Pearl
- Hurtigfærge på grund i New Yorks East River
- Stor interesse for Maersk´s containerfabrik
- Sikkerhedsrådet advaret om mulig katastrofe
Klik venligst
Klik venligst