Klik venligst
danskerederier.gif

Ørsted i samarbejde om flydende havvind

Ørsted i samarbejde om flydende havvind
Foto:BlueFloat Energy

Mandag 12. juli 2021 kl: 11:01


Ørsted i samarbejde om flydende havvind med BlueFloat Energy - der er ekspert i flydende havvind, og Falck Renewables - der har specialiseret sig i dialog med lokalsamfund om landvindprojekter, med henblik på at udvikle flydende havvind i Skotland.

I den kommende ScotWind-udbudsrunde, der afholdes af Crown Estate Skotland, vil konsortiet byde på havbundsarealer, der egner sig til installation af anlæg til flydende havvind i stor skala.

"Ved at forene vores stærke kompetencer inden for projektudvikling, konstruktion og drift med et team, der har unik erfaring med projekter inden for flydende havvind og en stærk lokal tilstedeværelse, kan vi give Skotland en spændende ny mulighed", siger Martin Neubert, Chief Commercial Officer i Ørsted.

I modsætning til traditionel bundfast havvindteknologi, hvor vindmøllen er monteret oven på en konstruktion, der er fastgjort til havbunden, bruges der til projekter inden for flydende havvind flydende fundamenter, der er forankret til havbunden med fortøjningsliner, så man kan placere projekterne på dybere vand længere væk fra kysten.

BlueFloat Energy er dannet af et team af eksperter inden for flydende havvind og er blandt de projektudviklere i hele verden, der har den mest omfattende viden om og største praktiske erfaring med at gennemføre projekter inden for flydende havvind.

"Flydende havvind er en spirende industri, og vi er glade for partnerskabet med Ørsted. Det styrker vores kompetencer og skaber et konsortium, der vil stå stærkt i et meget konkurrencepræget ScotWind-udbud”, siger Carlos Martin, BlueFloat Energys administrerende direktør.

Falck Renewables, der er noteret på den italienske fondsbørs, har været aktiv i Storbritannien siden 2002, hvor virksomheden i øjeblikket har en installeret kapacitet på 413 MW. Selskabet har ti vindmølleparker omkring i Skotland fra Kilbraur i Sutherland til Assel Valley i South Ayrshire og har sit driftshovedkvarter i Inverness.

"Ørsteds praktiske tilgang til at arbejde med lokalsamfund passer rigtig godt til vores 15 års erfaring fra Skotland med at udvikle projekter, der skaber økonomisk værdi for så mange som muligt lokalt, og vi er glade for de muligheder, som partnerskabet vil give for de skotske lokalsamfund og den skotske forsyningskæde", siger Richard Dibley, administrerende direktør for Falck Renewables Wind Ltd.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vindmølleprojekt afgøres ved lodtrækning
- Grenå: Fasthold vindmøllepark i Kattegat
- Aktivister trænger ind hos Total i København
- Danmark lancerer ny klima-alliance
- Maersk Drilling fusionerer med Noble
- Konsortium skal levere tre substations i USA
- Ørsted overskud på 487 mio. kr. i 3. kvt.
- Vestas overskud mere end halveret
- Havvindmølle i brand i hollandsk møllepark
- Danmark gør klar til at lukke for oliehanerne
- Maersk Drilling på vej mod verdensrekord
- Større undersøgelse ved Energiø Bornholm


Dagens mest læste

- Femern: Fuld fart på gravemaskinerne
- Pirater bringer Danmark i juridisk knibe
- Dansk vindmølleskib udflages til Japan
- Passagerer må ikke blive i bilerne
- Video: Kina øver hangarskibs operationer


Ugens mest læste

- Sådan fjerner man et skibsvrag
- USA har dræbt ni iranske marinesoldater
- 20 skibe sidder fast i isen nord for Rusland
- Tag på en 115 år gammel sejlads
- Fond sikrer skibsværft mod overtagelse
- To fragtskibe på grund i Kielerkanalen
- Yara Birkeland på jomfrurejse til Oslo
- Malik Arctica er på vej til Sydpolen
- Vold mod skibsførere efterforskes ikke
- Verdens største brøndbåd leveret
Klik venligst
Klik venligst