Klik venligst
danskerederier.gif

Ørsted i samarbejde om flydende havvind

Ørsted i samarbejde om flydende havvind
Foto:BlueFloat Energy

Mandag 12. juli 2021 kl: 11:01


Ørsted i samarbejde om flydende havvind med BlueFloat Energy - der er ekspert i flydende havvind, og Falck Renewables - der har specialiseret sig i dialog med lokalsamfund om landvindprojekter, med henblik på at udvikle flydende havvind i Skotland.

I den kommende ScotWind-udbudsrunde, der afholdes af Crown Estate Skotland, vil konsortiet byde på havbundsarealer, der egner sig til installation af anlæg til flydende havvind i stor skala.

"Ved at forene vores stærke kompetencer inden for projektudvikling, konstruktion og drift med et team, der har unik erfaring med projekter inden for flydende havvind og en stærk lokal tilstedeværelse, kan vi give Skotland en spændende ny mulighed", siger Martin Neubert, Chief Commercial Officer i Ørsted.

I modsætning til traditionel bundfast havvindteknologi, hvor vindmøllen er monteret oven på en konstruktion, der er fastgjort til havbunden, bruges der til projekter inden for flydende havvind flydende fundamenter, der er forankret til havbunden med fortøjningsliner, så man kan placere projekterne på dybere vand længere væk fra kysten.

BlueFloat Energy er dannet af et team af eksperter inden for flydende havvind og er blandt de projektudviklere i hele verden, der har den mest omfattende viden om og største praktiske erfaring med at gennemføre projekter inden for flydende havvind.

"Flydende havvind er en spirende industri, og vi er glade for partnerskabet med Ørsted. Det styrker vores kompetencer og skaber et konsortium, der vil stå stærkt i et meget konkurrencepræget ScotWind-udbud”, siger Carlos Martin, BlueFloat Energys administrerende direktør.

Falck Renewables, der er noteret på den italienske fondsbørs, har været aktiv i Storbritannien siden 2002, hvor virksomheden i øjeblikket har en installeret kapacitet på 413 MW. Selskabet har ti vindmølleparker omkring i Skotland fra Kilbraur i Sutherland til Assel Valley i South Ayrshire og har sit driftshovedkvarter i Inverness.

"Ørsteds praktiske tilgang til at arbejde med lokalsamfund passer rigtig godt til vores 15 års erfaring fra Skotland med at udvikle projekter, der skaber økonomisk værdi for så mange som muligt lokalt, og vi er glade for de muligheder, som partnerskabet vil give for de skotske lokalsamfund og den skotske forsyningskæde", siger Richard Dibley, administrerende direktør for Falck Renewables Wind Ltd.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Energiø risikerer at koste staten milliarder
- Grønland vil ikke udnytte olieforekomster
- Ørsted i samarbejde om flydende havvind
- Vestas´ gigant-mølle valgt til tysk projekt
- Maersk Drilling forlænger aftale med Equinor
- Ørsted vinder ny havmøllepark i USA
- Slutspurten om verdens største i gang
- USA foran stor udbygning af vind-flåde
- Maersk Supply:Største projektkontrakt i hus
- Norge fastholder sin olie- og gasproduktion
- Aker Solutions vinder mia-ordre i Brasilien
- Første Nord Stream 2 rørledning færdig


Dagens mest læste

- Rådmand: Snart tid til nyt kongeskib
- Utilfredse kunder taler om “moderne pirateri”
- Ever Given ankommet til Felixstove
- UK advarer om potentiel kapring ved Oman
- Besætning evakueret efter grundstødning


Ugens mest læste

- Krigsskib skrottes efter kun 10 år
- Ever Given er nu ankommet til Rotterdam
- Broklap i frit fald over Vildsund
- Fem russiske krigsskibe passerer Danmark
- Kina truer britisk flådestyrke
- Avanceret elektronik redder seks liv
- To søfolk dræbt under angreb på tankskib
- Brand på USS Bonhomme Richard påsat
- Beirut: Kun en femtedel eksploderede
- Investerer 160 mia. kr. i nye containerskibe
Klik venligst
Klik venligst