danskerederier.gif

Rekordmange søger uddannelse på SIMAC

Rekordmange søger uddannelse på SIMAC

Onsdag 28. juli 2021 kl: 09:16


Rekordmange unge har valgt at ansøge de maritime uddannelser på SIMAC i Svendborg i 2021. Det står klart, efter at antallet af ansøgere via Den Koordinerede Tilmelding (KOT) med studiestart i august er gjort op.

De senere år har der været en meget flot stigning i antallet af unge, der vælger at tage en maritim uddannelse som skibsfører, maskinmester eller skibsofficer, og den tendens ser ud til at fortsætte i år.

”Vi har som branche i flere år gjort rigtig meget for at udbrede kendskabet til de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Ved at stå sammen med blandt andet Danske Rederier og World Careers har vi kunnet nå langt ud med vores budskab. Det har nu i flere år båret frugt. Det Blå Danmark har brug for veluddannet arbejdskraft, og det kan vi hjælpe med at levere, så derfor ser vi selvfølgelig meget positivt på stigningen”, siger Jan Askholm, Studierektor på SIMAC.

Det endelige antal nye studerende på SIMAC i 2021 kan først opgøres ved studiestart, da de unge, der har søgt via KOT, først skal acceptere studiepladsen.

”Vi har netop tilbudt plads til 189 ansøgere på SIMACs uddannelser. Oveni dette kommer vores rekordoptag i januar, hvor vi optog hele 184 nye studerende. Vi noterer os dermed godt nok et lille fald i antal ansøgere via KOT, men alt tyder på, at rigtig mange unge simpelthen valgte at starte allerede i januar, da vi hos os netop tilbyder den mulighed”, siger Jan Askholm.

SIMAC kan dermed notere sig en samlet stigning på (indtil videre) ca. 20 % for det samlede optag i 2021 sammenlignet med 2020, som ellers også var et rekordår.

”Vi er meget glade for den store stigning i antal studerende, som vi lige nu ser ud til at få endnu engang. Der er brug for dem! Så vi ser derfor også frem til at tage dialogen op med erhvervet om sikring af et tilstrækkeligt antal praktikpladser. Oveni kommer så efteroptaget, hvor vi historisk set plejer at modtage flere ansøgninger. Vi har heldigvis plads til dem alle på SIMAC, men vi glæder os selvfølgelig meget til, at vores nye bygning på Svendborg Havn står færdig i 2023”, siger Jan Askholm.

Kilde: SIMAC


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Danske fregatter får indonesiske kusiner
- Blue Water på opkøb i Canada
- Mange kvinder på ny shippinguddannelse
- Maersk åbner nyt transportcenter i Canada
- Udenlandske søfolk kan snart vaccineres
- Bunker One breder sig til Østafrika
- DanPilot bidrager til ny planlægningsguide
- Blue Water Shipping øjner rekordresultat
- Logimatic sælger marineforretning fra
- Weilbach styrker sin position i Egypten
- Erria fik driftsoverskud i 1. halvår
- Det Blå Danmark i nyt EU samarbejde


Dagens mest læste

- Ro-ro kæntret - kvindelig sømand druknet
- Sinogas kontraherer verdens største VLGC
- Havvind – fra filantropi til ingeniørkunst III


Ugens mest læste

- Det kræver sin mand m/k at være lods
- Verdens største uddybningsskib på vej
- Maersk på vej til at sætte Danmarks-rekord
- Efter to timer på gal kurs: Bum
- DSHV vinder klagesag om husbåde
- Oplev livet fra en svunden tid på Nella Dan
- Kiteboard surfer sætter af fra skibskran
- Årsagen til Golden Ray forlis fundet
- Nu råder Evergreen over de to største
- Taliban-heroin for 17 mia. kr. beslaglagt
Klik venligst
Klik venligst