danskerederier.gif

Det Blå Danmark i nyt EU samarbejde

Det Blå Danmark i nyt EU samarbejde

Torsdag 12. august 2021 kl: 15:04


Danmarks officielle klyngesekretariat for det maritime og logistik - MARLOG - er blevet medlem af to stærke europæiske netværk, der knytter det maritime erhverv og logistik herhjemme tættere til de store aktører i Europa

Det handler om at være med, hvor det sker. Så enkelt lyder rationalet bag MARLOG’s beslutning om at træde ind i to store europæiske netværk for det maritime erhverv og for logistik.

Waterborne Technology Platform hedder det ene, som tæller 99 andre medlemmer fra det maritime erhverv i Europa og arbejder for en bæredygtig og højteknologisk fremtid for de blå erhverv.

ALICE hedder det andet, som tæller endnu flere medlemmer inden for logistikkens verden og arbejder for at gøre fremtidens logistik mere agil og grøn.

Fælles for de to netværk er, at de fungerer som mødesteder for de store europæiske aktører inden for MARLOG’s område. Og at det giver visse fordele at være med i klubben, når det handler om at fremme innovation i Danmark.

”Vores medlemskab får ganske enkelt den maritime branche og hele transportkæden i Danmark til at stå stærkere”, siger Sverre V. Lenbroch, direktør i MARLOG.

”Vi får adgang til den nyeste viden. Vores medlemskab vil styrke danske virksomheder og vil ligeledes styrke de europæiske netværk i Danmark. På denne måde vil vi indenfor det maritime erhverv og logistik kunne indgå flere relevante partnerskaber og få indsigt i fremtidige projekter og mulighederne for finansiering”.

Waterborne Technology Platform og ALICE er begge såkaldte Europæiske Teknologiske Platforme (ETP’er). De sætter fokus på forskning og innovation inden for emner, der har betydning for Europas vækst, konkurrenceevne og bæredygtighed.

Målet er at bringe interessenter med innovationsfokus sammen. På den måde kan vi i fællesskab sætte fokus på strategisk vigtige emner og sikre en dagsorden i EU for forskning og innovation, der rækker langt ud i fremtiden og er båret af reel efterspørgsel fra industrien.

”At sidde med ved det bord bringer MARLOG på forkant med udviklingen inden for vores erhverv. Vi får indblik i de mest aktuelle bevægelser på vores felt, viden om kommende projekter og ikke mindst et vigtigt praj om, hvad danske virksomheder og vidensinstitutioner kan søge finansiering og EU-midler til”, siger Sverre V. Lenbroch.

Kilde: MARLOG


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Danske fregatter får indonesiske kusiner
- Blue Water på opkøb i Canada
- Mange kvinder på ny shippinguddannelse
- Maersk åbner nyt transportcenter i Canada
- Udenlandske søfolk kan snart vaccineres
- Bunker One breder sig til Østafrika
- DanPilot bidrager til ny planlægningsguide
- Blue Water Shipping øjner rekordresultat
- Logimatic sælger marineforretning fra
- Weilbach styrker sin position i Egypten
- Erria fik driftsoverskud i 1. halvår
- Det Blå Danmark i nyt EU samarbejde


Dagens mest læste

- Kiteboard surfer sætter af fra skibskran
- Danskflaget flåde sejler fra resten af EU
- Det kræver sin mand m/k at være lods
- Syv skrotværftsarbejdere dræbt på 2 mdr.
- Flere selskaber vil fjerne X-Press Perle


Ugens mest læste

- Den ukendte maritime historie om 9/11
- To søfolk dræbt af voldsom bølge
- Clipper bulkcarrier slået læk efter kollision
- Svensk replika Ostindienfarer i Øresund
- Første kvindelige chef for atom-hangarskib
- Inspektionsskibe er også krigsskibe
- Tysk krigsskib ikke velkommen i Kina
- Mange kvinder på skoleskibet Danmark
- Kaptajn anholdt for at skjule sygdom
- Danske fregatter får indonesiske kusiner
Klik venligst
Klik venligst