Klik venligst
danskerederier.gif

Port of Aalborg opjusterer forventninger

Port of Aalborg opjusterer forventninger

Tirsdag 14. september 2021 kl: 13:13


Port of Aalborg øgede i 1. halvår omsætningen med 9 procent og resultatet før skat med 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Koncernen opjusterer nu sine forventninger for hele året til et ordinært resultat før skat på mellem 55 og 60 millioner kroner.

Tidligere lå forventningen i intervallet 45 til 55 millioner kroner.

”Efter et 2020, hvor vi trods udfordringer som følge af coronapandemien formåede at fastholde toplinjen og endda øge bundlinjen, er det yderst tilfredsstillende, at vi i 2021 ikke alene fortsætter i samme spor, men indtil nu har formået at lægge flere niveauer på”, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand i Port of Aalborg og borgmester i Aalborg.

Den positive udvikling skal ifølge Thomas Kastrup-Larsen ses i lyset af, at Port of Aalborg gennem de seneste mange år har investeret betydeligt i blandt andet rammerne for koncernens erhvervspark i Aalborg Øst.

”Men vi er langt fra i mål med vores udvikling, og derfor har 2021 også budt på den fortsatte implementering af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer, at vi frem mod 2030 investerer op imod 2 mia. kroner med en målsætning om blandt andet at tiltrække 10-15 store virksomheder – fortrinsvis fra udlandet – og bidrage til skabelsen af 5.000 jobs i Aalborg Kommune”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Antallet af skibsanløb været på niveau med første halvår 2020, hvilket er under forventningen grundet den aflyste krydstogtsæson.

”Derudover har første halvår af 2021 fortsat været præget af lavere brændstofforbrug i samfundet sandsynligvis grundet Covid-19, hvilket har medført et fald i import af olieprodukter. Fragtmarkedet for mindre skibe har desuden været kaotisk det første halvår, hvilket har resulteret i et halvårsresultat, der er præget af reducerede godsmængder for både jord, stenarter, kul, korn og foderstoffer. Vi forventer dog en vis periodisk forskydning i godsmængderne, således flere godssegmenter forventeligt vil opleve øgede volumener i andet halvår”, siger Claus Holstein, CEO hos Port of Aalborg.

I første halvår har Port of Aalborg igangsat opførelse af et lagerbyggeri på 1.800 m2, lager- og logistikfaciliteter på 16.000 kvadratmeter samt opkøbt og udlejet en lagerbygning på ca. 8.000 kvadratmeter.

Ydermere har Port of Aalborg for nyligt løftet sløret for planerne om en betragtelig udvidelse af Østhavnens transportcenter, hvilket blandt andet indebærer opførelsen af op mod 90.000 kvadratmeter lager- og pakhuskapacitet samt anlæggelsen af nye terminalarealer inden for de næste tre år.

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Taliban-heroin for 17 mia. kr. beslaglagt
- Cosco køber sig ind i Hamborg Havn
- DSHV vinder klagesag om husbåde
- Nyt selskab i spidsen for havneudvidelse
- Port of Aalborg opjusterer forventninger
- Sandfodring skaber ny pop-op ø ved Agger
- DFDS flytter godsrute til Køge
- Fiskemelsfabrik i Hanstholm lukker
- Havnearbejdere strejker efter dødulykke
- ADP: Bedste halvår nogensinde
- Hurtigfærge nu koblet til landstrøm
- Vordingborg Havn får grønt lys til udbygning


Dagens mest læste

- Ro-ro kæntret - kvindelig sømand druknet
- Sinogas kontraherer verdens største VLGC
- Havvind – fra filantropi til ingeniørkunst III


Ugens mest læste

- Det kræver sin mand m/k at være lods
- Verdens største uddybningsskib på vej
- Maersk på vej til at sætte Danmarks-rekord
- Efter to timer på gal kurs: Bum
- DSHV vinder klagesag om husbåde
- Oplev livet fra en svunden tid på Nella Dan
- Kiteboard surfer sætter af fra skibskran
- Årsagen til Golden Ray forlis fundet
- Nu råder Evergreen over de to største
- Taliban-heroin for 17 mia. kr. beslaglagt
Klik venligst
Klik venligst