danskerederier.gif

Port of Aalborg opjusterer forventninger

Port of Aalborg opjusterer forventninger

Tirsdag 14. september 2021 kl: 13:13


Port of Aalborg øgede i 1. halvår omsætningen med 9 procent og resultatet før skat med 20 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Koncernen opjusterer nu sine forventninger for hele året til et ordinært resultat før skat på mellem 55 og 60 millioner kroner.

Tidligere lå forventningen i intervallet 45 til 55 millioner kroner.

”Efter et 2020, hvor vi trods udfordringer som følge af coronapandemien formåede at fastholde toplinjen og endda øge bundlinjen, er det yderst tilfredsstillende, at vi i 2021 ikke alene fortsætter i samme spor, men indtil nu har formået at lægge flere niveauer på”, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand i Port of Aalborg og borgmester i Aalborg.

Den positive udvikling skal ifølge Thomas Kastrup-Larsen ses i lyset af, at Port of Aalborg gennem de seneste mange år har investeret betydeligt i blandt andet rammerne for koncernens erhvervspark i Aalborg Øst.

”Men vi er langt fra i mål med vores udvikling, og derfor har 2021 også budt på den fortsatte implementering af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer, at vi frem mod 2030 investerer op imod 2 mia. kroner med en målsætning om blandt andet at tiltrække 10-15 store virksomheder – fortrinsvis fra udlandet – og bidrage til skabelsen af 5.000 jobs i Aalborg Kommune”, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Antallet af skibsanløb været på niveau med første halvår 2020, hvilket er under forventningen grundet den aflyste krydstogtsæson.

”Derudover har første halvår af 2021 fortsat været præget af lavere brændstofforbrug i samfundet sandsynligvis grundet Covid-19, hvilket har medført et fald i import af olieprodukter. Fragtmarkedet for mindre skibe har desuden været kaotisk det første halvår, hvilket har resulteret i et halvårsresultat, der er præget af reducerede godsmængder for både jord, stenarter, kul, korn og foderstoffer. Vi forventer dog en vis periodisk forskydning i godsmængderne, således flere godssegmenter forventeligt vil opleve øgede volumener i andet halvår”, siger Claus Holstein, CEO hos Port of Aalborg.

I første halvår har Port of Aalborg igangsat opførelse af et lagerbyggeri på 1.800 m2, lager- og logistikfaciliteter på 16.000 kvadratmeter samt opkøbt og udlejet en lagerbygning på ca. 8.000 kvadratmeter.

Ydermere har Port of Aalborg for nyligt løftet sløret for planerne om en betragtelig udvidelse af Østhavnens transportcenter, hvilket blandt andet indebærer opførelsen af op mod 90.000 kvadratmeter lager- og pakhuskapacitet samt anlæggelsen af nye terminalarealer inden for de næste tre år.

Kilde: Port of Aalborg


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Hamborg Havn øger overskud i 1. halvår
- Cubansk havnebrand ude af kontrol
- 4.900 krydstogtturister i Kalundborg
- Kolding Havn ansætter ny havnedirektør
- Rønne: Del af havnekaj sunket i havet
- Første skib anløber ny Femern-arbejdshavn
- Uro i borgmester-parti over havneudvidelse
- Maersk´ russiske havneselskab under pres
- Stor koalition klager over Lynetteholmen
- Aalborg Havn vil selv drive containerterminal
- Havne kæmper om pladserne i PtX-kapløb
- Hirtshals kan score fremtidige grønne anlæg


Dagens mest læste

- Maersk Air Cargo gennemfører testflyvning
- Ny verdensrekordholder på vej til MSC
- Equinor´s FPSO i brand under værftsophold
- RAL sejler forsyninger ud for Forsvaret
- X-Press Feeders køber dansk for at optimere


Ugens mest læste

- Stort narkofund på Maersk containerskib
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Hurtigrutens Richard With fri af grunden
- Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge
- Coasteren Saturn erklæret bevaringsværdig
- Maersk køber danske Martin Bencher Group
- Verdens næststørste nybyggede sejlyacht
- Kina har udviklet atomdrevet torpedo
- Tre kornskib forlader Ukraine fredag
- Hanstholm får besøg af krydstogtskib
Klik venligst
Klik venligst