Klik venligst
danskerederier.gif

Svanehøj opkøber en del af Wärtsilä

Svanehøj opkøber en del af Wärtsilä
Foto: Svenehøj

Fredag 17. september 2021 kl: 13:14


Den danske pumpespecialist styrker Svanehøj nu sin position inden for produktion og service af high end-udstyr til flydende gas. Det sker gennem opkøb af Wärtsilä Tank Control Systems, der beskæftiger godt 50 ansatte i Storbritannien, Singapore og Frankrig.

”Gas er en af de største drivkræfter i den grønne omstilling. Flydende naturgas som LNG og LPG er allerede i dag et renere alternativ til olie og kul. Og med Power-to-X vil vi om få år se grøn strøm fra sol og vind omdannet til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri”, siger Søren Kringelholt Nielsen, CEO i Svanehøj,

”Opkøbet af Wärtsilä TCS er et udtryk for, at vi ønsker at gøre Svanehøj til en globalt førende specialist, der producerer og servicerer udstyr til håndtering af alle former for flydende gas; naturgas, biogas og ikke mindst fremtidens Power-to-X-baserede brændstof”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Svanehøj er allerede i dag førende inden for service af cargo-systemer på LPG-skibe, og hensigten er at bruge opkøbet som afsæt til at opnå en tilsvarende position på de større LNG-skibe.

”Med opkøbet vil Svanehøj være det oplagte valg som serviceleverandør på de omkring 500 LNG-skibe, hvor Wärtsilä TCS’ målesystemer er installeret. Og når vi først er ombord, vil det for mange kunder være attraktivt at samle serviceopgaverne og gøre brug af vores kompetencer inden for service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering”, siger Morten Christian Larsen, direktør for service og aftersales hos Svanehøj,

Opkøbet af Wärtsilä TCS er Svanehøjs andet på mindre end ti måneder. I november sidste år overtog Svanehøj gastanker-specialisten FORCE Technology Marine Equipment Service, hvilket har gjort Svanehøj til en one-stop-shop, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

”De to opkøb er udtryk for den meget positive udvikling, som Svanehøj-koncernen befinder sig i. Med investeringerne fortsætter vi den strategiske satsning på det attraktive marked for service og aftersales, som vi har store forventninger til i de kommende år”, siger bestyrelsesformand i Svanehøj, Søren Ø. Sørensen.

Efter det seneste opkøb beskæftiger Svanehøj Danmark cirka 230 medarbejdere og har aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Frankrig, Singapore, Kina og Japan.

Kilde: Svanehøj


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Hydratech Industries solgt til Sverige
- Danske satellitter i rummet over Vestafrika
- Lær mere om bæredygtige teknologier
- Cosmos Trawl bygger nyt på Skagen havn
- Danmark i spidsen for ny maritim standard
- Franske trawlere serviceres i Hanstholm
- Maersk Container Industry solgt til Kina
- Maersk investerer i grønt brændstof-startup
- Fælles front for flere kvindelige faglærte
- Wärtsilä i ammoniak-samarbejde med SHI
- Ørsted-ordre bag hundredevis af nye job
- G&O Maritime Group solgt til kapitalfond


Dagens mest læste

- Hidtil største skibsanløb på Ærø
- Lastbil bjærget og færgefarten genoptaget
- Krydstogtskib sætter kurs mod Nordpolen
- Københavns første landstrømsanlæg indviet
- Danmark gør klar til at lukke for oliehanerne


Ugens mest læste

- Dansk kæmpetrawler på grund i Norge
- Mærsk-millioner til Motorfabrikken Marstal
- Færge tabte lastbil i Hvalpsund
- Maersk skibe gjorde en afgørende forskel
- George Stage får hjælp fra Venstre
- Containerskib i brand ud for Canada
- Ørsted installerer 8.000 tons i eet løft
- Kig godt efter når du åbner en container
- Hidtil største skibsanløb på Ærø
- Express 5 - nu med passagerdæk
Klik venligst
Klik venligst