danskerederier.gif

Svanehøj opkøber en del af Wärtsilä

Svanehøj opkøber en del af Wärtsilä
Foto: Svenehøj

Fredag 17. september 2021 kl: 13:14


Den danske pumpespecialist styrker Svanehøj nu sin position inden for produktion og service af high end-udstyr til flydende gas. Det sker gennem opkøb af Wärtsilä Tank Control Systems, der beskæftiger godt 50 ansatte i Storbritannien, Singapore og Frankrig.

”Gas er en af de største drivkræfter i den grønne omstilling. Flydende naturgas som LNG og LPG er allerede i dag et renere alternativ til olie og kul. Og med Power-to-X vil vi om få år se grøn strøm fra sol og vind omdannet til klimavenligt brændstof til fly, skibe, lastbiler og industri”, siger Søren Kringelholt Nielsen, CEO i Svanehøj,

”Opkøbet af Wärtsilä TCS er et udtryk for, at vi ønsker at gøre Svanehøj til en globalt førende specialist, der producerer og servicerer udstyr til håndtering af alle former for flydende gas; naturgas, biogas og ikke mindst fremtidens Power-to-X-baserede brændstof”, siger Søren Kringelholt Nielsen.

Svanehøj er allerede i dag førende inden for service af cargo-systemer på LPG-skibe, og hensigten er at bruge opkøbet som afsæt til at opnå en tilsvarende position på de større LNG-skibe.

”Med opkøbet vil Svanehøj være det oplagte valg som serviceleverandør på de omkring 500 LNG-skibe, hvor Wärtsilä TCS’ målesystemer er installeret. Og når vi først er ombord, vil det for mange kunder være attraktivt at samle serviceopgaverne og gøre brug af vores kompetencer inden for service af pumper, kompressorer, ventiler og instrumentering”, siger Morten Christian Larsen, direktør for service og aftersales hos Svanehøj,

Opkøbet af Wärtsilä TCS er Svanehøjs andet på mindre end ti måneder. I november sidste år overtog Svanehøj gastanker-specialisten FORCE Technology Marine Equipment Service, hvilket har gjort Svanehøj til en one-stop-shop, som både leverer pumpesystemerne og håndterer den samlede serviceopgave.

”De to opkøb er udtryk for den meget positive udvikling, som Svanehøj-koncernen befinder sig i. Med investeringerne fortsætter vi den strategiske satsning på det attraktive marked for service og aftersales, som vi har store forventninger til i de kommende år”, siger bestyrelsesformand i Svanehøj, Søren Ø. Sørensen.

Efter det seneste opkøb beskæftiger Svanehøj Danmark cirka 230 medarbejdere og har aktiviteter i Danmark, Storbritannien, Frankrig, Singapore, Kina og Japan.

Kilde: Svanehøj


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fred Olsen vil forhindre beskidt skrotning
- Karstensen ti-dobler resultatet i 2021
- Sovcomflot misser betaling for nybygning
- Overflod af containere på vej efter krisen
- International Day for Women in Maritime
- Fuldt hus hos Orskov i Frederikshavn
- Grønland vil udvikle brint fra vandkraft
- Afledte effekter rammer hårdest
- OSK Group scorer hattrick ved prisuddeling
- Urenset ballastvand har medvirket til stigning
- Svanehøj slår hul til nyt kæmpemarked
- Vestas i strid modvind efter nedjustering


Dagens mest læste

- Iran er rasende: "Internationalt røveri"
- Voldsom brand i krydstogtskib
- Kina finder helt ny anvendelse for tankskibe
- Fred Olsen vil forhindre beskidt skrotning
- Equinor er nu ude af Rusland


Ugens mest læste

- Sigtet for spritsejlads efter grundstødning
- Maersk forlænger plastikoprydning med et år
- 113 år gammelt sejlskib skal fragte igen
- Kina øger importen af billig russisk olie
- Grækenland er helle for russiske STS-opps
- To forskellige sejltyper på kommende bulker
- Hidtil største E-Flex færge leveret til Stena
- Forældede redningsskibe truer sikkerheden
- Maersk-ejer tjente mere end 50 mia. kr.
- Mindst 7 døde efter brand på færge
Klik venligst
Klik venligst