danskerederier.gif

Hanstholm vil være CO2-neutral fiskerihavn

Hanstholm vil være CO2-neutral fiskerihavn

Fredag 1. oktober 2021 kl: 09:21


Hanstholm Havn sætter nu alle sejl for at transformere havnen til den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Det sker gennem det nyoprettede datterselskab Hanstholm Energifællesskab der skal etablere et cirkulært energifællesskab.

”Hanstholm Havn er med den gennemførte havneudvidelse klar til en helt ny epoke, hvor havnen ikke alene vil være defineret ved sin rolle som Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk, men samtidig være Europas grønneste og første CO2-neutrale fiskerihavn”, siger Kirsten Hede, formand for Hanstholm Havn.

Hanstholm Havn er en kommunal selvstyrehavn, hvorunder Hanstholm Energifællesskab nu er oprettet som et datterselskab, der således vil operere med sin egen organisation og bestyrelse. Havnens bestyrelse har i den forbindelse aftalt med Hanstholm Havns direktør, Nils Skeby, at han vil fungere som både havnedirektør og administrerende direktør i den nye konstellation.

”Hanstholm Energifællesskab A/S er nu klar til at sende havnen ud på en grøn vækstrejse, og for at sikre den rette interaktion med havnens øvrige aktiviteter, mener bestyrelsen, at Nils Skeby er den rette på posten som direktør for det nye aktieselskab”, siger Kirsten Hede.

Nils Skeby ser frem til at kombinere sit direktørjob hos Hanstholm Havn med rollen som administrerende direktør for Hanstholm Energifællesskab.

”Kongstanken bag Hanstholm Energifællesskab er, at alle ressourcer skal bringes i spil og udnyttes så godt som overhovedet muligt i cirkulære processer med et stærkt fokus på Power-to-X. På den måde kan vi for eksempel opsamle lokal CO2-udledning og benytte det som en værdifuld ressource til fremstilling af grønt brændstof til skibe, ligesom restaffald fra blandt andet fiskeindustrien kan indgå i produktion af biogas for opvarmning af havn og by”, siger Nils Skeby.

”Ved at gøre den enes affald til den andens ressource skal Hanstholm Energifællesskab være leveringsdygtig i grønne energiformer og gøre Hanstholm til det rette sted for virksomheder og investorer, der vil med på en grøn vækstrejse. Det vil samtidig sikre en vigtig tilførsel af nye, lokale arbejdspladser på Hanstholm Havn”.

Kilde: Hanstholm Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Havne-eksplosion splitter på ny Beirut
- Kalundborg får ny stor krydstogtterminal
- Byråd vil have styr på havneselskabet ADP
- Havne: Dansk Power-to-X-strategi haster
- Markant fald i antallet af ventende skibe
- Ny ballade om prissætning i Rønne Havn
- Ny vicedirektør i Danske Havne
- Hanstholm vil være CO2-neutral fiskerihavn
- Havn tildeler bortvist salgschef erstatning
- Krydstogtskibe får landstrøm i Aarhus
- Esbjerg Havn skal have ny formand
- Taliban-heroin for 17 mia. kr. beslaglagt


Dagens mest læste

- Maersk Drilling på vej mod verdensrekord
- Havne-eksplosion splitter på ny Beirut
- IMO indleder ny fase i klimadrøftelser


Ugens mest læste

- Mød Maersk første kvindelige kaptajn
- Maersk indgår stor aftale med Danish Crown
- Atomubåd: Kina kræver forklaring af USA
- Krydstogtskib rammer kajanlæg i Hamborg
- Maersk dirigerer skibe væk fra Felixstowe
- I retten for at sejle direkte ind i bro
- Farvel til gammel Gedser-Travemünde færge
- Norsk fregat bliver til armeringsjern
- Video: Søfolk evakueret af helikopter
- LNG-lobby langer ud efter Maersk topchef
Klik venligst
Klik venligst