danskerederier.gif

Hanstholm vil være CO2-neutral fiskerihavn

Hanstholm vil være CO2-neutral fiskerihavn

Fredag 1. oktober 2021 kl: 09:21


Hanstholm Havn sætter nu alle sejl for at transformere havnen til den første CO2-neutrale fiskerihavn i Europa. Det sker gennem det nyoprettede datterselskab Hanstholm Energifællesskab der skal etablere et cirkulært energifællesskab.

”Hanstholm Havn er med den gennemførte havneudvidelse klar til en helt ny epoke, hvor havnen ikke alene vil være defineret ved sin rolle som Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk, men samtidig være Europas grønneste og første CO2-neutrale fiskerihavn”, siger Kirsten Hede, formand for Hanstholm Havn.

Hanstholm Havn er en kommunal selvstyrehavn, hvorunder Hanstholm Energifællesskab nu er oprettet som et datterselskab, der således vil operere med sin egen organisation og bestyrelse. Havnens bestyrelse har i den forbindelse aftalt med Hanstholm Havns direktør, Nils Skeby, at han vil fungere som både havnedirektør og administrerende direktør i den nye konstellation.

”Hanstholm Energifællesskab A/S er nu klar til at sende havnen ud på en grøn vækstrejse, og for at sikre den rette interaktion med havnens øvrige aktiviteter, mener bestyrelsen, at Nils Skeby er den rette på posten som direktør for det nye aktieselskab”, siger Kirsten Hede.

Nils Skeby ser frem til at kombinere sit direktørjob hos Hanstholm Havn med rollen som administrerende direktør for Hanstholm Energifællesskab.

”Kongstanken bag Hanstholm Energifællesskab er, at alle ressourcer skal bringes i spil og udnyttes så godt som overhovedet muligt i cirkulære processer med et stærkt fokus på Power-to-X. På den måde kan vi for eksempel opsamle lokal CO2-udledning og benytte det som en værdifuld ressource til fremstilling af grønt brændstof til skibe, ligesom restaffald fra blandt andet fiskeindustrien kan indgå i produktion af biogas for opvarmning af havn og by”, siger Nils Skeby.

”Ved at gøre den enes affald til den andens ressource skal Hanstholm Energifællesskab være leveringsdygtig i grønne energiformer og gøre Hanstholm til det rette sted for virksomheder og investorer, der vil med på en grøn vækstrejse. Det vil samtidig sikre en vigtig tilførsel af nye, lokale arbejdspladser på Hanstholm Havn”.

Kilde: Hanstholm Havn


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Esbjerg Havn sætter strøm til Maersk Drilling
- Særlige kameraer skal øge sikkerheden
- Ny bestyrelsesformand i Port of Aalborg
- Power-to-X-anlæg på Ensted ved Aabenraa
- APM Terminals Aarhus udvider kølekapacitet
- Aarhus Havn i markant fremgang
- Forundersøgelser til havneudvidelse i gang
- 10 m vanddybde i indsejlingen til Thyborøn
- Rønne ansætter ny chef for krydstogt
- Skagen fortsat Danmarks største fiskerihavn
- Aabenraa Havn sætter ny godsrekord
- Rønne Havn skal have ny direktør


Dagens mest læste

- Forliser og brækker i to dele
- Last stjålet i årets første kapring
- Hidtil største aftale om havvind på plads
- Molslinjen øger antallet af sommer-afgange
- Besparelser forlænger rejsetiden


Ugens mest læste

- Norsk coaster sunket nord for Gilleleje
- Maersk skib redder overlevende på havet
- Søens folk takker for indsatsen
- Fregat gennemfører pitstop i Korsør
- Ingen lyst til at skrotte containerskibe
- Læsø Kommune bestiller ny grøn færge
- Voldsom ulykke på amerikansk hangarskib
- Video: Superyacht sniger sig under bro
- Fransk eventyrer fundet druknet i sin robåd
- Bjærgningsfartøj går selv på grund
Klik venligst
Klik venligst