Klik venligst
danskerederier.gif

Maersk suspenderer officerer i voldtægtssag

Maersk suspenderer officerer i voldtægtssag

Lørdag 9. oktober 2021 kl: 08:00


En mulig voldtægt af en kvindelig amerikansk praktikant om bord på et Mærsk skib efter et drikkelag, har fået Mærsk til at suspendere fem officerer der befandt sig om bord på skibet, og iværksætte en uvildig undersøgelse af hele sagen.

”Vi er dybt rystede over det her. Den måde, som hændelsen bliver beskrevet på, strider ikke bare mod almindelig anstændighed, men også i særdeleshed mod vores værdier og det, vi står for i Mærsk. Det må under ingen omstændigheder kunne finde sted, hverken ombord på vores skibe eller andre steder i virksomheden”, siger Palle Laursen, Teknisk chef i Maersk, til Berlingske Business.

Den kvindelige praktikant, der var 19 år da den angivelige voldtægt fandt sted, har beskrevet hændelsen i et anonymt indlæg på en blog tilhørende Maritime Legal Aid & Advocacy, en juridisk nonprofitorganisation der kæmper for søfarendes rettigheder.

Her skriver kvinden, der er kadet på US Merchant Marine Academy, at hun som 19-årig i 2019 blev voldtaget under et praktikophold.om bord på et Maersk skib.

”Omkring klokken 6 eller 7 vågnede jeg nøgen i min seng. Mit tøj lå spredt på gulvet, det var gennemblødt og jeg havde massive tømmermænd. Der var blod på mit sengetøj, og jeg vidste med det samme, at jeg var blevet voldtaget. Jeg var jomfru - og jeg kunne mærke at jeg var meget øm, og vidste præcis hvad der var sket”, hedder det i indlægget.
Ifølge kvinden var det en godt 60-årig maskinmester der voldtog hende. Det skete efter et drikkegilde om bord hvori flere officerer deltog.

”Der er tilstrækkeligt mange detaljer til, at vi har kunnet identificere, hvilket skib og hvilke medarbejdere der er tale om. Derfor har vi noget, som danner grundlag for at sætte en undersøgelse i gang, og derfor har vi suspenderet de fem implicerede officerer, som har været på skibet”, siger Palle Laursen til avisen.

”Hvis det, som er beskrevet, er rigtigt, er det totalt uacceptabelt. Alle, der arbejder for Mærsk til søs eller på land, kan føle sig sikre og respekteret”.

Kvinden valgte ikke at gå til skibets kaptajn med sagen, da hun var af den opfattelse at kaptajnen og den pågældende maskinmester stod hinanden nær. Mærsk vil derfor også se på, om de rapporteringsmekanismer rederiet har, er tilstrækkelige.

Det er heller ikke tilladt at indtage alkohol om bord på rederiets skibe.

Kvinden skriver videre i bloggen, at hun ikke er den eneste der er blevet voldtaget under uddannelsen. I hendes klasse der tæller 50 kvinder, kender hun mindst fem andre kvinder, der er blevet voldtaget under deres 1-årige praktikophold til søs.

Udover Mærsk har også The US Department of Transportation and Maritime Administration indledt en undersøgelse af den konkrete hændelse, og oplysningen om at flere kvinder har været udsat for overgreb, såvel i deres praktiktid til søs, som under opholdet på skolen - US Merchant Marine Academy i Kings Point, New York.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Profil skifter fra Zeronorth til Maersk Tankers
- Rusland vil ikke acceptere olie-prisloft
- EU prisloft på russisk olie på plads
- Søofficer får bøde for at kysse på skoleskib
- Gigantbølge dræber gæst på krydstogtskib
- Rederier: Hurtigere indfasning for lastbiler
- Hurtig forbedring af rettidigheden
- Nordic Shipholding gør klar til lukning
- Lukning af Kieler-kanalen blev langvarig
- Foreløbig ETS-aftale for skibsfarten på plads
- Læsø byråd skændes om ny færge
- Metal Maritime har opsagt overenskomster


Dagens mest læste

- Rusland vil ikke acceptere olie-prisloft
- Ukraine sælger "forræderens" yacht
- Profil skifter fra Zeronorth til Maersk Tankers


Ugens mest læste

- Sammenstød totalskader Esbjergs nye kran
- Kielerkanalen lukket efter påsejling af bro
- Lukning af Kieler-kanalen blev langvarig
- Gigantbølge dræber gæst på krydstogtskib
- Nakskovs sidste får græsk vand under kølen
- Helt ny installation skal reducere forbruget
- Blinde passagerer gemte sig på skibsror
- Læsø byråd skændes om ny færge
- Maersk reagerer og skærer ned
- Esbjerg-rederi sagsøges for kontraktbrud
Klik venligst
Klik venligst