danskerederier.gif

Maersk suspenderer officerer i voldtægtssag

Maersk suspenderer officerer i voldtægtssag

Lørdag 9. oktober 2021 kl: 08:00


En mulig voldtægt af en kvindelig amerikansk praktikant om bord på et Mærsk skib efter et drikkelag, har fået Mærsk til at suspendere fem officerer der befandt sig om bord på skibet, og iværksætte en uvildig undersøgelse af hele sagen.

”Vi er dybt rystede over det her. Den måde, som hændelsen bliver beskrevet på, strider ikke bare mod almindelig anstændighed, men også i særdeleshed mod vores værdier og det, vi står for i Mærsk. Det må under ingen omstændigheder kunne finde sted, hverken ombord på vores skibe eller andre steder i virksomheden”, siger Palle Laursen, Teknisk chef i Maersk, til Berlingske Business.

Den kvindelige praktikant, der var 19 år da den angivelige voldtægt fandt sted, har beskrevet hændelsen i et anonymt indlæg på en blog tilhørende Maritime Legal Aid & Advocacy, en juridisk nonprofitorganisation der kæmper for søfarendes rettigheder.

Her skriver kvinden, der er kadet på US Merchant Marine Academy, at hun som 19-årig i 2019 blev voldtaget under et praktikophold.om bord på et Maersk skib.

”Omkring klokken 6 eller 7 vågnede jeg nøgen i min seng. Mit tøj lå spredt på gulvet, det var gennemblødt og jeg havde massive tømmermænd. Der var blod på mit sengetøj, og jeg vidste med det samme, at jeg var blevet voldtaget. Jeg var jomfru - og jeg kunne mærke at jeg var meget øm, og vidste præcis hvad der var sket”, hedder det i indlægget.
Ifølge kvinden var det en godt 60-årig maskinmester der voldtog hende. Det skete efter et drikkegilde om bord hvori flere officerer deltog.

”Der er tilstrækkeligt mange detaljer til, at vi har kunnet identificere, hvilket skib og hvilke medarbejdere der er tale om. Derfor har vi noget, som danner grundlag for at sætte en undersøgelse i gang, og derfor har vi suspenderet de fem implicerede officerer, som har været på skibet”, siger Palle Laursen til avisen.

”Hvis det, som er beskrevet, er rigtigt, er det totalt uacceptabelt. Alle, der arbejder for Mærsk til søs eller på land, kan føle sig sikre og respekteret”.

Kvinden valgte ikke at gå til skibets kaptajn med sagen, da hun var af den opfattelse at kaptajnen og den pågældende maskinmester stod hinanden nær. Mærsk vil derfor også se på, om de rapporteringsmekanismer rederiet har, er tilstrækkelige.

Det er heller ikke tilladt at indtage alkohol om bord på rederiets skibe.

Kvinden skriver videre i bloggen, at hun ikke er den eneste der er blevet voldtaget under uddannelsen. I hendes klasse der tæller 50 kvinder, kender hun mindst fem andre kvinder, der er blevet voldtaget under deres 1-årige praktikophold til søs.

Udover Mærsk har også The US Department of Transportation and Maritime Administration indledt en undersøgelse af den konkrete hændelse, og oplysningen om at flere kvinder har været udsat for overgreb, såvel i deres praktiktid til søs, som under opholdet på skolen - US Merchant Marine Academy i Kings Point, New York.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Beaumaiden skal på værft i Estland
- Zim Kingston må vente på at komme i havn
- Lastbil bjærget og færgefarten genoptaget
- Pirater slog til to gange i Guineabugten
- Branden på Zim Kingston næsten slukket
- Færge tabte lastbil i Hvalpsund
- Dan-Bunkering i retten for ulovligt salg
- Maersk skibe gjorde en afgørende forskel
- Containerskib angrebet i Guineabugten
- Dekarbonisering kræver global regulering
- Næsten en million passagerer sejlede gratis
- Zim Kingston brand er under kontrol


Dagens mest læste

- Hidtil største skibsanløb på Ærø
- Lastbil bjærget og færgefarten genoptaget
- Krydstogtskib sætter kurs mod Nordpolen
- Københavns første landstrømsanlæg indviet
- Danmark gør klar til at lukke for oliehanerne


Ugens mest læste

- Dansk kæmpetrawler på grund i Norge
- Mærsk-millioner til Motorfabrikken Marstal
- Færge tabte lastbil i Hvalpsund
- Maersk skibe gjorde en afgørende forskel
- George Stage får hjælp fra Venstre
- Containerskib i brand ud for Canada
- Ørsted installerer 8.000 tons i eet løft
- Kig godt efter når du åbner en container
- Hidtil største skibsanløb på Ærø
- Express 5 - nu med passagerdæk
Klik venligst
Klik venligst