Klik venligst
danskerederier.gif

Alfa Laval tilslutter sig Call to Action

Alfa Laval tilslutter sig Call to Action

Mandag 15. november 2021 kl: 08:00


Alfa Laval har sammen med en koalition af blandt andre A.P. Møller Mærsk, Lloyd’s Register, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering og øvrige godt 150 af verdens største marineoperatører underskrevet dokumentet Call to Action for Shipping Decarbonization.

Med dokumentet opfordrer virksomhederne verdens regeringer til at sætte turbo på arbejdet med at gøre nulemissioner for skibsfarten til standarder inden 2030 – et arbejde, som særligt Alfa Laval i Aalborg spiller en stor rolle i.

Underskriften er en naturlig forlængelse af Alfa Lavals langvarige engagement i udviklingen af teknologier til fremtidens grønnere transport, blandt andet med Alfa Lavals verdensførende testcenter for miljø- og forbrændingsteknologi i Aalborg som et centralt omdrejningspunkt. Her foretages blandt andet storskalatest af metanol som skibsbrændstof og tests af brændselscellesystemer til skibe med netop metanol som eksempler på konkrete indsatser i arbejdet med at skabe en CO2-neutral skibsfart.

”Alfa Laval er blandt verdens førende i udviklingen af nye brændstof- og energistyringsteknologier, og vi er overbeviste om, at dekarbonisering kan implementeres – til gavn for både vores kunder og vores klima. Med vores tests af blandt andet metanol som skibsbrændstof bidrager vi med konkrete løsninger på klimaudfordringerne”, siger Søren Hjorth Krarup, direktør hos Alfa Laval i Aalborg.

Hvis IMO’s målsætning om at halvere skibsrelaterede udledninger inden 2050 skal nås, skal der allerede i 2030 være fastsatte politiske krav om, at CO2-neutrale skibe skal være standard. Med skibes levetid på omkring 20 år er det nemlig afgørende, at de skibe, som kommer på havet i 2030, allerede lever op til standarden for CO2-neutralitet.

Call to Action for Shipping Decarbonization opfordrer samtidig verdens ledere til at støtte industriprojekter, der bidrager til dekarbonisering.

”Med vores underskrift beder vi verdens regeringer om en klar plan for at løse klimaændringerne, som både vil sætte mere ambitiøse mål for skibsfarten og skabe de nødvendige betingelser for at nå dem”, siger Søren Hjorth Krarup.

Call to Action for Shipping Decarbonization er et initiativ fra Global Maritime Forum, der også står bag Getting to Zero Coalition, som Alfa Laval ligeledes er en del af.

Derudover indgik Alfa Laval tidligere på året et strategisk partnerskab med Mærsk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping, der også arbejder for at dekarbonisere den maritime industri.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Svanehøj investerer massivt i ny teknologi
- Coronapas - også i maritime virksomheder
- Fyn klar til næste robotrevolution
- Bladt Industries vinder ny stor ordre
- Grøn omstilling kan redde liv og spare mia.
- Alfa Laval tilslutter sig Call to Action
- Bladt Industries henter kæmpeordre i USA
- Cadeler sikrer sig aftale til 45 mio. euro
- Forsvarsminister: Byg nye skibe i Danmark
- Christina Ørskov kåret til Årets Ejerleder
- Hydratech Industries solgt til Sverige
- Danske satellitter i rummet over Vestafrika


Dagens mest læste

- Krisepsykologer sendt ned til Esbern Snare
- Kystredningsstation mangler mandskab
- Klintholm klar til flere havvindmølleparker
- Tysk selskab vinder dansk vindmøllepark
- Så kom der gang i Hvalpsund - Sundsøre


Ugens mest læste

- Ulykkes-kaptajn havde ikke sovet i 50 timer
- Femern: Fuld fart på gravemaskinerne
- En rigtig dårlig smutvej ...
- Nigerianske jurister sår tvivl om piratkamp
- Kok anholdt for mord på kaptajn
- MSC-containerskib på grund i Canada
- To installationsskibe flyttes til dansk flag
- Net i propellen - den klarer vi selv
- Video: Kina øver hangarskibs operationer
- Dryad: Dansk piratkamp en vigtig milepæl
Klik venligst
Klik venligst