Klik venligst
danskerederier.gif

Ny vindmøllefabrik på Esbjerg Havn

Ny vindmøllefabrik på Esbjerg Havn

Tirsdag 23. november 2021 kl: 08:00


Esbjerg Havn og virksomheden Valmont SM, der bl.a. producerer vindmølletårne til havvind, har indgået en aftale om at opføre en fabrik på havnen til brug for produktion af vindmølletårne. Det er Esbjerg Havn, som kommer til at stå for byggeriet af fabrikken.

”Vi er meget glade for den mulighed, som giver os en betydelig konkurrencemæssig fordel i det meget travle marked, der venter i de kommende år”, siger adm. direktør Niels Brix fra Valmont SM.

Virksomheden der hører til i Rødekro er en førende leverandør af komplekse stålkonstruktioner og tårne, der bruges til vindmøller.

Serieproduktion af offshoretårne og kundespecifikke emner produceret med moderne svejse- og overfladebehandlingsudstyr er kerneforretningen, og blandt kunderne er Siemens og Vestas.

Ifølge Niels Brix er Esbjerg en oplagt placering af fabrikken, fordi elementerne til havvind bliver stadigt større. Det gør det sværere at transportere dem på vejene, hvilket gør det oplagt at producere dem direkte på havnearealet.

”Esbjerg Havn er førende på havvind i Danmark og Europa, og vi forventer et stærkt voksende marked, hvor vi via Esbjerg får adgang til markederne i både England, Tyskland og Holland. Og samtidig har havnen en velafprøvet infrastruktur, som også har tiltrukket mange andre virksomheder, blandt andet servicevirksomheder”, siger Niels Brix.

Samarbejdet om en kommende tårnfabrik på havnen er et resultat af et intenst arbejde på at få produktion af komponenter til vindmøller placeret på havnen i Esbjerg.

”Det er noget, vi har arbejdet på længe, og nu er timingen helt rigtig”, siger Flemming Enevoldsen, bestyrelsesformand for Esbjerg Havn.

Ifølge havnedirektør Dennis Jul Pedersen er der en markant stigende efterspørgsel efter havnekapacitet i Esbjerg.

”Vi mærker øget aktivitet, og aftalen passer perfekt ind i vores planer om at bidrage til den enorme udvikling af havvind de næste årtier”, siger Dennis Jul Pedersen.

Han understreger, at aftalen går fint i tråd med den netop igangsatte havneudvidelse, som blandt andet skal bruges til oplagring af store vindmøllekomponenter.

Byggeriet af den nye fabrik er en del af en større investeringsplan i grøn infrastruktur på havnen, så Esbjerg Havn fortsat har kapaciteten til at håndtere den stigende efterspørgsel på havvind.

I 2020 meldte den nordiske infrastrukturfond Infranode sig desuden parat til at foretage grønne investeringer for en milliard kroner på Esbjerg Havn. Med de investeringer er fonden klar til etablering af havnefaciliteter til brug for oplagring og fremstilling af komponenter til havvindindustrien.

Investeringerne vil blive iværksat løbende i takt med, at producenter af vindmøllekomponenter og servicevirksomheder udbygger deres aktiviteter.

Det forventes, at den nye fabrik står færdig i slutningen af 2023.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vædderen kom lige forbi ..
- Så kom der gang i Hvalpsund - Sundsøre
- Niras rådgiver for den kommende energiø
- Kystredningsstation mangler mandskab
- Krisepsykologer sendt ned til Esbern Snare
- Tilfangetagne piraters skæbne usikker
- Kjeld Demant risikerer 2 års fængsel
- Tankskib og bulker kolliderer ud for Indien
- Nigerianske jurister sår tvivl om piratkamp
- Maersk Tankers vokser med græske skibe
- Danmark i spidsen for Power-to-X
- Tyskland i gang med Femern-forbindelsen


Dagens mest læste

- Krisepsykologer sendt ned til Esbern Snare
- Kystredningsstation mangler mandskab
- Tysk selskab vinder dansk vindmøllepark
- Klintholm klar til flere havvindmølleparker
- Så kom der gang i Hvalpsund - Sundsøre


Ugens mest læste

- Ulykkes-kaptajn havde ikke sovet i 50 timer
- Femern: Fuld fart på gravemaskinerne
- En rigtig dårlig smutvej ...
- Nigerianske jurister sår tvivl om piratkamp
- Kok anholdt for mord på kaptajn
- MSC-containerskib på grund i Canada
- Net i propellen - den klarer vi selv
- To installationsskibe flyttes til dansk flag
- Video: Kina øver hangarskibs operationer
- Dryad: Dansk piratkamp en vigtig milepæl
Klik venligst
Klik venligst