Klik venligst
danskerederier.gif

Danske Maritime i nyt grønt samarbejde

Danske Maritime i nyt grønt samarbejde
Arkivfoto

Torsdag 6. januar 2022 kl: 10:02


Et nyt samarbejde mellem Danske Maritime, Roskilde Universitet og Erhvervshus Sjælland, skal over de næste tre år udvikle nye innovative løsninger mellem virksomheder og studerende, der kan bidrage til at gøre den maritime sektor mere bæredygtig.

”I disse år er den maritime branche på en spændende grøn rejse mod at gøre hele verdensflåden mere klima- og miljøvenlig. Den danske maritime industri er blandt verdens dygtigste, men vi har altid brug for nye talenter, som har lyst til at arbejde målrettet med at gøre en forskel. Hos os kan man føre verdensmålene ud i livet gennem konkrete løsninger, og jeg håber, at det nye samarbejde vil kaste en masse spændende idéer af sig, og at de studerende samtidig får øget deres maritime forståelse og interesse”, siger Jenny Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

De studerende på Roskilde Universitet har igennem innovative laboratorier og nyskabende teknologiprojekter adgang til mange faciliteter, der kan hjælpe industrien i at udtænke grønne løsninger.

”Det er en fantastisk mulighed for, at dygtige studerende kan bruge deres viden om teknologi og bæredygtighed til at hjælpe maritime virksomheder – samtidig med, at de får bedre indsigt i en af Danmarks vigtigste industrier”, siger lektor Line Reinhardt, leder af Center for Maritim og Marin Forskning på Roskilde Universitet.

Ifølge Line Reinhardt er der mange muligheder for at gøre den maritime sektor mere grøn.

”Selv arbejder jeg med at energieffektivisere ved brug af operationsanalyse og planlægningsværktøjer, som kan planlægge lastning af skibe, så de ligger bedre i vandet, og planlægning af sejlads, så man sænker hastigheden til en mere energieffektiv hastighed,” siger Line Reinhardt.

Også Erhvervshus Sjælland vil involvere sig aktivt i det nye samarbejde. Projektleder i Erhvervshus Sjælland Morten Pristed ser frem til samarbejdet.

”Vi ser, at de helt store dagsordener for de danske maritime virksomheder er grøn omstilling og digitalisering af to områder, som vi generelt er stærke på i Danmark, og hvor man internationalt ser mod vores løsninger. Det maritime erhverv i Danmark er i en rivende grøn udvikling, og et større samspil mellem maritim uddannelse, teknologi og erhverv vil kun drive den udvikling videre - og i Erhvervshuset vil vi rigtig gerne spille en aktiv rolle i forhold til vores regionale maritime virksomheder. Vi tror bestemt, der er mere, vi kan gøre sammen med RUC og de øvrige meget stærke aktører på området”, siger Morten Pristed.

Planen er, at der i løbet af de tre år vil blive skabt en solid grobund for vækst inden for det maritime område i Region Sjælland, og at det treårige projekt også bidrager til at udvikle et stærkt fundament for flere maritime aktiviteter på RUC.

Samarbejdet er kommet i stand med støtte fra Den Danske Maritime Fond.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maritim Analyse: Der er rift om de unge
- Ny branchedirektør i DI Transport
- Niels Brock søsætter ny shippinglinje
- DanPilot er fortsat til stede i Grønland
- Det nye SIMAC rejser sig i Svendborg
- Den Danske Maritime Fond støtter startups
- Danske Maritime i nyt grønt samarbejde
- Danske Rederier udpeger ny chef i Bruxelles
- USTC ekspanderer på ny indenfor logistik
- EU og Storbritannien aftaler fiskekvoter
- Arctic Consensus lukker ved årsskiftet
- Svendborg Søfartsskole sikrer uddannelse


Dagens mest læste

- Lønninger til kinesiske søfolk er eksploderet
- APM Terminals Aarhus udvider kølekapacitet
- Maritim Analyse: Der er rift om de unge
- Hafnia i gigantisk opkøb af tankskibe
- Tyske værfter i fare for at lukke


Ugens mest læste

- Kæmpe havvindmølle væltet syd for Lolland
- Triton får tæsk af meterhøje bølger
- Slut med øhop med katamaranen Seahawk
- DFDS indstiller godsrute over Kanalen
- Welltec-stifter Jørgen Hallundbæk død
- 10 m vanddybde i indsejlingen til Thyborøn
- 10-året for Costa Concordia markeret
- Nuyina ankommet til Casey research station
- Stort hollandsk krigsskib nu i Østersøen
- Ny rekord for fuldautomatisk sejlads
Klik venligst
Klik venligst