HER - at Greenland Pilot Service ApS er lukket, hvilket kræver en præcisering, da selskabet er under likvidation, men DanPilot er fortsat til stede i Grønland." /> Service » DanPilot er fortsat til stede i Grønland
Klik venligst
danskerederier.gif

DanPilot er fortsat til stede i Grønland

DanPilot er fortsat til stede i Grønland
Foto: DanPilot

Torsdag 13. januar 2022 kl: 10:11


Det fremgik af Maritime Danmark den 11. januar - se artiklen HER - at Greenland Pilot Service ApS er lukket, hvilket kræver en præcisering, da selskabet er under likvidation, men DanPilot er fortsat til stede i Grønland.

DanPilots datterselskab, Greenland Pilot Service ApS, der hovedsageligt har leveret lodsningsydelser til krydstogtskibe i Grønland blev hårdt ramt af Corona-pandemien, der satte en stopper for al krydstogtaktivitet i Grønland i foråret 2020.

”Det førte naturligvis til overvejelser, da aktiviteten i 2021 var yderst beskeden, som følge af det fortsatte fravær af krydstogterne. Da medejeren af Greenland Pilot Service ApS ikke ønskede Greenland Pilot Service ApS videreført, var DanPilot nødsaget at afvikle Greenland Pilot Service ApS som selvstændigt selskab”, siger kommunikationsansvarlig i DanPilot, Anne Heinze.

Derfor blev der den 27. september 2021 afholdt ekstraordinær generalforsamling i Greenland Pilot Service ApS, hvor de fremmødte anpartshavere besluttede at sætte Greenland Pilot Service ApS under likvidation.

Det sidste juridiske punktum forventes at blive sat i begyndelsen af 2022.

DanPilot er fortsat til stede i Grønland med adresse og kontorfaciliter i Nuuk centrum. Lodsninger hos DanPilot i Grønland skal derfor fortsat bestilles og drives fra en grønlandsk adresse.

Det nuværende serviceniveau og det særlige kendskab til det arktiske område er bevaret, og kunderne vil derfor opleve den samme specialiserede lodsningsydelse med et særligt kendskab til Grønland og tilstødende farvande.

”DanPilot ønsker også fremover at være tæt på myndighederne, kunder og andre aktører i det grønlandske krydstogsmarked, og derfor er det helt naturligt, at det sker med en ankermand i Grønland og fra kontoret i Nuuk”, siger Anne Heinze og tilføjer:

”Ankermanden for DanPilot i Grønland er den erfarne grønlandslods og tidligere direktør i Greenland Pilot Service ApS, Peer Bøje Brandenborg, der har fået titel af Director of Arctic Operations”.

Lodseriet DanPilot råder over adskillige lodser med erfaring i arktisk sejlads, herunder særlig indsigt og kendskab til de grønlandske farvande. Lodserne i datterselskabet opfylder kravene i Polar Koden til Advance Polar Code Certificate samt en række andre uddannelsesmæssige krav fra Søfartsstyrelsen til at lodse i grønlandsk farvand.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Lov forhindrer amerikansk transport-kaos
- Så er MSC gået i luften
- Ny formand for Skibsteknisk Selskabs Fond
- Maersk vil udvide hovedsædet markant
- Femern A/S indgår aftale til 300 mio. kr
- Stort millionbeløb til maritime uddannelser
- Dansk klimaminister deltager på COP27
- Dansk software giver store besparelser
- Rødt flertal efter neglebidende valg
- Maersk-direktør skifter til DB Schenker
- Dan-Bunkering køber op i Sydafrika
- Maersk åbner ny luftfragtsrute fra USA


Dagens mest læste

- Rusland vil ikke acceptere olie-prisloft
- Ukraine sælger "forræderens" yacht
- Profil skifter fra Zeronorth til Maersk Tankers


Ugens mest læste

- Kielerkanalen lukket efter påsejling af bro
- Sammenstød totalskader Esbjergs nye kran
- Lukning af Kieler-kanalen blev langvarig
- Gigantbølge dræber gæst på krydstogtskib
- Nakskovs sidste får græsk vand under kølen
- Helt ny installation skal reducere forbruget
- Blinde passagerer gemte sig på skibsror
- Maersk reagerer og skærer ned
- Læsø byråd skændes om ny færge
- Esbjerg-rederi sagsøges for kontraktbrud
Klik venligst
Klik venligst