HER - at Greenland Pilot Service ApS er lukket, hvilket kræver en præcisering, da selskabet er under likvidation, men DanPilot er fortsat til stede i Grønland." /> Service » DanPilot er fortsat til stede i Grønland
Klik venligst
danskerederier.gif

DanPilot er fortsat til stede i Grønland

DanPilot er fortsat til stede i Grønland
Foto: DanPilot

Torsdag 13. januar 2022 kl: 10:11


Det fremgik af Maritime Danmark den 11. januar - se artiklen HER - at Greenland Pilot Service ApS er lukket, hvilket kræver en præcisering, da selskabet er under likvidation, men DanPilot er fortsat til stede i Grønland.

DanPilots datterselskab, Greenland Pilot Service ApS, der hovedsageligt har leveret lodsningsydelser til krydstogtskibe i Grønland blev hårdt ramt af Corona-pandemien, der satte en stopper for al krydstogtaktivitet i Grønland i foråret 2020.

”Det førte naturligvis til overvejelser, da aktiviteten i 2021 var yderst beskeden, som følge af det fortsatte fravær af krydstogterne. Da medejeren af Greenland Pilot Service ApS ikke ønskede Greenland Pilot Service ApS videreført, var DanPilot nødsaget at afvikle Greenland Pilot Service ApS som selvstændigt selskab”, siger kommunikationsansvarlig i DanPilot, Anne Heinze.

Derfor blev der den 27. september 2021 afholdt ekstraordinær generalforsamling i Greenland Pilot Service ApS, hvor de fremmødte anpartshavere besluttede at sætte Greenland Pilot Service ApS under likvidation.

Det sidste juridiske punktum forventes at blive sat i begyndelsen af 2022.

DanPilot er fortsat til stede i Grønland med adresse og kontorfaciliter i Nuuk centrum. Lodsninger hos DanPilot i Grønland skal derfor fortsat bestilles og drives fra en grønlandsk adresse.

Det nuværende serviceniveau og det særlige kendskab til det arktiske område er bevaret, og kunderne vil derfor opleve den samme specialiserede lodsningsydelse med et særligt kendskab til Grønland og tilstødende farvande.

”DanPilot ønsker også fremover at være tæt på myndighederne, kunder og andre aktører i det grønlandske krydstogsmarked, og derfor er det helt naturligt, at det sker med en ankermand i Grønland og fra kontoret i Nuuk”, siger Anne Heinze og tilføjer:

”Ankermanden for DanPilot i Grønland er den erfarne grønlandslods og tidligere direktør i Greenland Pilot Service ApS, Peer Bøje Brandenborg, der har fået titel af Director of Arctic Operations”.

Lodseriet DanPilot råder over adskillige lodser med erfaring i arktisk sejlads, herunder særlig indsigt og kendskab til de grønlandske farvande. Lodserne i datterselskabet opfylder kravene i Polar Koden til Advance Polar Code Certificate samt en række andre uddannelsesmæssige krav fra Søfartsstyrelsen til at lodse i grønlandsk farvand.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maritim Analyse: Der er rift om de unge
- Ny branchedirektør i DI Transport
- Niels Brock søsætter ny shippinglinje
- DanPilot er fortsat til stede i Grønland
- Det nye SIMAC rejser sig i Svendborg
- Den Danske Maritime Fond støtter startups
- Danske Maritime i nyt grønt samarbejde
- Danske Rederier udpeger ny chef i Bruxelles
- USTC ekspanderer på ny indenfor logistik
- EU og Storbritannien aftaler fiskekvoter
- Arctic Consensus lukker ved årsskiftet
- Svendborg Søfartsskole sikrer uddannelse


Dagens mest læste

- Lønninger til kinesiske søfolk er eksploderet
- APM Terminals Aarhus udvider kølekapacitet
- Maritim Analyse: Der er rift om de unge
- Hafnia i gigantisk opkøb af tankskibe
- Tyske værfter i fare for at lukke


Ugens mest læste

- Kæmpe havvindmølle væltet syd for Lolland
- Triton får tæsk af meterhøje bølger
- Slut med øhop med katamaranen Seahawk
- DFDS indstiller godsrute over Kanalen
- Welltec-stifter Jørgen Hallundbæk død
- 10 m vanddybde i indsejlingen til Thyborøn
- 10-året for Costa Concordia markeret
- Nuyina ankommet til Casey research station
- Stort hollandsk krigsskib nu i Østersøen
- Ny rekord for fuldautomatisk sejlads
Klik venligst
Klik venligst