Klik venligst
danskerederier.gif

Danish Maritime Days vender tilbage

Danish Maritime Days vender tilbage

Onsdag 16. februar 2022 kl: 10:11


Danske Rederier, Danske Maritime og Søfartsstyrelsen afholder den 4.- 6. oktober Danish Maritime Days i Korsør, med et tætpakket program om alle de vigtigste maritime emner i både dansk og internationalt perspektiv under overskriften: Being at the sharp end.

”Skibsfartens betydning for de globale forsyningskæder har været særlig tydelig under pandemien. Samtidig er skibsfartens grønne omstilling for alvor kravlet op på den politiske dagsorden internationalt, senest på COP26, hvor Danmark sammen med USA og 17 andre lande satte klimaneutral skibsfart øverst på dagsordenen. Samtidig buldrer udviklingen inden for autonom skibsfart og anden teknologisk udvikling derudaf, og vi har en pligt til at sørge for, at hverken den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling sænkes af fortidens regulering. Det og meget mere skal vi drøfte på Danish Maritime Days 2022”, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Arrangementet, der afvikles på Flådestation Korsør, vil bl.a. stille skarpt på, hvilke udfordringer corona-krisen har efterladt, hvordan vi bedst håndterer den nødvendige grønne omstilling og de tilhørende regulatoriske udfordringer samt Danmarks rolle i international maritim sikkerhedspolitik og trusselsbilledet.

"Der ligger adskillige skarpe sving foran rederier, som skal klares i de kommende år. Den grønne omstilling er en kæmpestor udfordring, men sikkerheden for vores søfolk i en verden hvor spændinger af forskellige grunde stiger er også top of mind. Derfor glæder jeg mig til at samle branchefolk og eksperter fra ind- og udland for både at inspirere hinanden med ny viden, men også diskutere hvordan vi får skabt fælles løsninger og international opbakning til de udfordringer som vi skal løse i de kommende år. Med den uforudsigelige verden, vi lever i, er det mere end passende at holde mødet på Flådestationen i Korsør”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

DMD 2022 samler maritime aktører fra alle dele af branchen i ind- og udland, som deler vigtige indsigter, skaber nye relationer og styrker samarbejdet på tværs af branchen. På samme måde som tidligere kan alle byde ind på at afholde arrangementer under DMD 2022 - og arrangørerne håber, at dagene vil summe af maritim aktivitet over hele landet i perioden.

”Jeg håber meget, at også vores mange internationale samarbejdspartnere får mulighed for at være med igen i år, så vi sammen kan drøfte den maritime verdens muligheder, udfordringer og behov. Krisen har sat os i en speciel situation, som vi nu skal videre fra, og hvor vi samtidig har brug for at finde stærke fælles, internationale løsninger i relation til grøn omstilling, energiudfordringen og andre store emner. DMD har tradition for at favne både de brede som de mere snævre arrangementer, og jeg ser frem til at tilbringe nogle gode, inspirerende dage i selskab med både vores medlemsvirksomheder og de øvrige grene af branchen”, siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime

DMD holdes hvert andet år. For to år siden blev arrangementet afholdt i mindre skala og digitalt på grund af pandemien, men i år glæder organisationerne og styrelsen sig til igen at kunne invitere hele branchen til at være med og til at byde velkommen til både formelle og uformelle arrangementer i fysisk udgave. Det hele skydes i gang ved en velkomstreception for hele branchen, som kommer til at foregå i Korsør.

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maritime valgdebatter på vej
- Danish Maritime Days 2022
- SMM 2022 er nu i gang i Hamborg
- Maritim charmeoffensiv skal lokke de unge
- Den maritime fest genopstår på Folkemødet
- Den nye bundlinje kræver investeringer
- Danmark vært ved topmøde om havvind
- ETS kan blive skridt mod CO2-neutralitet
- Rederiformand: Det var en stor ære
- Fiskeriministeriet til Hanstholm - for én dag
- Stor maritim konference åbnet i København
- Debat om fremtidens energiforsyning


Dagens mest læste

- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Vestas køber polske ST3 Offshore
- ADP nettooverskud på 106,1 mio.kr.


Ugens mest læste

- Plan om reparation af Nord Stream 1
- Slæbebåd tæt på at blive smadret
- Kutter i nød - redningsbåd i aktion
- Barsk vejr for Willemoes i NATO-øvelse
- Uggla-selskab sælger containerskib
- Furetank ansætter første kvindelige kaptajn
- Ny forsinkelse rammer Molslinjen - igen
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Objekt fundet tæt på saboteret rørledning
- Maersk-byggeri kom et skridt nærmere
Klik venligst
Klik venligst