Klik venligst
danskerederier.gif

Vestas i strid modvind efter nedjustering

Vestas i strid modvind efter nedjustering
Arkivfoto.

Mandag 2. maj 2022 kl: 09:59


Kursen på aktier i verdens største vindmølleproducent, Vestas, droppede her i morgen med omkring 5 pct. efter et underskud i 1. kvartal og en nedjustering på grund af selskabets beslutning om at trække sig fra Rusland. Forventningerne til omsætningen blev nedjusteret fra 15-16,5 mia. euro til 14,5-16 mia. euro.

Ruslands krig i Ukraine sætter sammen med lockdowns i Kina, stigende råvarer- og energipriser alvorlige røde aftryk i Vestas´ 1. kvartalsregnskab, der blev offentliggjort søndag aften.

“Forretningsmiljøet forværredes betydeligt i løbet af første kvartal af 2022 på grund af Ruslands invasion af Ukraine, og de tilhørende dominoeffekter på den globale handel og omkostningsinflation,” skriver selskabet i en medelelse.

De ekstraordinære omkostninger forbundet med nedlukningen i Rusland er opgjort til 401 mio. euro. savende til knap 3 mia. kr., hvilket var medvirkende til, at overskudsgraden inkl. særlige poster endte på minus 36 pct.

Samtidig med nedjusteringen af forventningerne til omsætningen for hele året, blev også forventningerne til overskudsgraden reduceret fra tidligere 0-4 pct. til negative minus 5-0 pct.

Ifølge Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen, rammer nogle af de problemer som Vestas´ konkurrenter slås med i form af markant stigende omkostninger, nedskrivninger i havvindforretningen og det globale forsyningskaos, nu også den danske virksomhed:

“Der er nogle af de strukturelle problemer, som har lagt konkurrenterne ned i lang tid, som nu får hårdere fat i Vestas. Og det er ikke super opmuntrende læsning. Det er mere end ridser i lakken. Vi er ude i buler i karosseriet,” siger han til Børsen.

Det forventede omsætningsfald for helåret afspejler sig ikke i 1. kvartals omsætning, der tvært i mod steg med knap 27 pct. til 2,49 mia. euro. Men indtjeningen fulgte ikke med op. Driftsresultatet før særlige poster faldt til minus 329 mio. euro - ca. 2,4 mia. kr. - mod et minus i samme kvartal i fjor på 78 mio. euro.

Vestas-aktien blev først på formiddagen handlet til en kurs omkring 172 kr. Det betyder, at aktien er faldet med ca. 13 pct. siden nytår og nu er på vej mod en halvering i forhold til rekordniveauet på 312 kr. ved årsskiftet 2020/2021.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Lavere grænse gavner den maritime industri
- FMI indgår aftale med om patruljeskibe
- Nyt partnerskab skal booste Power-to-X
- Første vinddrevne bilskib får dansk islæt
- Danske Maritime: Vi har ikke taget parti
- Minister: Mange opgaver sendes i udbud
- Jobi Værft vinder EU-udbud om mio-ordre
- APM Fonden sender 320 mio. til Zero-center
- Desmi-ejer sælger majoritet til kapitalfond
- Stort LNG-tankskib langs kaj på Fayard
- To værfter støtter kritik af manglende udbud
- Dansk maskinmester løser beskidt problem


Dagens mest læste

- Kulskib forlod sejlrute i Great Barrier Reef
- Nyslået skibsfører får kammeratskabspris
- Venstrefløjen: Maersk bør sænke priserne


Ugens mest læste

- Russisk bilskib brudt i brand
- Endnu et Maersk skib forlader Fredericia
- De kan bare det der …
- Klor eksplosion dræber 11 og sårer 250
- Offshorefartøj sunket - 27 søfolk savnes
- En hel skibsfuld Mercedes gik op i røg
- Forlis koster ministerium mio-bøde
- Skibsvrag fundet på 7000 meters dybde
- Ærøxpressen i ny voldsom påsejling
- FMI indgår aftale med om patruljeskibe
Klik venligst
Klik venligst