Klik venligst
danskerederier.gif

Stolt-Nielsen leverer bedste kvartal i årevis

Stolt-Nielsen leverer bedste kvartal i årevis
Arkivfoto.

Torsdag 30. juni 2022 kl: 09:17


Årets 2. kvartal fortsatte den positive trend, som Stolt-Nielsen Limited oplevede i 1. kvartal og nåede det højeste niveau siden finanskrisen med et resultat på på 58,6 mio. dollar. primært drevet af kemikalietankmarkedet, oplyser selskabet i sit kvartalsregnskab.

Stolt Tankers løftede således driftsresultatet fra 25 mio. dollar til 40,8 mio. dollar i 2. kvartal takket være større volumen, højere udnyttelsesgrad og på trods af negativ påvirkning fra de højere udgifter til brændstof.

Også i Terminal forretningen og Stolt Tank Containers så forbedrede driftsresultater, mens Stolt Sea Farm og Stolt-Nielsen Gas omvendt realiserede lidt lavere driftsresultater end i 1. kvartal.

“Netto resultatet i 2. kvartal er selskabets højeste siden 2007, hvilket er opmuntrende taget i betragtning, at vi måtte afskrive 11,1 mio. dollar på bl.a. refinansiering. 2. kvartal fortsatte, hvor 1. kvartal sluttede med stigende efterspørgsel og en faldende ordrebog for nye skibe med et fortsat positivt momentum på kemikalietankmarkedet,” siger Niels G. Stolt-Nielsen, CEO i selskabet i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Han forudser, at det positive momentum for selskabet fortsætter resten af året, hvor Stolt Tankers forventes fortsat at opleve stigende fragtrater, der vil overstige de øgende brændstofomkostninger.

“Stolt Tank Containers ser efterspørgslen falde lidt på grund af de høje transportomkostninger drevet af flaskehalse i forsyningskæden, men bør stadig nyde godt af gode marginer i løbet af året,” siger direktøren.

Han forventer også, at en høj udnyttelsesgrad i Stolthaven Terminals vil have en positiv indvirkning resten af året, ligesom sommermånederne typisk er positive for Stolt Sea Farm på grund af større efterspørgsel på kvalitetsfisk og skaldyr.

Krigen i Ukraine, den høje inflation og stigende renteniveau kan i værste fald fører til en recession, advarer Niels Stolt-Nielsen.

“Vi holder øje med den potentielle indflydelse, disse faktorer kan have på vores forretninger. Vi er fortsat forsigtige, når vi foretager nye investeringer,” siger topchefen med henvisning til den negative påvirkning, højere finansieringsomkostninger kan have for afkastet.

Den samlede omsætning i første halvår af 2022 nåede 1,3 mia. dollar med et resultat på 111 mio. dollar - og lå dermed markant højere end i 1. halvår 2021, hvor omsætningen ramte 1,0 mia. med et resultat på 10 mio. dollar.

Kilde: Stolt-Nielsen Limited


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Samsø Rederi søger hjælp til driften
- Krig: Langt færre krydstogter til København
- Hapag-Lloyd tredobler overskud i 1. halvår
- Maersk Air Cargo gennemfører testflyvning
- X-Press Feeders køber dansk for at optimere
- Ro-ro færge på grund med 223 passagerer
- Maersk charteret containerskib i kollision
- Stor bulkcarrier udstyres nu med sejl
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Ocean Atlantic tilbageholdes på Svalbard
- Ocean Atlantic tilbageholdes på Svalbard
- Nordiske lande øger militært samarbejde


Dagens mest læste

- Ny verdensrekordholder på vej til MSC
- RAL sejler forsyninger ud for Forsvaret
- Equinor´s FPSO i brand under værftsophold
- MAN og Stena sammen om metanol-retrofit
- Trafigura vil have stoppet forældet praksis


Ugens mest læste

- Stort narkofund på Maersk containerskib
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Hurtigrutens Richard With fri af grunden
- Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge
- Coasteren Saturn erklæret bevaringsværdig
- Verdens næststørste nybyggede sejlyacht
- Kina har udviklet atomdrevet torpedo
- Hanstholm får besøg af krydstogtskib
- Kontrolskibet Nordsøen tæt på levering
- Stor bulkcarrier udstyres nu med sejl
Klik venligst
Klik venligst