Klik venligst
danskerederier.gif

Uni-Tanker ændrer bestyrelse og skifter kurs

Uni-Tanker ændrer bestyrelse og skifter kurs
Foto: Uni-Tankers

Fredag 1. juli 2022 kl: 10:58


Det USTC-ejede tankrederi Uni-Tankers, der i årevis har haft svært ved at tjene penge, har gennemgået en omfattende transformation med bl.a. en ny strategi og foretager nu også ændringer i bestyrelsen for at skabe en “slankere og mere specialiseret organisation”.

Den nye strategi har sammmen med en repositionering af rederiet i markedet ført til en forøgelse af omsætningen med 200 mio. kr. sammenlignet med året før, oplyser Uni-Tankers.

Nu skal en “slankere og mere specialiseret bestyrelse bestående af meget erfarne medlemmer fra shippingindustrien” føre til yderligere optimering af rederiet.

“I den nye konstellation bliver Uni-Tankers’ bestyrelse bedre i stand til at rådgive ledelsen med hands-on erfaring. Det giver ledelsen mulighed for at agere mere agilt og proaktivt i takt med, at efterspørgslen på nichemarkedet for kemikalietankere forventes at stige, efter hvad der må betegnes som en hård årrække for branchen,” skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Som USTC tidligere har meldt ud sker der en rokade mellem forhenværende bestyrelsesformand og medejer, Torben Østergaard-Nielsen, og tidligere næstformand Klaus Nyborg, hvilket betyder, at Klaus Nyborg nu indtræder som ny bestyrelsesformand, mens Torben Østergaard-Nielsen bliver næstformand. Derudover har Torben Janholt som bekendt valgt at trække sig fra sin bestyrelsespost i Uni-Tankers efter 16 år.

Øvrige ændringer i bestyrelsen omfatter Peter Korsholm, medlem af bestyrelsen siden 2014, der stopper som bestyrelsesmedlem i Uni-Tankers for at frigøre tid til at fokusere på andre bestyrelsesforpligtelser og egne investeringer. Også Morten Buchgreitz, der trådte ind samtidig med Peter Korsholm, forlader bestyrelsen i Uni-Tankers.

"Med dette nye setup kan vi være endnu mere hands-on og i stand til at støtte og guide Uni-Tankers’ ledelse ind i en utrolig spændende overgangsperiode, hvor mulighederne i tankskibsindustrien er mange,” siger den nye formand, Klaus Nyborg, der også er bestyrelsesformand i Norden samt næstformand i DFDS.

Den nye bestyrelse består ud over Klaus Nyborg som formand af Torben Østergaard-Nielsen som næstformand og hans to døtre og medejere af USTC, Nina Østergaard Borris og Mia Østergaard Rechnitzer samt Peter Frederiksen og Peter Appel.

Kilde: Uni-Tankers


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Samsø Rederi søger hjælp til driften
- Krig: Langt færre krydstogter til København
- Hapag-Lloyd tredobler overskud i 1. halvår
- Maersk Air Cargo gennemfører testflyvning
- X-Press Feeders køber dansk for at optimere
- Ro-ro færge på grund med 223 passagerer
- Maersk charteret containerskib i kollision
- Stor bulkcarrier udstyres nu med sejl
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Ocean Atlantic tilbageholdes på Svalbard
- Ocean Atlantic tilbageholdes på Svalbard
- Nordiske lande øger militært samarbejde


Dagens mest læste

- Ny verdensrekordholder på vej til MSC
- RAL sejler forsyninger ud for Forsvaret
- Equinor´s FPSO i brand under værftsophold
- MAN og Stena sammen om metanol-retrofit
- Trafigura vil have stoppet forældet praksis


Ugens mest læste

- Stort narkofund på Maersk containerskib
- Fragtskib taber stor dækslast træ
- Hurtigrutens Richard With fri af grunden
- Ufærdigt krydstogtskib umuligt at sælge
- Coasteren Saturn erklæret bevaringsværdig
- Verdens næststørste nybyggede sejlyacht
- Kina har udviklet atomdrevet torpedo
- Hanstholm får besøg af krydstogtskib
- Kontrolskibet Nordsøen tæt på levering
- Stor bulkcarrier udstyres nu med sejl
Klik venligst
Klik venligst