Klik venligst
danskerederier.gif

Sidste Tyra II kranløft sætter verdensrekord

Sidste Tyra II kranløft sætter verdensrekord
Foto: TotalEnergies

Tirsdag 4. oktober 2022 kl: 10:01


Tirsdag landede den største Tyra II-platform sikkert på de sidste tilbageværende platformben i Tyra-feltet. Løftet af den 17.000 tons tunge procesplatform slog verdensrekord som det tungeste kranløft, der nogensinde er foretaget til søs.

"Endelig er Tyra II kommet plads. Teamet har forberedt dette verdensrekordløft i mange år, og det var virkelig imponerende at se, hvordan alt gik op i en højere enhed, da verdens største kranfartøj Sleipnir placere den enorme nye procesplatform i løbet af bare 6 timer. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu er lidt foran tidsplanen, selvom meget endnu kan ske. Kun tre kranløft tilbage – og så vil vores nye Tyra II være på plads", siger Lars Bo Christiansen, Project Director Deputy for TotalEnergies EP Denmark.

Intet blev overladt til tilfældighederne, da de to kranførere med hjælp fra mere end 260 offshore-arbejdere om bord på verdens største kranskib, Sleipnir, løftede, hvad der svarer til vægten af mere end to Eiffeltårne. Kranløftet er blevet forberedt i årevis, og hvert eneste trin før, under og efter operationen er beskrevet i en flere hundrede sider lang manual udarbejdet af Heerema Marine Contractors og TotalEnergies.

Efter procesplatformens ankomst til Tyra-feltet den 3. oktober, gik offshore-besætningen straks i gang med arbejdet og begyndte at fjerne fastgørelsen under den 47-meter høje platform, som har været med til at sikre en sikker og stabil rejse fra Indonesien. Takket være gode vejrforhold fik kranførerne grønt lys til at løfte platformen til sin endelige position mindre end 24 timer efter ankomsten og fire dage før den oprindelige tidsplan.

Det krævede en masse koordinering, hestekræfter og præcision, da besætningen på Sleipnir skulle installere den enorme procesplatform. Med to krankroge løftede teamet procesplatformen op i luften fra det tunge transportskib GPO Emerald. Bagefter hævede de den med ni meter og sejlede en sømil hen til den sidste ben for at sænke den ned på den.

I de kommende uger vil de sidste Tyra II-brikker i form af to broer og et flare-tårn blive installeret. Når alt er svejset sammen, vil installationsteamet give stafetten videre til Hook-up og Commissioning-teamet, der vil fokusere på at færdiggøre og sætte strøm i de installerede platforme og tilslutte dem til den eksisterende infrastruktur i Nordsøen.

Lars Bo Christiansen, Project Director Deputy for TotalEnergies EP Denmark A/S, siger:

Fakta om procesplatformen

Platformen er 47 meter høj, måler et samlet etageareal på 16.300 kvadratmeter, og er 17.000 tons tung – svarende til vægten af mere end to Eiffeltårne.

Procesplatformen vil være i stand til at behandle 300 millioner standard kubikfod gas om dagen, som kommer fra både Tyra og fem ubemandede satellitfelter, nemlig Tyra Sydøst, Harald, Valdemar, Svend og Roar.

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Kriseramt rederi får udsat betalingsfrist
- USA genåbner for olieeksport fra Venezuela
- Første udskibning af møller til Arcadis Ost 1
- Valmont er tilbage på danske hænder
- Cadeler i stor udvidelse af topledelsen
- Største flydende havvindpark i drift
- Havvindmøller måske årsag til forurening
- Ny vindmøllepark opføres syd for Amager
- Semco indgår stor aftale med Total
- Maersk Supply sikrer sig kontrakt i Guyana
- Danmark sænker beredskab i energisektoren
- Grønt lys til fem giganter ved Frederikshavn


Dagens mest læste

- Bulkcarrier totalskader havmølle-fundament
- Skagen Havn sætter ny krydstogt-rekord
- MAN indgår nyt samarbejde med RUC
- Stor søgning til maskinmesteruddannelser
- Kinesiske elbilfabrikker bygger egne bilskibe


Ugens mest læste

- Sammenstød totalskader Esbjergs nye kran
- Kielerkanalen lukket efter påsejling af bro
- Lukning af Kieler-kanalen blev langvarig
- Gigantbølge dræber gæst på krydstogtskib
- Nakskovs sidste får græsk vand under kølen
- Helt ny installation skal reducere forbruget
- Læsø byråd skændes om ny færge
- Blinde passagerer gemte sig på skibsror
- Esbjerg-rederi sagsøges for kontraktbrud
- Vigtigt skridt for Maersk-nybyggeri på plads
Klik venligst
Klik venligst