Klik venligst
danskerederier.gif

Samarbejde sikre EU-midler til innovation

Samarbejde sikre EU-midler til innovation

Onsdag 5. oktober 2022 kl: 14:58


Energy Cluster Denmark har underskrevet et nyt fælles manifest med seks europæiske energiklynger. Samarbejdet skal sikre flere EU-midler til innovationsprojekter med fokus på energi på tværs af hele Nordsø-regionen.

Potentialet for at samarbejde om teknologisk innovation til fremtidens Nordsø er stort. Det blev understreget, da Danmarks energiklynge, Energy Cluster Denmark, i dag i Esbjerg satte blæk på et fælles manifest med klyngeorganisationer fra Tyskland, Holland, Belgien og Norge – i alt syv klynger, der alle repræsenterer virksomheder og vidensinstitutioner, der arbejder med energi-innovation til Nordsøen.

Ifølge Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark, skal manifestet understøtte den europæiske ambition om at gøre Nordsøen til et grønt kraftcenter gennem øget innovationssamarbejde:

”Det fælles klyngemanifest skal understøtte Esbjerg-deklarationen fra 2022, der blandt andet har sat et europæisk mål om mindst 65 GW havvind i 2030 og mindst 150 GW i 2050. Derudover er der ambitioner om energiøer, produktion af grøn brint og meget mere – og de høje ambitioner kræver innovation, teknologiudvikling og hjemtag af mange flere EU-midler til danske virksomheder og forskere i energiklyngen. Arbejder vi sammen på tværs af grænserne, står vi endnu stærkere på vejen mod målene og kan accelerere den europæiske innovation”, siger Glenda Napier.

I forbindelse med manifestet forpligtiger de medvirkende klynger sig til at samarbejde om flere forhold; blandt andet fælles innovationssamarbejder, fælles matchmaking og fælles konsortier i EU-ansøgninger.

”I de sidste 50 år har Nordsøen været et kraftcenter for produktion af enorme ressourcer fra olie- og gasindustrien. Det er nu tid til at konvertere de kompetencer og infrastrukturen til produktion af vedvarende energi som vind, bølge, brint og måske også geotermisk energi fra Nordsøen som et grønt kraftcenter. Nøglen til succes for at accelerere den grønne omstilling i overensstemmelse med Esbjerg-deklarationen er evnen til at forbinde Nordsø-landende gennem en samarbejdsplatform for klynger”, siger Egil Aanestad, Managing Director i Energy Transition Norway, der er en af de seks samarbejdspartnere.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Kriseramt rederi får udsat betalingsfrist
- USA genåbner for olieeksport fra Venezuela
- Første udskibning af møller til Arcadis Ost 1
- Valmont er tilbage på danske hænder
- Cadeler i stor udvidelse af topledelsen
- Største flydende havvindpark i drift
- Havvindmøller måske årsag til forurening
- Ny vindmøllepark opføres syd for Amager
- Semco indgår stor aftale med Total
- Maersk Supply sikrer sig kontrakt i Guyana
- Danmark sænker beredskab i energisektoren
- Grønt lys til fem giganter ved Frederikshavn


Dagens mest læste

- Nakskovs sidste får græsk vand under kølen
- Søofficer får bøde for at kysse på skoleskib
- EU prisloft på russisk olie på plads


Ugens mest læste

- Kielerkanalen lukket efter påsejling af bro
- Sammenstød totalskader Esbjergs nye kran
- Lukning af Kieler-kanalen blev langvarig
- Gigantbølge dræber gæst på krydstogtskib
- Blinde passagerer gemte sig på skibsror
- Maersk reagerer og skærer ned
- Læsø byråd skændes om ny færge
- Esbjerg-rederi sagsøges for kontraktbrud
- Helt ny installation skal reducere forbruget
- Vigtigt skridt for Maersk-nybyggeri på plads
Klik venligst
Klik venligst