Klik venligst
danskerederier.gif

Thor havvindmøllepark ved at tage form

Thor havvindmøllepark ved at tage form

Lørdag 15. oktober 2022 kl: 09:00


Med en kapacitet på 1.000 megawatt bliver Thor havvindmøllepark, der ligger godt 13 sømil vest for Thorsminde, Danmarks hidtil største havvindmøllepark, når den står klar om 5 år. Aftaler for transformerstationen på havet og på land, er netop indgået.

”Med valget af foretrukne leverandører til de vigtige dele af transmissionssystemet har vi nået den næste milepæl i udviklingen af Thor-havvindmølleparken”, Pia Lanken, CEO RWE Renewables Denmark, der står for opførelse af havvindmølleparken.

Siemens Energy bliver den foretrukne leverandør hvad angår design, levere hovedkomponenter og bygning af højspændingsstationen på land.

HSM Offshore Energy er valgt som foretrukken leverandør til design, konstruktion, installation og idriftsættelse af offshore-transformatorstationen og dens fundament.

RWE har købt grunden i Lemvig kommune, hvor den landbaserede transformerstation skal ligge, og har udført undersøgelser omkring jordforhold og arkæologi. Siemens Energy vil påbegynde designarbejde, efterfulgt af indkøb af hovedudstyr og forberede ansøgninger om byggetilladelse. Det forventes, at anlægsarbejdet kan sættes i gang på stedet i foråret 2023. Siemens Energy planlægger at udføre anlægsarbejdet sammen med MT Højgaard.

HSM Offshore Energy har allerede leveret adskillige offshore-transformerstationer til Energinet i den danske del af Nordsøen. Installationen af jacketfundamentet på en vanddybde på ca. 27 meter og selve installationen af transformerstationen forventes at finde sted i 2025 - efterfulgt af idriftsættelse og test af offshore-transformerstationen i 2026.

RWE etablerer en servicebase på Thorsminde havn, der vil skabe op til 60 job på lang sigt. Dette omfatter teknikere, ingeniører, søfartspersonale samt besætning til servicefartøjerne. Det forventes, at den nye servicestation vil være fuldt operationel fra 2026 og frem. RWE planlægger at drive sin vindmøllepark i mindst 30 år fra Thorsminde havn.

Thor havvindmøllepark vil, når den er fuldt operationel, være i stand til at producere nok grøn strøm til at forsyne det, der svarer til forbruget i mere end én million danske husstande.

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vestas køber polske ST3 Offshore
- Genoptager sagsbehandling af vindprojekter
- Plan om reparation af Nord Stream 1
- Første CO2 lagres i dansk del af Nordsøen
- Stærkt Q4 for Noble efter Maersk Drilling opkøb
- Kronprins Frederik lagrer den første CO2
- Turbo på statsligt udbud af havvind
- Maersk Supply vinder installations-kontrakt
- Første brønd på Tyra II er nu genetableret
- Vestas fik dundrende underskud i 2022
- Maersk Supply på vej med gigantfartøj
- Vestas taber pusten i vanskeligt marked


Dagens mest læste

- Stort skoleskib på grund i Norge


Ugens mest læste

- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Ny bornholmerfærge på vej til Danmark
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Borgmester freder færgerute til Marstal
- Syv fortsat indlagt efter dokulykke
- Bulkcarrier tilbageholdt i Finland
- Brændende tankskib ud for Portugal
- Stort skoleskib på grund i Norge
- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
Klik venligst
Klik venligst