Klik venligst
danskerederier.gif

Stor søgning til maskinmesteruddannelser

Stor søgning til maskinmesteruddannelser
Foto: Aarhus Maskinmesterskole

Mandag 5. december 2022 kl: 13:12


For fjerde år i træk oplever maskinmesteruddannelsen på Aarhus Maskinmesterskole en stigning i ansøgninger til studiestarten i februar. Stigningen ses i særlig grad hos de unge med en studenterhue i bagagen og hos de unge, der vælger uddannelsen i Viborg.

Ved indgangen til december var deadline for at søge en studieplads på maskinmesteruddannelsen i henholdsvis Aarhus eller Viborg med studiestart i februar 2023, og for fjerde år i træk oplever Aarhus Maskinmesterskole en stigning i ansøgningerne. I år har 157 ansøgere søgt optag til vinterstart på tværs af alle uddannelsestilbud, hvilket er en fremgang på 4 procent i forhold til vinterstudiestarten i 2022.

En af de store årsager til fremgangen skal findes hos de unge, der kommer med en gymnasial uddannelse i bagagen, hvor alment gymnasium (STX) og teknisk gymnasium (HTX) repræsenterer hovedparten af ansøgerne. Det er ikke et nyt billede, at flere og flere studenter vælger maskinmestervejen, men en tendens over de sidste par år, som også illustreres med det stigende optag af unge med EUX-baggrund.

”2 ud af 3 unge vælger i dag en gymnasial uddannelse, og for manges vedkommende er det almene eller tekniske gymnasium et springbræt til mange forskellige muligheder. Og vi er en af de muligheder, som de unge med tekniske interesse har fået øjnene op for”, siger Kristoffer Mølstrøm, kommunikationsansvarlig på Aarhus Maskinmesterskole.

I 2021 åbnede Aarhus Maskinmesterskole maskinmesteruddannelsen i Viborg i tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv og Viborg Kommune. Siden sommeren 2021 har uddannelsen i Viborg oplevet en stor efterspørgsel fra unge, der gerne vil læse til maskinmester, og ansøgningerne til uddannelsen har også overgået skolens egne forventninger og målsætninger.

Til vinterstart i februar 2023 vil ca. 30 nye maskinmesterstuderende møde ind, og det er et antal, der havde været svær at turde håbe på fra begyndelsen.

”Vi havde ikke forventet, at vi på så kort tid kunne etablere en uddannelse i Viborg med så flotte optag. Antallet af studerende betyder en verden til forskel for et nyt uddannelsesudbud, og det er altafgørende for at skabe et attraktivt studieliv”, siger Anders Hanberg Sørensen, rektor på Aarhus Maskinmesterskole.

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- OSK-ShipTech vinder fornem initiativpris
- Ny bestyrelsesformand i Blue Water
- SIMAC vil nå globalt publikum med kurser
- Maersk bygger grønt logistikcenter i Kina
- DFDS køber logstikselskab i mia-handel
- Opkøb kan gøre DSV til verdens største
- Maersk investerer i grønt kølelager i Norge
- Fyringer kan være på vej i DSV
- Dannmarks Skibskredit sat til salg
- Ny alliance mod afhængighed af Rusland
- Ørsted bygger stort Power-to-X-anlæg
- Stor søgning til maskinmesteruddannelser


Dagens mest læste

- Mand dræbt om bord på Maersk-skib
- Hamburg Süd forsvinder som et brand


Ugens mest læste

- Containerskib gik til bunds i havn
- Ekspert: Elbiler skal opbevares separat
- Færge brager ind i rampe - 10 biler skadet
- Forlængerkabel udløste voldsom skibsbrand
- Fragtskib på grund i Nakskov Fjord
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Maersk og MSC afbryder deres samarbejde
- Norden klar med aktie-program til ledelsen
- Ingen spor efter eksplosion på Estonia
- Dømt for grundstødning ved Bornholm
Klik venligst
Klik venligst