Klik venligst
danskerederier.gif

Grønt lys til første CO2-lagring i Danmark

Grønt lys til første CO2-lagring i Danmark

Tirsdag 6. december 2022 kl: 15:09


Energistyrelsen har givet tilladelse til Greensands pilotprojekt - der omfatter injektion og lagring af op til 15.000 tons CO2 i det tidligere oliefelt Nini West over en fire måneders periode. Det er første gang, der bliver givet tilladelse til injektion og lagring af CO2 i den danske undergrund.

Energistyrelsen har den 6. december meddelt tilladelse til, at INEOS E&P og Wintershall Dea kan påbegynde en tids- og mængdebegrænset injektion af CO2 i den danske undergrund i forbindelse med Greensand Pilot Injection Project.

Afgørelsen er truffet på baggrund af en samlet vurdering af bl.a. projektets miljømæssige påvirkninger, ansøgers tekniske kapacitet til sikker udførelse af projektet og ansøgers kendskab til undergrunden samt monitoreringsplan.

INEOS E&P og Wintershall Dea ansøgte den 30. august Energistyrelsen om tilladelse til geologisk lagring af CO2 med henblik på at teste, udvikle og demonstrere, at der kan lagres CO2 i det tidligere oliefelt Nini West i Nordsøen.

”Det er første gang, der bliver givet tilladelse til et CO2-lagringsprojekt i Danmark. Greensands pilotprojekt er derfor et vigtigt skridt i forhold til at udvikle metoderne og teknologien til omkostningseffektiv samt miljø- og sikkerhedsmæssig forsvarlig CO2-lagring i Danmark”, siger Henrik Sulsbrück, Kontorchef i Energistyrelsen.

Project Greensands pilotfase indebærer, at der pumpes CO2 ned i et sandstensreservoir ca. 1800 m under havoverfladen. Sandstensreservoiret ligger under en række skiferlag, der fungerer som et låg, så her vil CO2’en blive fanget i de porøse sandstens hulrum.

Projektet er en del af det EUDP-støttede “Project Greensand Phase 2 – Enabling environmentally safe and long-term storage of CO2 by 2025,” som har til formål at frembringe den nødvendige viden for efterfølgende at levere lagerkapacitet på 0,5-1,5 millioner tons CO2 om året fra 2025 i Nini-feltet i den danske Nordsø.

”EUDP fik sidste år en særpulje til CCS-projekter, hvor bestyrelsen valgte at støtte to projekter, der var godt kvalificerede og supplerer hinanden. Project Greensand, det ene af de to projekter, støttes med 197 mio. kr. – et historisk højt offentligt tilskud. Det er glædeligt, at projektet nu kan fortsætte det vigtige arbejde med udvikling og demonstration af CO2-lagring i Nordsøen”, siger Anne Grete Holmsgaard, formand for EUDP's bestyrelse.

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vestas taber pusten i vanskeligt marked
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Gigantordre fra Thor til Siemens Gamesa
- Positiv udsigt for lagring af CO2 i Nordsøen
- Grønlandsk vind skal drive grøn produktion
- Medie: Rusland tjekker pris på reparation
- Tyra II kran idriftsat forud for tidsplan
- Rusland: Eksplosioner ikke efterforsket
- Rederier med i nyt havvind partnerskab
- Sidste modul på Tyra II løftet på plads
- Første brodrager bliver sejlet ud i dag
- Grønt lys til første CO2-lagring i Danmark


Dagens mest læste

- Mand dræbt om bord på Maersk-skib
- Hamburg Süd forsvinder som et brand
- Analyse: Diversificering af forsyningskæder


Ugens mest læste

- Containerskib gik til bunds i havn
- Ekspert: Elbiler skal opbevares separat
- Færge brager ind i rampe - 10 biler skadet
- Forlængerkabel udløste voldsom skibsbrand
- Fragtskib på grund i Nakskov Fjord
- Semco Maritime vinder stor Cadeler-ordre
- Maersk og MSC afbryder deres samarbejde
- Norden klar med aktie-program til ledelsen
- Ingen spor efter eksplosion på Estonia
- Dømt for grundstødning ved Bornholm
Klik venligst
Klik venligst