Klik venligst
danskerederier.gif

Danske Rederier vil ikke blande sig i konflikt

Danske Rederier vil ikke blande sig i konflikt
Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier.

Torsdag 8. december 2022 kl: 14:35


Danske Rederier ønsker ikke at blande sig i den konflikt om retten til at forhandle overenskomst med navigatørne mellem Lederne Søfart og Dansk Metal. “Navigatørerne vælger frit, hvilken fagforening de ønsker at være medlem af. Det blander Danske Rederier sig ikke i,” hedder det i en udtalelse.

Der er ingen hjælp at hente for Lederne Søfart i foreningens kamp for at bevare retten til at forhandle overenskomst med navigatørerne fra Danske Rederier.

Søfartens Ledere - nu Lederne Søfart - havde frem til 2012 en overenskomst for navigatørerne med Danske Rederier. Men parterne kunne ikke blive enige om en fornyelse.

“I de følgende fire år – fra 2012 til 2016 – var området frit og ikke reguleret af nogen overenskomst. Danske Rederier forsøgte i denne periode uden held at få Lederne Søfart til at opgive deres blokerende krav, hvorefter man i 2016 i stedet indgik overenskomsten for navigatørerne med Dansk Metal, som havde henvendt sig med ønsket om en overenskomst,” siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier i en skriftlig udtalelse til Maritime Danmark.

Tilbage for Lederne Søfart var den overenskomst for navigatører, der var aftalt med Rederiforeningen af 2010. Men den forening eksisterer ikke længere, men er fusioneret ind i Danske Rederier og det samme er den tilhørende arbejdsgiverforening, DRO II.

Og det var ved sammenlægningen af de to arbejdsgiverforeninger, Danske Rederiers DRO I og Rederiforeningen af 2010´s DRO II, at overenskomsten for navigatører aftalt med Lederne Søfart blev erstattet med en tilsvarende indgået i DRO I regi med Metal Maritime som overenskomstpart.

Formanden for Lederne Søfart, Jens Marquardt Sørensen, har kaldt det “i strid med den danske model” at Metal nu skal forhandle overenskomst på vegne af navigatører, der ifølge foreningen for 80 pct. vedkommende er organiseret i Lederne Søfart.

Men det har formanden for Metal Maritime, Ole Philipsen pure afvist. Og i Danske Rederier konstaterer Anne Windfeldt Trolle:

“Vi har organisationsfrihed i Danmark. Navigatørerne vælger frit, hvilken fagforening de ønsker at være medlem af. Det blander Danske Rederier sig ikke i”.

Så hvis navigatørerne ønsker direkte indflydelse på deres overenskomst, må de melde sig under fanerne i Metal Maritime. Det siges ikke. Men det er konsekvensen.

Kilde: Danske Rederier.


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nyt dansk ledet Power-to-X projekt
- Fem varetægtsfængslet sigtet for drab
- Sigtelse: Besætningsmedlem tæsket ihjel
- Fem mænd på skib sigtet for drab
- Grønt EU-udspil kan gavne skibsfarten
- Det kan tage måneder at opklare årsagen
- Rekord-stort dyk for de lange kontrakter
- Brand om bord på stort containerskib
- Hapag-Lloyd leverer nyt rekord-resultat
- Hemmeligholdt rapport påpeger fejl
- Toppen tæt på for biltransportskibene
- Engang verdens største - nu er det solgt


Dagens mest læste

- Maersk indsætter droner til lager-tjek


Ugens mest læste

- Verdens ældste krydstogtskib solgt til ophug
- Engang verdens største - nu er det solgt
- Sigtelse: Besætningsmedlem tæsket ihjel
- Brand om bord på stort containerskib
- 4,5 tons kokain beslaglagt fra fragtskib
- Nyt dansk samarbejde vil designe flådeskibe
- Hemmeligholdt rapport påpeger fejl
- Svendborg-værft solgt til lokal virksomhed
- Express 1 sat ude af spillet af defekt kobling
- Det kan tage måneder at opklare årsagen
Klik venligst
Klik venligst