Klik venligst
danskerederier.gif

98,5 pct. af Tyra-platforme genanvendt

98,5 pct. af Tyra-platforme genanvendt
Arbejdet med adskillelsen og genanvendelsen af Tyra-platformene er afsluttet på M.A.R.S i Frederikshavn. Foto: TotalEnergies.

Onsdag 14. december 2022 kl: 09:57


S.M.A.R.T værftet i Frederikshavn har i de sidste 2,5 år arbejdet med adskillelsen af de gamle platforme fra Tyra-feltet, det største genanvendelsesprojekt af offshore-installationer i Danmark. Arbejdet er nu afsluttet med succes - 98,5 pct. af materialerne er genanvendt.

Nye processer og retningslinjer skulle bygges op fra bunden, da der ikke var regler på plads for det enorme projekt med nedtagning og genanvendelse af mere end 50.000 tons stål fra det gamle Tyra-felt - eller hvad der svarer til syv Eiffeltårne.

“Men nu, hvor vi markerer den vellykkede afslutning på genbrug, er vi mange erfaringer rigere, og jeg er sikker på, at vores Tyra-erfaringen kan bidrage til et væld af viden, der er nødvendig for fremtidige projekter”, siger Lars Bo Christiansen, Tyra Genopbygnings-Viceprojektdirektør for TotalEnergies EP Denmark.

M.A.R.S´ værft i Frederikshavn har været omdrejningspunktet i projektet, og her er man stolte over at være blevet valgt til opgaven.

“Vores værft er bygget til formålet helt fra bunden, og derfor har det været muligt at indtænke innovative løsninger for sikkerhed, bæredygtighed og miljø. Vores samarbejde med Frederikshavn Havn og de lokale myndigheder omkring tilblivelsen af værftet, har skabt et moderne og sikkert værft i verdensklasse og vi opnåede exceptionelle genanvendelsesresultater”, siger Kim Thygesen, direktør for M.A.R.S. Europe.

Specialuddannet personale har metodisk fjernet og nedtaget udstyr og dele fra de enorme platforme, siden de ankom i deres oprindelige form på land, og som sådan har de sikret, at næsten alt materiale enten er blevet direkte genbrugt eller genanvendt.

“Nogle dele af platformen vil blive genbrugt i deres oprindelige form. For eksempel, er nogle af generatorerne genanvendt andre steder. Andre dele vil blive forarbejdet og handlet videre på det internationale marked og indgå i den cirkulære økonomi på ny – det kan f.eks være stålet fra Tyra, som bliver smeltet om og kan genanvendes til nye byggeprojekter og lignende”, siger Jens Kloster, Decommissioning, Transport & Installation Manager for Tyra Genopbygningen hos TotalEnergies EP Danmark.

M.A.R.S´ værft i Frederikshavn blev indviet i 2019 og har skabt omkring 200 lokale arbejdspladser.
Kilde: TotalEnergies


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Svendborg-værft solgt til lokal virksomhed
- Russisk exit kostede dyrt i Wärtsilä
- Analyse: Diversificering af forsyningskæder
- Hvor bliver den grønne omstilling af?
- Glæde over ordre til europæisk værft
- Danske Navadan solgt til Wilhelmsen
- Orskov Yard opnår historisk godt resultat
- Fayard har besøg af to store færinger
- Hvad skal du have i løn? Kampen starter nu
- Vigtigt skridt mod storskala CO2-lagring
- Svanehøj slutter året med stor ordre
- Hempel solgte maling til russiske FSB


Dagens mest læste

- Maersk indsætter droner til lager-tjek


Ugens mest læste

- Verdens ældste krydstogtskib solgt til ophug
- Engang verdens største - nu er det solgt
- Sigtelse: Besætningsmedlem tæsket ihjel
- Brand om bord på stort containerskib
- 4,5 tons kokain beslaglagt fra fragtskib
- Nyt dansk samarbejde vil designe flådeskibe
- Hemmeligholdt rapport påpeger fejl
- Svendborg-værft solgt til lokal virksomhed
- Express 1 sat ude af spillet af defekt kobling
- Det kan tage måneder at opklare årsagen
Klik venligst
Klik venligst