Klik venligst
danskerederier.gif

Nødråb: Fregatten er ikke med i udkastet

Nødråb: Fregatten er ikke med i udkastet
Arkivfoto.

Tirsdag 20. december 2022 kl: 16:00


Fregatten Jylland har løbende modtaget statslig støtte til skibets bevarelse ved bevillinger på Finansloven. Men fregatten er tilsyneladende glemt på finanslovsudkastet og står derfor overfor en usikker fremtid, skriver Fregatten Jyllands direktør i et debat-indlæg.

Den nye SVM-regering skal nu i gang med at udarbejde et finanslovsforslag for 2023 og her må politikerne “og ikke mindst vores nye kulturminister” gerne sikre en permanent bevilling til fregattens besvarelse, skriver Fregatten Jyllands direktør, Karin Buhl Slæggerup på vegne af museets bestyrelse i et debatindlæg i Søfart.

“Skibet er et unikt stykke kulturarv og en central del af Danmarkshistorien og må ikke gå tabt. Den er en letforståelig del af vores maritime historie og et vigtigt besøgsmål for både danske og udenlandske turister,” skriver Karin Buhl Slæggerup blandt andet.

Men det er dyrt at holde den gamle fregat i god form. Den årlige udgift til vedligehold er i øjeblikket på 4,7-5,0 mio. kr. og nu står stormasten foran en renovering, der entes at tage op til flere år.
Og netop på grund af mange langvarige projekter ønsker museet sig brændende faste bevillinger i stedet for midlertidigere på fire og senest to år.

“Udover midler fra staten modtager Fregatten Jylland årligt 2 mio. kr. i driftsstøtte fra Syddjurs Kommune, hvoraf 1 mio. kr. er dedikeret til fregattens vedligehold. Midlerne fra staten går udelukkende til vedligehold, og midler til udvikling og strategiske indsatser hentes via fonde. Samtidig tjener institutionen en stor del af sine egne penge gennem entréindtægter og andre indtægtskilder, og er dermed i store træk selvfinansierende på den daglige drift,” forklarer direktøren.

Fregatten Jylland har i 2022 i alt modtaget 3,5 mio. kr. i tilskud via Finansloven og tilskud fra såvel kommunen som staten er ifølge direktøren nødvendig for fregattens fortsatte overlevelse.

“Hvis ikke Fregatten Jylland modtager disse økonomiske driftstilskud fra 2023, vil situationen være særdeles alvorlig. Bestyrelsen på Fregatten Jylland vil derfor stærkt opfordre til at bevillingerne forlænges, eller gøres permanente, så en langsigtet og bæredygtig økonomi kan sikres,” hedder det afslutningsvis i debatindlægget.

Kilde: Søfart.


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk-byggeri kom et skridt nærmere
- Thetis bliver nyt skoleskib for Søværnet
- Millioner på vej til skånsomt fiskeri
- Ingen fysisk adgang på Maersk-generalforsamling
- Nyt krydstogtskib navngives i København
- Nu har du mulighed for at bygge Titanic
- Hidtil uset video af Titanic offentliggjort
- DFDS hjælper eftersøgningsarbejde i Tyrkiet
- Nyt specialskib til Femern Bælt projektet
- Bådtyv reddet i sidste øjeblik
- Verdens ældste krydstogtskib solgt til ophug
- Udstilling: Haenyeo - Havets kvinder


Dagens mest læste

- Stort skoleskib på grund i Norge


Ugens mest læste

- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Ny bornholmerfærge på vej til Danmark
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Borgmester freder færgerute til Marstal
- Syv fortsat indlagt efter dokulykke
- Bulkcarrier tilbageholdt i Finland
- Brændende tankskib ud for Portugal
- Stort skoleskib på grund i Norge
- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
Klik venligst
Klik venligst