Klik venligst
danskerederier.gif

Underskuds-plaget havn får ny direktør

Underskuds-plaget havn får ny direktør
Søren Zohnesen er udnævnt til ny havnechef for Hanstholm Havn. Foto: Thisted Kommune.

Onsdag 4. januar 2023 kl: 10:21


Hanstholm Havn, der kæmper med og store underskud efter havneudvidelsen til 600 mio. kr, har fået ny chef. Søren Zohnesen, der siden maj har været konstitueret direktør, er udnævnt til havnechef i den nye kommunale organisation, oplyser Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Store underskud og en ny status som kommunalhavn fra årsskiftet er den virkelighed, som nu venter Søren Zohnesen med udnævnelsen til havnechef for Hanstholm Havn.

Men efter otte års ansættelse i havnen, senest som konstitueret direktør, ved Søren Zohnesen, hvad der venter ham.

“Vi har valgt Søren Zohnesen, fordi vi mener, han er den rette mand til den opgave, der nu venter. Han har et indgående kendskab til virksomheden. Han kender medarbejderne, kunderne og de samarbejdspartnere, som er vigtige for havnens videre udvikling. Og så har han et grundlæggende, indgående kendskab til det at drive en havn. De færdigheder har vi brug for,” siger direktør for Teknik, Erhverv og Beskæftigelse, Mogens Kruse Andersen, Thisted Kommune i forbindelse med udnævnelsen.

Hanstholm Havn har været igennem en turbulent tid efter udvidelsen af havnen. I fjor måtte der findes en ny formand, da den tidligere finansminister for Venstre, Kristian Jensen, takkede af efter blot et par måneder til fordel for posten som chef for Green Power Denmark.

Kort tid efter annoncerede havne direktør Nils Skebys sin afgang efter to år på posten og blev afløst af Zohnesen som konstitueret.

Og i december besluttede Thisted Kommune så at ophæve havnens status som selvstyrelsen og i stedet gøre den til en kommunal havn.

“Vi skal have styr på havnens økonomi og drift. Havnen er løbet tør for kapital, og lader vi tingene fortsætte som nu, vil havnens kassekredit bare vokse,” sagde Thisteds borgmester, Niels Jørgen Pedersen (V) til Nordjyske.

Overtagelsen betød, at kommunen skulle hente 63 mio. kr. op af kommunekassen for at indfri havnens kassekredit. Og så forventer kommunen, at der frem mod 2025 vil være et træk på 175 mio. kommunale kroner for at finansiere havnens underskud.

Nu bliver det så Søren Zohnesens opgave at sikre ro og kommerciel fremgang for havnen.
Den tidligere fiskeskipper blev ansat som havneassistent i 2014 og avancerede siden til vicedirektør og driftschef, inden konstitueringen som havnedirektør.

“Ovenpå en turbulent tid er jeg både ydmyg og glad for at have fået muligheden for at være med til at indfri det potentiale, som jeg ser i Hanstholm Havn. I fremtiden skal vi være en moderne havn, der ud over at være Europas førende fiskerihavn også er en betydelig godshavn og en stærk spiller på markedet for den grønne omstilling,” udtaler han i pressemeddelelsen fra Thisted Kommune om udnævnelsen.

Kilde: Thisted Kommune.


< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Port of Aalborg fastholder omsætning
- Kolding Havn fik tocifret millionoverskud
- Færgetrafik løfter Hirtshals Havn
- ADP nettooverskud på 106,1 mio.kr.
- Udbud om landstrøm i København skal gå om
- Masser af skærver i Nyborg Havn
- Skagen får største overskud nogensinde
- Første spadestik til byggeri på Ny Vesthavn
- Millionstøtte til danske erhvervshavne
- DFDS sætter strøm til trucks i Göteborg
- Thyborøn havn vil fejre tre rekorder
- Ny kunde på plads i Kalundborg Østhavn


Dagens mest læste

- Stort skoleskib på grund i Norge


Ugens mest læste

- Se Maersk nye metanoldrevne feederskib
- Ny bornholmerfærge på vej til Danmark
- Mærsk sælger Maersk Supply Service
- Det gik helt galt ved anløb i Kaohsiung
- Borgmester freder færgerute til Marstal
- Bulkcarrier tilbageholdt i Finland
- Syv fortsat indlagt efter dokulykke
- Brændende tankskib ud for Portugal
- Maersk åbner ny fragtrute fra Billund
- Stort skoleskib på grund i Norge
Klik venligst
Klik venligst