Strejketrussel mod Svitzer i Australien

Torsdag 7. januar 2016 kl: 10:58

Strejketrussel mod Svitzer i Australien
Svitzer har udsigt til at blive strejkeramt i en række australske havne i næste uge. Ledelsen for Svitzer i Australien er nemlig ved at forhandle overenskomst med personalet, og blandt de tre fagforeninger, der skal forhandles, med, ser forhandlingerne med maskinmestrene ud til at gå i hårdknude.

”Svitzers nuværende overenskomst udløb den 31. december 2015. Siden den 20. oktober har Svitzer været i forhandlinger med de tre relevante maritime fagforeninger vedrørende en ny fireårig overenskomst for at sikre industriel stabilitet og sikkerhed for perioden 2016-2019”, skriver Svitzer i en meddelelse til Maritime Danmark.

”Disse forhandlinger har hovedsageligt været meget produktive. Dags dato har Svitzer i princippet støtte fra to ud af tre fagforeninger – the Australian Maritime Officers Union (AMOU) og the Maritime Union of Australia (MUA) – der repræsenterer to-tredjedele af Svitzers medarbejdere, til en ny fireårig overenskomst”, fortsætter Svitzer.

Ifølge den overenskomst, som Svitzer foreslår, vil alle tre besætningsmedlemmer ombord på slæbebådene være dækket af en og samme overenskomst, hvor der hidtil har været tre forskellige overenskomster.

”I den maritime industri i 2016 er én aftale udtryk for almindelig sund fornuft – en slæbebåd, en besætning og derfor en aftale. Desuden vil alle vilkår, rettigheder og beskyttelse, som eksempelvis maskinfolkene modtager i dag i den foreslåede nye aftale forblive uændret i de næste fire år”, skriver Svitzer og fortsætter:

”Desværre er AIMPE, som repræsenterer maskinmestrene, imod denne ændring og ønsker at fortsætte med at have deres egen overenskomst, der kun dækker maskinmestrene. Det er grunden til, at de i dag har udstedt et strejkevarsel til Svitzer”.

Fagforeningen har dog endnu ikke endeligt besluttet, om de vil strejke eller ej. Hvis det ender med en strejke, vil slæbebådsservicen mere eller mindre blive lukket ned i en række australske havne i næste uge.

”Svitzer vil fortsætte med at søge den bedste løsning for vores medarbejdere og sikre en aftale over de næste fire år, og vores kunder kan være sikre på, at vi vil gøre alt, der er muligt for at minimere enhver forstyrrelse”, slutter Svitzer.

Redaktionen


Tina Altenburg

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.