Danske Maritime i debatter på Folkemødet

Lørdag 11. juni 2016 kl: 09:00

Danske Maritime i debatter på Folkemødet
Det Blå Danmark vil være meget synlige på Folkemødet i Allinge i næste uge. Centrum for de blå aktiviteter er igen i år Postbåden Peter i Allinge Havn, men også andre steder i byen er maritime organisationer vært ved en række arrangementer.

Danske Maritime afholder bl.a. to debatter, som sætter fokus på to af foreningens aktuelle mærkesager. Den ene på Postbåden Peter, den anden på hjemmeværnsfartøjet Hjortø.

Fremtidens arbejdskraft – hvordan får vi de unge ind på erhvervsskolerne?
Fredag den 17. juni kl. 10:00 om bord på Postbåden Peter

Danmark vil i 2020 mangle 30.000 faglærte, og i 2030 vil tallet være oppe på hele 90.000. Udfordringen er aktuel allerede i dag, hvor danske maritime virksomheder i stigende grad finder det vanskeligt at rekruttere især faguddannede, men også næste niveau, såsom maskinmestre og ingeniører, kniber det med.

Når de unge er i gang på uddannelserne, kan det være en udfordring at finde en praktikplads. Hør om den maritime industris initiativer om at medvirke til at skabe flere praktikpladser og hjælpe de unge igennem uddannelserne mod fremtidens efterspurgte arbejdskraft.

Debatten stiller skarpt på, hvordan vi øger tilstrømning til erhvervsskolerne og samtidig skaffer praktikpladser til de unge.

Deltagere i debatten:

• Marianne Eltong Gade, projektleder Danske Maritime
• Christine Lunde, direktør, MARCOD
• Torben Lindhardt, uddannelses- og IKT-sekretariatet, Dansk Metal
• Mads Kofoed, direktør, Campus Bornholm
• Moderator: Anne Trolle, Danmarks Rederiforening

Søværnets EU-udbud – hvorfor gå over Østersøen efter vand?
Fredag den 17. juni kl. 15:15 om bord på MHV903 Hjortø

Det er afgørende for dansk national sikkerhed, at Søværnet til enhver tid kan vedligeholde forsvarets skibe inden for landets grænser. Men hvordan harmonerer det med, at den danske regering vælger at bruge EU-regler om offentlige udbud, der går til andre lande? Hvorfor ikke ligesom alle andre lande bruge mere fleksible nationale regler? Hvilken betydning har det for danske værfter og den maritime industri?

Deltagere i paneldebatten:
• Michael Prehn, underdirektør, Danske Maritime
• Tomas Ilsøe Andersen, kammeradvokat, Advokatfirmaet Poul Schmith
• Bjarne Laustsen, MF og forsvarsordfører, Socialdemokratiet
• Leif Mikkelsen, MF og forsvarsordfører, Liberal Alliance
• Jens Boe Andersen, EU-chef, Dansk Metal

Søg på ’Det Blå Danmark’ i Folkemødets onlineprogram og få overblik over de mange aktiviteter, alt sammen i Allinge Havn kajplads H8. https://kalender.brk.dk/event/list

Kilde: Danske Maritime


Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.