Dansk tankskib bunkrer LNG på havet

Fredag 16. september 2016 kl: 12:43

Dansk tankskib bunkrer LNG på havet
Det dansk indregistrerede tankskib Ternsund har som det første skib nogensinde bunkret LNG mens det befandt sig på havet. Ship-to-ship overførslen skete mens de to skibe var ankret op ud for indløbet til Gøteborg Havn.

”Bunkringen kan gennemføres i Gøteborg, fordi vi som en af de første havne i verden har udarbejdet retningslinjer for, hvordan en sådan operation kan foregå”, siger Jill Söderwall, chef for Energihamnen, Göteborgs Hamn AB.

I praksis foregik bunkringen af Ternsund via det hollandske bunkerfartøj Coral Energy. Naturgassen der blev overført ved transaktionen stammer fra Nordsøen og blev leveret af selskabet Skangas.

For at fremme anvendelsen af LNG har Gøteborg Hamn indført en rabat på 30 procent på havneafgiften for LNG-drevne fartøjer.

Tärntank, der ejer Ternsund, har netop modtaget det andet af en serie på fire LBG-drevne tankskibe.

Kilde: Göteborgs HamnMartin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.