Hanjin vil sælge halvdelen af sine skibe

Lørdag 17. september 2016 kl: 08:00

Hanjin vil sælge halvdelen af sine skibe
Det konkursramte sydkoreanske rederi Hanjin er parat til at sælge mere end halvdelen af sin flåde fra og returnere samtlige indchartrede skibe, hvis det kan sikre rederiets overlevelse som et mindre regionalt containerrederi. Men kreditorerne ventes at sige nej.

Oplysningerne fremgår af Wall Street Journal, der har talt med en person med indsigt i den rekonstruktionsplan som rederiet i øjeblikket arbejder på. Planen skal forelægges en sydkoreansk domstol i december.

Det er ifølge avisen dog næppe sandsynligt at Hanjin kommer igennem med en rekonstruktionsplan.

Rederiet råder over en egenflåde på 37 skibe, et tal rekonstruktionsplanen foreslår nedbragt til kun 15 skibe. Problemet er, at langt de fleste af rederiets skibe er af Panamax typen, en type der har tabt voldsomt i værdi efter åbningen af de nye sluser i Panamakanalen. Et frasalg vil derfor ikke indbringe et beløb der stiller kreditorerne tilfreds.

En tilbagelevering af de 61 indchartrede skibe vil i første omgang reducere rederiets driftsudgifter, men samtidig påføre rederiet store erstatningskrav for brudte kontrakter.

En opgørelse torsdag viste, at 73 af rederiets skibe fortsat befinder sig på havet, mange for at undgå at blive taget i arrest hvis de anløber en havn. Da rederiet gik konkurs befandt der sig godt en halv million containere om bord på dets skibe, indeholdende varer til en værdi af 14 milliarder dollar.

Hanjin er verdens syvende største containerrederi og står for 3 procent af verdens samlede containerkapacitet. På ruterne mellem Asien og Europa har rederiet en markedsandel på godt 10 procent.

Kilde: Wall Street Journal

Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.