Godt USA-besøg for danske rederier

Fredag 30. september 2016 kl: 09:21

Godt USA-besøg for danske rederier
I dag slutter besøget i USA, som har været anført af Kronprinsparret. En række danske rederier og Danmarks Rederiforening har deltaget, og fokus har været på dialog og på at skabe en god kontakt til de amerikanske myndigheder, fortæller Jacob Clasen, underdirektør i Danmarks Rederiforening, til Maritime Danmark.

”Vi har haft en rigtig god dialog med de amerikanske myndigheder, både Maritime Administration, US Coast Guard m.v. Vi har fået belyst, hvad der er på vej af lovgivning og hvad vi kan forvente os fremadrettet”, forklarer Jacob Clasen.

Et af de emner, de danske rederier har fokuseret på, har været systemer til behandling af ballastvand, da de amerikanske myndigheder endnu ikke har godkendt et eneste system.

”Vi har fået klarhed over, hvilke krav de amerikanske myndigheder stiller til ballastvandsystemerne. Der er tre systemer, som er blevet testet og nu er klar til sidste fase i forbindelse med godkendelsen. Så vi vil snart se de første amerikanske godkendelser af ballastvandsystemer, og det er jo vigtigt, at rederierne får investeret i nogle systemer, så de også kan sejle i amerikansk farvand fra næste år. USA er jo vores næststørste marked”, siger Jacob Clasen.

Et andet emne har været de amerikanske sanktioner over for lande som Iran, som havde de danske rederiers interesse, da der har hersket usikkerhed om, hvordan de amerikanske myndigheder håndhæver sanktionerne.

”Her fik vi klarhed over, hvordan de amerikanske sanktioner fungerer i praksis. Vi har i det hele taget fået en god kontakt til myndighederne, som vi kan bruge fremadrettet. Den anden vinkel på besøget har været at pleje eksisterende samarbejdsrelationer. Vi har blandt andet haft en networking event, hvor de deltagende rederier kunne invitere sine samarbejdspartnere med. I det hele taget er besøget gået rigtig godt”, siger Jacob Clasen.

Redaktionen


Tina Altenburg

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.