EU godkender Maersk køb af Hamburg Süd

Lørdag 8. april 2017 kl: 08:00

EU godkender Maersk køb af Hamburg Süd
EU er ifølge nyhedsbureauet Reuters indstillet på at godkende Maersk Lines overtagelse af det tyske containerrederi Hamburg Süd. Den officielle meddelelse ventes i næste uge. Godkendelsen er kommet i hus efter at Maersk Line har tilbudt at give afkald på en række eksisterende ruter.


Den forventede godkendelse kommer efter, at EU's konkurrencemyndigheder i sidste måned udsatte behandlingen af sagen, efter at Maersk Line var kommet med en række forslag til ændringer i rutestrukturen.

Opkøbet af Hamburg Süd kræver dog ikke kun EU's godkendelse, men også en godkendelse i en række andre lande – herunder Brasilien.

For at formilde den brasilianske konkurrencemyndighed CADE meddelte Maersk Line fredag, at rederiet som følge af overtagelsen af Hamburg Süd vil afhænde sit brasilianske datterselskab Mercosul Line.

Hamburg Süd råder over en flåde på 130 containerskibe og står især stærkt på det sydamerikanske marked, hvor Maersk Line indtil nu har stået mindre stærkt.

Kilde: Nasdaq

Martin Uhlenfeldt

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.