Svendborg bejler til EU´s maritime event

Onsdag 3. maj 2017 kl: 11:54

Svendborg bejler til EU´s maritime event
Erhvervsminister Brian Mikkelsen har peget på Svendborg som den danske kandidat til at være værtsby for EU´s European Maritime Days. EU Kommissionen vil senere i maj tage stilling til, hvor konferencen skal placeres.

I Svendborg glæder både erhvervsrådets formand og borgmesteren sig over, at Svendborg nu er kandidat til at huse EU´s internationale søfartskonference i 2022 eller 2023.
Konferencen, der tiltrækker omkring 1000 deltagere, har aldrig tidligere været afholdt i Danmark.

Og formanden for Svendborg Erhvervsråd, Per Nykjær Jensen, tror på byens chance:
“Normalt ligger konferencen i større udenlandsk by. I år skal den holdes i den engelske by Pool med 100.000 indbyggere. Men der er ingen tvivl om, at den stærke maritime klynge, vi har i Svendborg kombineret med Svendborgs historie som søfartsby har betydet, at såvel Erhvervsministeriet som Søfartsstyrelsen har set med positive øjne på Svendborgs ansøgning, siger Per Nykjær Jensen.

Også Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) glæder sig over kandidaturet.
“Det er et stort cadeau til os alle sammen. Både til alle de maritime virksomheder i byen, vores uddannelses-institutioner og til det kommende nye Simac på havnen. Konferencen vil være med til at sætte Svendborg på det maritime Europakort,” siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Kilde: Svendborg KommuneLars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.