Nyt: SamsøFærge vil overholde sejlplanen

Fredag 22. december 2017 kl: 09:30

Nyt: SamsøFærge vil overholde sejlplanen
Foto: Rederiet FærgenRederiet Færgen er klar med den nye fartplan for 2018 mellem Kalundborg og Samsø og her er der taget hensyn til samsingernes ønsker, siger rederiet i en pressemeddelelse. Og så vil en ændring medføre, at SamsøFærgen nu kan overholde sejlplanen. Og det er nyt.


”SamsøFærgen er samsingernes vej imellem Sjælland og deres hjem, og derfor skal de selvfølgelig have medbestemmelse over sejltiderne i det omfang, det overhovedet er muligt. Vi er meget glade for at kunne imødekomme en række af samsingernes ønsker i den nye sejlplan, og derudover glæder vi os over, at trafikken mellem Kalundborg og Samsø aldrig har været større,” siger Jonny Hansen, terminalchef i rederiet Færgen.

En af de større ændringer er, at alle nu er enige om, at turen mellem Kalundborg og Samsø tager 80 minutter og ikke 75 minutter, som sejlplanen hidtil har opereret med.
En ændring af havnelayoutet i Ballen Havn i 2015 forlængede sejltiden med 3-4 minutter.
Det betød, at færgen som regel ikke kunne overholde sejlplanen, men det er nu rettet til efter aftale med Transportministeriet, skriver Rederiet Færgen i en pressemeddelelse.

Det samlede antal afgange bliver udvidet næste år, hvor der blandt andet sejles seks ture på alle hverdage i efterårsferien.

Øgningen i antal afgange skal ses i lyset af et år, der har budt på stor vækst i færgetrafikken mellem Kalundborg og Samsø. Således viser rutens senest opgjorte trafiktal pr. 30. november 2017, at der er overført 8,3 procent flere biler sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

Dermed har færgetrafikken mellem Sjælland og Samsø aldrig været større. Foruden en række initiativer fra Færgen for at forbedre rutens overordnede færgekoncept skyldes væksten i høj grad de billige færgebilletter, som er udløbet af den politiske aftale om trafiktal ligestilling samt et velfungerende arbejde med at markedsføre Samsø som turismedestination. 
 
Kilde: Rederiet Færgen

Lars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.