Ny diplomatisk strategi gavner skibsfarten

Torsdag 15. marts 2018 kl: 10:55

Ny diplomatisk strategi gavner skibsfarten
Regeringen har fremlagt en ny strategi for økonomisk diplomati, der sætter fokus på at styrke dansk erhvervsliv på de internationale markeder. Og det hilses velkommen af Danske Rederier, fordi det kan gavne skibsfarten, der er Danmarks største eksporterhverv.

Den nye strategi tager udgangspunkt i kerneområder ssom handelspolitik, markedsadgang, teknologi, innovation og digialisering og er en udløber af bl.a. regeringens udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi fra i fjor.

Og strategien, der blev fremlagt i dag af udenrigsminister Anders Samuelsen og minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs , under overskriften ”Adgang til verden – nye veje til Vækst” kan styrke dansk skibsfart, mener Danske Rederier.

”International samhandel er essentielt for skibsfarten. Derfor tager vi rigtig godt imod regeringens nye strategi. Med et fokus på bl.a. fortsat progressiv handelspolitik, en udvidelse af de bilaterale dobbeltbeskatningsoverenskomster og et øget fokus på smidig handel med udviklingslandene styrker regeringen områder, som kan flytte noget for dansk erhvervsliv - og dansk skibsfart” siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier.

”Det er i den forbindelse glædeligt, at strategien sætter fokus på, at EU ud over handelsaftaler kan spille en positiv rolle for dansk erhvervsliv ved i højere grad at bruge EU's repræsentationer i tredjelande til at forsvare europæisk erhvervslivs interesser”, fortsætter Jacob K. Clasen.

Udenrigspolitiken er vigtig for Danske Rederier, da skibsfarten er Danmarks største eksporterhverv. Mere end 90 pct. af aktiviteterne er eksport, og 70 pct. af aktiviteterne sker uden for EU.

Kilde: Danske RederierLars Emtekær

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.