Verdensomsejler kæntrer lige før hjemhavn

Lørdag 1. juni 2019 kl: 10:00

Verdensomsejler kæntrer lige før hjemhavn
Efter en 5 år lang sejlads jorden rundet var et amerikansk ægteparret tæt på at være hjemme, da det natten til onsdag gik galt på det sidste ben af sejladsen fra Bahamas til New York. 65 sømil øst for Atlantic City i New Jersey blev deres 55 fod lange træyacht Bertie ramt af hårdt vejr og endte med at kæntre

.Det lykkedes det ikke navngivne ægtepar at slå alarm til den amerikanske kystvagt, der sendte en helikopter afsted fra Coast Guard Air Station Elizabeth City i North Carolina.

Da helikopteren nåede frem lå ægteparret i havet og klyngede sig til den kæntrede sejlbåd. På trods af meget vanskelige forhold lykkedes det besætningen at redde de to nødstedte i sikkerhed i helikopteren, der efterfølgende fløj dem til undersøgelse på et hospital. De meldes begge at være i god behold.

Coast Guard Cutter Lawrence Lawson fra Cape May I New Jersey tog efterfølgende den kæntrede båd på slæb ind til nærmeste havn.

Kilde og foto: US Coast Guard


Redaktionen

Copyright © Maritime Danmark. Alle artikler, fotos og øvrige illustrationer, der er på disse sider, stammer fra Maritime Danmark. Artikler, fotos og øvrige illustrationer er beskyttet af de ophavsretslige regler og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden tilladelse.